По темата за бездимните цигари, защото се наслушах днес на големи глупости. В случая говорят и нашите коалиционни партньори. Само ще им кажа, че след 1-2 месеца започваме да гледаме бюджета. Оказва се, че освен ГЕРБ друг за бюджета не мисли. Всички говорят само колко разходи да направим. Дайте за самолети, дайте за пенсии, дайте за военни, за полицаи. Все едно държавната хазна е каса без дъно. Това каза Бойко Борисов от летището в Солун.

Поводът за думите му е е внесеният от ГЕРБ и депутати от НФСБ законопроект за промени в Закона за акцизите и данъчните складове, за който депутатите от ВМРО обявиха, че ще гласуват в пленарна зала твърдо против.

„Когато не събираме пари от бездимните цигари, това е загуба за държавния бюджет. Ние ще дотираме тези чужди компании, които Патриотите подкрепят, като не ги събираме. Те също са вредни, затова на тях го пише.

„В България всеки говори за реформа, но когато някой реши да направи нещо за обществото, всеки започва кой, майка му, леля му. Какво общо има с производството на цигари?“, каза още Борисов.

„Разпоредил съм на Цветанов да изтеглят закона, да направят срещи. Правим този подарък, бедна България, подаряваме тези пари, Патриотите като дойдат сега за бюджета, ще им извадя тези пари. Много им стисках зъбите, достатъчно.“, каза още Борисов.

„Имаме най-ниските данъци в Европа, най-ниското ДДС. Чувам непрекъснато дайте още милион, дайте милиард. Да си направят сметка и другите партии, че един ден и те ще управляват. Има си мандати, няма да сме вечни“, добави Борисов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar