Окръжна прокуратура – Благоевград изготви протест срещу осъдителната присъда на Емил Първанов-Ембака за умишлено убийство.

На 26 юни 2015 г., на новостроящ се обект на лот 4 на магистрала „Струма“, в близост до с. Левуново, Първанов уби чрез нанасяне на удар с камък по главата, легионера Николай Чивиев, който работел на строежа.

Миналия петък Благоевградският окръжен съд призна за виновен Ембака и му наложи наказание от 12 г. затвор, като го оправда по повдигнатото му обвинение, че убийството е било извършено по хулигански подбуди.

Първанов трябва да плати и общо 340 хил. лв. обезщетение на трите деца на починалия.

Прокуратурата счита наложеното на подсъдимия наказание за несправедливо, поради което изготви протест пред Софийския апелативен съд. Посочва се, че престъпното деяние е било извършено от него по хулигански подбуди и се прави искане за изменение на присъдата като се увеличи размера на наказанието до 20 години „лишаване от свобода“. Протестира се и мярката за неотклонение, която въпреки постановената осъдителна присъда остава „подписка“, като съдът е преценил, че не е налице реална опасност той да се укрие.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar