Пловдивският окръжен съд остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, който бе обвинен и арестуван за убийството на 70-годишния доцент Стефан Нейков. Пенсионираният учен от Института по растителни генетични ресурси в Садово беше открит пребит в понеделник вечерта и по-късно почина.

Прокуратурата представи пред съда доказателства, че Стоичков е пребил с бухалка възрастния мъж. Това е станало близо до спортната зала в село Оризари, където доцентът отишъл да се срещне със своя бивша студентка. На срещата обаче се появил съпругът ѝ, който го е пребил.

По-рано прокуратурата лансира версията, че преподавателят е изнудвал 32-годишна студентка за пари и интимна близост, в замяна на което обещал да уреди изпитите и завършването ѝ. Към момента на убийството доцентът не е преподавал в нито едно учебно заведение.

След побоя в Оризари безпомощният мъж е бил качен в автомобил и откаран в Пловдив, където е напъхан в неговата кола. Минути по-късно пенсионираният преподавател е починал от нараняванията, смята държавното обвинение.

Пред съда защитата на обвиняемия каза, че той не е искал да убие учения, но е бил силно афектиран. Решението на съда може да се обжалва до 12 юли.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar