Четирима мъже получиха ефективни присъди днес, след като бе доказано, че са извършители на телефонна измама в Търговище. Непълнолетният им съучастник получи условна присъда.

На 19 януари четиримата са успяли да склонят възрастна жена да им предаде 76 000 лева. Използвана била познатата схема за помощ при полицейско разследване. Възрастната била убедена да остави плика с парите до кошче за отпадъци, в близост до детска градина. Там като муле бил изпратен непълнолетният ученик Никола, който прибрал парите. Полицаите, които били получили сигнал за измамата издебнали вземането на парите и след кратка гонитба заловили мулето.

Подбудителите на измамата получиха съответно 2 години и 8 месеца единия и 2 години и 4 месеца за другия. На останалите съучастници бяха присъдени също ефективни присъди от по 2 години лишаване от свобода.

Непълнолетният Никола бе осъден на 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване съдът отложи с 3-годишен изпитателен срок. Той остава под надзора на родителите си.

Единият от осъдените е с определена гаранция в размер на 10 000 лева, а останалите трима вече са преведени в плевенския затвор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar