Журналисти станаха обект на агресия в ромския квартал на Хасково „Република“. Ситуацията се разиграва докато репортерите отразяват как тече гласуването в една от секциите там.

На агресия са станали жертви Мария Георгиева и операторът Петър Картулев от БТВ. За кореспондентът ни в Хасково Христо Христов Мария Георгиева разказа, че не е имало причина за агресията.

За нападението над журналистите вече има арестувани двама мъже на 34 и на 65 години.

Образувано е и досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Хасково.

„Нападателите са разпознати по заснетите кадри. Те са кметският наместник на квартала Огнян Шекеров и синът му Юли, който е футболист в Свиленград. Тяхното заведение е било облепено с плакати на Делян Пеевски и партията му“, обясни кореспондентът ни в Хасково Христо Христов.

Изборите в Хасково също преминаха с множество сигнали за проблеми с машинния вот.

В районната избирателна комисия са постъпили 11 жалби и три сигнала за нарушения. Те са за недопускане на застъпници, неполагане на печати от машинно гласуване, извършване на агитация пред и в изборни помещения, както и поставяне на агитационни материали на неуказани места.

Има и два сигнала за неправомерна агитация в секционните комисии в община Стамболово. В село Поповец е подаден сигнал, че кметът е агитирал за политическа партия вътре в секцията. Извършена е проверка, като от секционната комисия са уверили, че кметът не е бил в самото помещение. Другият сигнал е от село Рабово за неправомерна агитация от кандидат за народен представител, обясни Гергана Демирева от РИК-Хасково.

Два сигнала от „Възраждане“ постъпиха още тази сутрин за две секции в община Стамболово, като в тях се твърдеше, че членове на комисии са общински съветнички. Те бяха отстранени, каза още кореспондентът ни в Хасково.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar