Общинската съветничка от ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова е задържана за престъпление по служба. Тодорова е в ареста за 72 часа, като според прокуратурата е извършила престъплението като служител в дирекция „Бюро по труда“ в Ловеч.

Обвинението е свързано с разследване за предоставяна безвъзмездна финансова помощ от Агенцията по заетостта, при което са нанесени щети за над 117 000 лева. Според прокуратурата в Ловеч Тодорова в продължение на една година не е изпълнявала коректно служебните си задължения с цел да набави облага за определена фирма.

Става дума за програма, по която фирми получават финансиране от Агенцията по заетостта под формата на ваучери, за да обучават неквалифицирани работници.

Тодорова обаче извършвала рекламна дейност, като насочвала кандидати за обучение към конкретна фирма. Освен това не отразявала констатации за извършени проверки, некоректно попълвала констативни протоколи за присъствие на обучаемите при извършвани проверки на място. Установено е още че не са извършвани и контролни проверки, съгласно план-графиците.

В резултат на тази дейност на Тодорова, фирмата е получила облага под формата на предоставяните ваучери, посочват от прокуратурата.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Възмутен
Възмутен
13 юни 2018 12:39
Гост

Корупцията в България нараства и не се прави достатъчно за ограничаването й. А какво ще кажете за митниците, здравеопазването или полицията?

Анонимен
Анонимен
13 юни 2018 12:35
Гост

Не я оневинявам, но при тези мижави заплати всеки си търси начин да живее нормално.

Ася
Ася
13 юни 2018 12:32
Гост

Малко са и тези 72 часа. Ще излезе и пак-старата песен на нов глас.

Анонимен
Анонимен
13 юни 2018 12:31
Гост

После разчитай на бюрата по труда да ти намерят работа.