„Тук сме, за да кажем, че така не бива“. Думите са на председателя на Софийската адвокатска колегия Стефан Марчев, който заедно с десетки адвокати застана пред Съдебната палата в столицата на мирен протест в защита на правовата държава.

Той беше обявен от колегиите в цялата страна и е подкрепен единодушно от Висшия адвокатски съвет.

Протестът се провежда днес, защото на 25 октомври се отбелязва денят на европейския адвокат и европейските правни общества, а тази година темата му са независимостта и самоуправлението на адвокатурата и приноса ѝ за по-силни демокрации.

Повод българските адвокати да се съберат пред съдебните палати е възобновената процедура за избор на главен прокурор и новооткритата за избор на председател на Върховния административен съд.

Адвокатите са категорични, че действащият Висш съдебен съвет няма моралното право да избира хората, които ще ръководят административното правосъдие и прокуратурата през следващите 7 години.

Тяхната позиция е, че тези процедури са лишени от легитимност и обществено доверие, тъй като се провеждат от орган с отдавна изтекъл мандат – членовете на ВСС работят вече две години след края на мандата им.

„Искаме да кажем на всички, които заемат висши държавни длъжности, че трябва да упражняват функциите си отговорно, съвестно и в рамките на мандата си, за да може всяка една процедура, която се провежда да не оставя горчивия привкус, че решението се взема някъде другаде. Това компрометира общественото доверие, а формалната законосъобразност не носи усещане за справедливост“, каза Марчев.

Призивът на адвокатите към Висшия съдебен съвет с изтекъл мандат е да прекрати процедурите за избор на главен прокурор и председател на ВАС. „Не може при компрометираното доверие в органа, дори формално процедурата да е легитимна, да доведе до избор, който да вдъхне доверие в цялото общество. В крайна сметка хората олицетворяват институциите и ако нямаш доверие в хората, които правят избора, няма да имаш доверие и в избора, който ще произведе този орган“, обясни председателят на столичната колегия.

Затова адвокатите призовават част по-скоро Народното събрание и съдебната власт да изберат нови свои представители в кадровия орган и той вече в новия си състав да избере главен прокурор и председател на ВАС (повече за аргументите на адвокатите виж тук).

Както е известно, за поста начело на прокуратурата има една номинация – и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов и адвокатите го призовават да оттегли кандидатурата си, а за поста на председател на ВАС все още не е издигнат никой.

Снимка: БТА
Снимка: БТА

В Русе адвокатите протестираха с инсталация с градински джуджета, реферирайки към скандала „Осемте джуджета“.

„Считам като свой морален дълг да съм тук, за да изразя абсолютното си несъгласие с номинацията за главен прокурор на Борислав Сарафов, защото както ние, адвокатите, по нашия етичен кодекс имаме изискване за независимост и безпристрастност, така, който е чел и Кодекса за етичните правила на магистратите, би трябвало да знае, че тези принципи, независимост, безпристрастност съвпадат“, коментира пред БТА адвокатът от Русе Лидия Пенева. А колегата ѝ Светослав Михов заявява, че е критичен към Сарафов, тъй като беше заместник на предишния главен прокурор Иван Гешев.

Адвокатите в Пловдив  протестираха и пред Съдебната палата в града, и пред сградата на прокуратурата.
Снимка: БТА

Процедурата за избор на главен прокурор да бъде прекратена призоваха и адвокатите от Пловдив. „За нас една-единствена кандидатура за поста не е приемливо, защото лицето, което е определено за главен прокурор, не е достойно за поста и няма съответните морални качества“, каза председателят на адвокатската колегия в града Георги Баев, цитиран от БТА и призова за „нормална процедура с много кандидати“.

Протестът на адвокатите в Бургас

Председателят на Адвокатската колегия в Бургас адвокат Юрий Бошнаков каза, че конкретният повод за протеста е „несъгласието с поредния водевил, който се предлага във връзка с откритата процедура по избор на нов главен прокурор“.

„У нас моралната и гражданска амнезия е широко разпространена и затова искам да припомня как преди няколко години същият този ВСС, който към настоящия момент с две години е просрочил мандата си, намери необходимите за длъжността главен прокурор  нравствени, професионални и морални качества в Иван Гешев. Какво се случи след неговия избор, какви чутовни успехи постигна прокуратурата в борбата с престъпността и проблемите, които възникнаха от неговото кадруване, мисля, че сте запознати всички. В крайна сметка неговото кадруване беше прекратено. Знаете как се случи това – с един скандал, в който беше замесен и изпълняващият в момента функцията главен прокурор – Борислав Сарафов. Неговата кандидатура ни притеснява, защото няколко години той беше човекът, който  пазеше гърба на бившия главен прокурор, човекът, който беше съгласен с всички негови действия. Тези обстоятелства, бездействия в определени кръгове и определени изявления, ни дават повод да считаме, че този човек не е човекът, който Конституцията е предвидила да изпълнява длъжността главен прокурор“, добави Бошнаков.

„За съжаление за втори път изразяваме такова мнение. И миналия път протестирахме, но нищо не се промени. Скептичен съм и сега в тази насока, познавайки процедурите в тази държава“, заяви председателят на пернишката адвокатска колегия Румен Кирилов, който заедно с колегите си от града също протестира пред местната съдебна палата.

„Настояваме за връщане на доверието в обществото в правосъдната система и защита на правовата държава“, заяви председателят на адвокатската колегия в Стара Загора Златина Йовчева.
Протестът на адвокатите от Видин

 

102
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Да.
Да.
27 октомври 2024 12:16
Гост

Комсомолски плам и соросоидно дръзновение с парите на леля от Америка за България.

Скуби Бу
Скуби Бу
28 октомври 2024 10:10
Гост

Друго си е с парите на леля от Нотариуса…

Радио Ереван
Радио Ереван
27 октомври 2024 9:19
Гост

Велислав Величков е адвокат.

Велик виц.

ТАМ СА!
ТАМ СА!
27 октомври 2024 9:12
Гост

За да си отчетат гранта към Америка (за България)!

Х56
Х56
27 октомври 2024 10:05
Гост

Грешиш! САЩ са за Сарафов!

SS-23
SS-23
27 октомври 2024 10:28
Гост

Те са зад всеки и всичко!

Просто не им пука за България.

Мотиви
Мотиви
27 октомври 2024 8:33
Гост

А защо не протестират пред НС,че с години бездейства и не избира нито ВСС,нито инспекторат(регулатори също)?! Защо не протестират срещу ППДБ,че вместо да седят в скута на мазно кафе и да правят конституционни и законови безумия не смениха ВСС. Нещо в адвокатските протести ми изглежда много непочтено. И със сигурност причината за протест не е тази. А дали Сарафов е читав е друг въпрос…

Re:
Re:
27 октомври 2024 9:15
Гост

Какъв адвокатски протест пък е това?!

Това са няколко самозванеца с купешки дипломи „по право“ … на яслата на една фондация и клонингите й.

А че Сарафов е БОК.УК барабар с цялото ВСС го знае всеки. КОЙ избра Гешев?

Топ прокурор
Топ прокурор
26 октомври 2024 21:04
Гост

Не им обръщайте внимание на тия безделници.Те ако имаха работа и клиенти нямаше да се излагат така.

Re:
Re:
27 октомври 2024 9:17
Гост

Важното е че имат пари, а не работа и клиенти!

Анонимен
Анонимен
26 октомври 2024 17:50
Гост

На днешния ден -26 октомври 1912 частите на 7-а пехотна рилска дивизия освобождават град Солун от османска окупация.

също адвокат
също адвокат
26 октомври 2024 17:08
Гост

Аз сйъщо съм адвокат и на колегите мога да кажа само едно: „Сарафов ще си го премести от единия крачол в другия“.поправете ме ако греша

Скуби Бу
Скуби Бу
26 октомври 2024 17:30
Гост

Грешиш. По-скоро ще се премести на банките в съдебната зала – от прокурорската на тази на обвиняемия, заедно с кукловодите си Шиши и Баце. Жълтопаветниците да не се радват, защото и на тяхното Прокопи няма да е по-различна съдбата.

също адвокат
също адвокат
26 октомври 2024 17:59
Гост

И кога това?

Скуби Бу
Скуби Бу
26 октомври 2024 18:13
Гост

Когато не само част от адвокатите излязат да протестират. Например, ако след изборите се направи „стабилно евроатлантическо“ правителство и едничарите успеят да затворят ТЕЦ-овете, догодина, когато всички ни пуснат на свободния пазар за ел. енергия и сметките ни за ток станат 3-4 пъти по-високи, ще има един добър повод да се случи това. Така или иначе времето за окончателното решаване на проблема с държавата на мафията наближава и повече няма за кога да се отлага. Мисля, че съвсем скоро ще ни се наложи да се изправим пред дилемата – или ние, или те… Който както иска да го разбира. 🙂… Покажи целия коментар »

Лаик
Лаик
26 октомври 2024 20:14
Гост

До също адвокат:
Това ще се случи, когато се появи “революционер”, а не сеирджии и спечели “ народната любов”. Хората на големите промени на тази планета са били до 39 годишни. Пенсионер революционер не е имало. Първата промяна която трябва да се прокара с ВНС е замяна на почти всички съдии с адвокати, което се е случило в Сингапур след 1965 г. Има снимки какво е представлявал Сингапур тогава и България тогава.
Ако не е ясно как става да бъдат поканени консултанти от Сингапур и от Исландия. Топлата вода е измислена.

Лаик
Лаик
26 октомври 2024 20:22
Гост

През 2013 г италианският прокурор Гротери посетил България е поискал без да му се плаща да предложи и наблюдава реформите на прокуратурата. Само са се поусмихнали българските прокурори-дерибеи и до тук. Сега обаче ще ги заболи повече и е въпрос на 3-4 години за да се обърне “хастара” с още няколко избора. Светът се променя: някъде към по-добро, другаде към по-лошо, но точно сегашните дерибеи няма да са щастливи от бъдещето. Скоростта ще им е висока и по вселенските закони ще изпаднат от влака. Както се казва: Ногатите също плачат:)))

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2024 10:39
Гост

В зала обикновено такива се наричат подсъдими, а не обвиняеми, но карай. То от специалисти до тук стигнахме.

Скуби Бу
Скуби Бу
28 октомври 2024 10:09
Гост

Паляч, като му вземат мярка за неотклонение, се нарича обвиняем. После дали ще стане и подсъдим, е божа работа. Така че глей си ПУЦ-аджийската специализация и дебелей (с Дебелян)… 🙂 🙂 🙂

Скуби Бу
Скуби Бу
26 октомври 2024 15:39
Гост

Сарафов, т. нар. осмо джудже, трябва незабавно да отговори на въпроса: Какво е правило лицето, известно като Нотариуса, четири пъти през последния месец, преди да бъде застреляно, в офиса на леля му в центъра на София (някаква си рекламна агенция) и носило ли й е пликове с „брошури“, „диплянки“ или други хартиени продукти, подобни на сниманите в чекмеджето от спалнята на Бибитко?!
За повече подробности тук:
https://www.youtube.com/watch?v=tJPbW5fJ_ME
П.С. Някоя дръжка на микрофон от ВСС също няма да е лошо да го попита…

Анонимен
Анонимен
26 октомври 2024 15:54
Гост

И ти знаеш ли какви ги върши леля ти в свободното си време?

Анонимен
Анонимен
26 октомври 2024 13:25
Гост

Крайно време е да се въведат квалифицирани състави за извършени измами, обсебвания, изнудвания и документни престъпления от адвокати.

Анонимен
Анонимен
26 октомври 2024 11:00
Гост

„Стою Стоев е един от опитните юристи на ПП, който освен автор и съвносител на редица законопроекти, е неизменна част и от екипа, който изготви законодателната програма, послужила като основа на втория мандат, получен от акад. Денков в 48 НС. Също така, той беше част от контактната група, която определи законодателните приоритети пред 49-то НС. Именно ангажираността му към създаването на програмата със законодателни приоритети отпуши процедурата по избор на председател на 49-ия парламент и стартира работата му.“

Това от сайта на ПП/ДБ са изборите!!!
Тоя, щом им е от остриетата – тури му пепел, не стават за нищо….

незапознат
незапознат
26 октомври 2024 10:56
Гост

Добре де, нещо подписка към Радев да сезира конституционния съд имаше ли?

Анонимен
Анонимен
26 октомври 2024 8:19
Гост

Нали протестирате против ВСС. Протестът трябваше да е пред тяхната сграда.

Диатриби за протестът в Ту-ту-тулбухин
Диатриби за протестът в Ту-ту-тулбухин
26 октомври 2024 6:27
Гост

В цялата държава излезли на протест. Може да са около 20 човека-като в София, но нещо като протести имаше-дори и с мижаво присъствие, дори и в обезлюдяващият се Видин имаше протест, и то с повече протестиращи и от София. В Русе протестът чудесно подготвен-вж снимките от Русе с мъпет шоуто-чудесно направено. Само в Ту-ту-ту-тулБухин нито един не излязъл да протестира, единственото село с адвокатска колегия без протести, или поне в медиите не е отразено за такъв. То и без това местната Ту-тулбухинска съдебна система прилага собствено право , различно от българското(там правораздаването по-зле и от Пловдив- където определено се прилага… Покажи целия коментар »

хахахахаха
хахахахаха
26 октомври 2024 7:11
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Кукуригу
Кукуригу
26 октомври 2024 13:18
Гост

Тъпотия. На такива без да ги дочета, палец надолу, само като мерна как маминият лигльо не разбирал тутутулбухински, обаче много разбирал само той от право.

Анонимен
Анонимен
26 октомври 2024 6:10
Гост

Не може да се отрече,че протестът в Русе беше най-добре направен(вж снимките от Русе-с куклите на джуджетата-бяха се подготвили).

Скуби Бу
Скуби Бу
25 октомври 2024 21:57
Гост

Браво. Само така. Осмото джудже да си наляга парцалите,. а не да се кандидатира за главен прокурор, защото ако продължава така, съвсем скоро ще бъде изгонено от съдебната система по-позорно и от приятелчето си каскета…

Анонимен
Анонимен
26 октомври 2024 10:57
Гост

Там от Екс Ан Прованс, си трайкайте Скуби, чу ли!!

Адвокат
Адвокат
25 октомври 2024 20:44
Гост

Смешни хора

съдия СРС
съдия СРС
25 октомври 2024 19:53
Гост

Хахаха, какво „масово „мероприятие“, няма що. Събрали се на раздумка за по кафе, по 10-на адвокати. Повече адвокати се събират пред залата, в която заседавам, хахахаха…

въпрос
въпрос
25 октомври 2024 20:53
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Диана Панева
Диана Панева
25 октомври 2024 19:51
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ала бала
ала бала
25 октомври 2024 20:54
Гост

“видните“ се опитаха да овладеят САК, ама не им мина номера, и се нацупиха и затова наспуснаха

ала бала
ала бала
25 октомври 2024 20:55
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Мargarita
Мargarita
25 октомври 2024 19:48
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Адвокатите на мафията
Адвокатите на мафията
25 октомври 2024 19:01
Гост

„Адвокат Ина Лулчева, по- известна като защитника на мафиотите, пое случая и на бившия премиер Сергей Станишев. …“
Следват Тодор Славков, син на Живков, Георге Илиев, ВИС-2, Ивелин Банев – Брендо и т.н.

https://skandalno.net/stanishev-i-aleksej-petrov-s-obsht-advoka/

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 18:48
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Последният напън веч е настал...
Последният напън веч е настал...
25 октомври 2024 18:33
Гост

Грабвайте телата…

ВАРНА, СУ „Елин Пелин“, секции 030601075 030601076 – ПП-ДБ пИчели с над 80 дор до 95%… Дали това е Максуда???

Протестърите виждат ли се в огледалото???

Ха ха ха ха ха ха
Ха ха ха ха ха ха
25 октомври 2024 18:30
Гост

Тук сме за да кажем: ЗА НИЩО НЕ СТАВАМЕ!

льолици и боляци
льолици и боляци
25 октомври 2024 17:51
Гост

ВСС ще си го премести, какво общо имат айдукатите със съвета.
соросоидните канторки ли са организатори на стълбищното стоене. и Лозан си изведе ВКС-то на същото място и втасаха. добрите адвокати не се вместват в партизанлък. БМБ каза „Аз гарантирам“, първо го свалете от коня, после заколете прасето, сменете простото с не толкова просто и търсете правова държава. Съвета не е айдукатска уйдурма

Адвокатче
Адвокатче
25 октомври 2024 17:49
Гост

Събрали по 10-20 човека от големите колегии.. т.е. служебниците и особените. Циркаджии в пепейско-дебейски стил.

Да.
Да.
25 октомври 2024 17:45
Гост

„Реформаторите“ се броят наесен!

Най-гнусното и ченгеджийско в цялата тази история е, че дискредитираха нуждата от истинска и съдебна реформа! Която при настоящото положение може да стане само с нова Конституция.

Реално „реформаторите“ бетонираха статуквото, че и по-лошо!

ТАКА НЕ БИВА!
ТАКА НЕ БИВА!
25 октомври 2024 17:22
Гост

Да си гоним личния интерес и този на Америка (за България) за сметка на Адвокатурата и адвокатите!

Иначе и едната и другата групичка за влияние във ВСС са един дол дренки, като Гешев, като Сарафов, като Захарова, като … НОТАРИУСЪТ НАЧЕЛО НА ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД …

ха ха ха
ха ха ха
25 октомври 2024 17:15
Гост

Карикатури,сър!

Андрей Карлович
Андрей Карлович
25 октомври 2024 17:23
Гост

А не, не … ТОВА СА ИСТИНСКИ РЕФОРМАТОРИ!

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 16:49
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Паскал
Паскал
25 октомври 2024 16:14
Гост

Защо тези хора не протестират пред централата на ппдб ? Нима не са разбрали,че според специалният ПеПейски прокурор Сарафов е напълно невинен и срещу него няма причина да се повдига никакво разследване ??? Къде са блели досега тези протестъри ?

Чочо
Чочо
25 октомври 2024 16:07
Гост

Те нали себе си оправиха, та взеха да се бъркат където не им е работата.

Стамменов
Стамменов
25 октомври 2024 16:04
Гост

Много малко хора са дошли!

Смислов
Смислов
25 октомври 2024 17:24
Гост

И тези са много.

Смисълов
Смисълов
25 октомври 2024 17:58
Гост

абсолютно подкрепям
липсва ми СтоЮ недоправения

Мунчо
Мунчо
25 октомври 2024 18:32
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Лазар
Лазар
25 октомври 2024 16:00
Гост

Дано ВСС да прояви здрав разум.

Михаил
Михаил
25 октомври 2024 16:01
Гост

Най-добре ще е да се прекрати процедурите за избор на главен прокурор и председател на ВАС.

Адвокат
Адвокат
25 октомври 2024 17:10
Гост

И на какво правно основание да я спрат?

Смешни капели
Смешни капели
25 октомври 2024 17:30
Гост

Със същото с което и избраха и свалиха Гешев! Те с това!

По-най-добре
По-най-добре
25 октомври 2024 17:29
Гост

Ще е да няма ВСС и ИВСС, т.е. така както е било в България до 1989 г. преди Луканов да наложи Конституцията си.

Цветница
Цветница
25 октомври 2024 17:27
Гост

Надали … още в неделя народеца ще ги разпне на кръста тез „реформатори“.

пак не напипаха проблема, а се въртят около
пак не напипаха проблема, а се въртят около
25 октомври 2024 15:58
Гост

А пък, къде са адвокатите Христо, НаТка, Славов, Ленка, Миро Ленкин……То Сарафов не става, но процедурата си е легитимна. Всички си мислим, че това ще е част от сделката за нова сглобка като предишния път.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 15:37
Гост

Пионки на Гумен Гадев

Адвокат
Адвокат
25 октомври 2024 15:34
Гост

Така не бива? Не биваше да се подиграват с Конституцията, не биваше да ги шамари Конституционния съд, не биваше да не слушат правната общност, ама ето на! С глупостите на Христо Иванов до тук я докараха. Вместо да клечат пред съдебната палата да отидат пред дома на Бойкикиев и пред централите на ПП и ДБ.

Полека
Полека
25 октомври 2024 15:57
Гост

Хайде стига глупости! Христо Иванов ли е причината прокуратурата да е винаги в служба на силните? Конституционната реформа ли докара Цацаров, Гешев и Сарафов? Да не би те да са обслужвали ПП и ДБ? Стига с тъпите опорки!

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 16:04
Гост

Не е Христо Иванов, но ако бяха минали промените „иванов“ щеше да е още по-силен слугинажа заради 6-те члена, които щяха да избират както главен прокурор, така и адм.ръководители. Да Хр.Иванов искаше да направи това, за да може след това при новия избор да си вкара негови хора и политическата класа да си овладее прокуратурата, просто искаше да направи още по-зависима от силните на деня, като си мислеше, че той ще е от тях, но играчите, с които игра са много по-хитри от него. И не това не са опорки, можеха да изберат ВСС с хора, посочени от ППДБ и… Покажи целия коментар »

Х56
Х56
25 октомври 2024 18:32
Гост

Кирил Петков си го каза, целта е да сложим наш прокурор, та за това беше реформата. С 13 гласа избиране и сваляне главните прокурори, ще ги сменят по често от областните управители.

Паскал
Паскал
25 октомври 2024 16:15
Гост

Христо Иванов-Бойкикев осъществи най малоумните промени в Конституцията в един отбор с Шиши,с когото пи мазни кафенца.Така че май е време да ти сменят ДеБилните опорки,троле

Адвокат
Адвокат
25 октомври 2024 16:23
Гост

Христо Иванов измисли тия глупости само от прокурорска колегия да номинират. Забрави ли историческия компромис от 2015-2016 и тогавашните промени в Конституцията? Сега какво да очакваш? Колко пъти трябва да настъпиш мотиката и тя да те праска по главата? Никой не му е виновен. Да не очакваш прокурорите да си оттеглят номинацията, защото някои адвокати не ги кефи?

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 16:26
Гост

И да не забравим още едно постижение на ППДБ „реформатори“ сега главен прокурор ще се избира с 13 гласа, така че това пак е в тяхната паничка, всичко което се случва днес е тяхно производство. Само прокурори да предлагат, 13 гласа, не избран ВСС – получаваш Сарафов. Да не забравяме един запис, където ясно се чу как трябва да са НАШИ хора, а не да са професионалисти, недопускащи влияние.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 16:28
Гост

Христо Иванов е най-голямата причина.

ТЕЖКО
ТЕЖКО
25 октомври 2024 17:32
Гост

Бойкикев и с-ие са част от проблема, а не част от решението.

Смешни капели
Смешни капели
25 октомври 2024 15:25
Гост

Вчепатлиха мисирките с … масовост.

Ха ха ха ха ха ха
Ха ха ха ха ха ха
25 октомври 2024 17:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Фактите
Фактите
25 октомври 2024 15:19
Гост

Потресаващо мижав протест-вижда се на снимките. ТРийсетина, хайде да са 50 човека в София, без да броим милиционерите и журналистите.

Re:
Re:
25 октомври 2024 15:22
Гост

Те мисирките повече от протестиращите адвокати!

А адвокат си гони интереса!

Масовост
Масовост
25 октомври 2024 15:58
Гост

Да, друго си е да се съберат криминалните типове и недялковци, както ставаше някога за Шерифа на народа.

Бай Ганьо
Бай Ганьо
25 октомври 2024 20:59
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Проскубания бухал
Проскубания бухал
25 октомври 2024 15:15
Гост

Времето навън е хубаво, денят петъчен, в неделя има избори- надали има по-подходящ момент за протест от днес.

Нека им пожелаем успех в начинанието за установяване на трайна, необратима практика на реално съобразяване с изискванията за висок професионален и етичен морал при подбора на лицата кандидати за висшите държавни постове в съдебната система.

Конкубина Валя
Конкубина Валя
25 октомври 2024 15:23
Гост

Нека!

Фактите
Фактите
25 октомври 2024 16:03
Гост

Дойдоха цели 30 протестиращи,не е без хич. Видно от видеото в дневник .

Десеткият адвокат Конкубин
Десеткият адвокат Конкубин
25 октомври 2024 15:15
Гост

СмешниТе: „Строй се, преброй се“!

Е видехте ли кои сте? Само Велислав Величков липсваше, за да е пълна пародията ви!

А вие с целия съвет, че и Висшият – ЛЕГИТИМНИ ЛИ СТЕ, че и КОЙ освен вас представлявате?

Адвокат
Адвокат
25 октомври 2024 15:04
Гост

Смешници! Трябва да са пред Парламента, а не пред съдебните палати. Не им е работа да казват кой да бъде избран за главен прокурор.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 14:53
Гост

Адвокатите, част ли са от съдебната система, че да определят кой да е главен прокурор и кой – не? Тогава, магистратите да им кажат кой да е председател на Висшия адвокатски на изборите през февруари 2025 г.?? Щото се чува и там за сериозни вътрешни конфликти – не е като да не ви знаем нещата……
Гледайте си адвокатския хляб и не гледайте в чуждия. Особено капиите на РР от Пловдив и бивши вътрешни министри, както и адвокатските НПО-та към ПП/ДБ, които са главни инициатори на тези простотии.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 14:58
Гост

След като видях Величков с микрофона, той така откри и кампанията на ППДБ, какво протестира сега пред съдебната палата, да ходи пред централата на ППДБ, те направиха това да се случва сега с противоконституционните се промени, на тях да се сърдят, те не могат да изберат нов състав на ВСС! Нямам нищо против и лошо против НПО-тата, но да не се представят като обективни и независими, а техните членове да са кандидат-депутати, учредители и откривачи на кампании не е ок за мен!

Скуби Бу
Скуби Бу
25 октомври 2024 21:52
Гост

А съдебната система твоя ли е бе, байно? Правосъдието се осъществява в името на народа и съдебната власт, както и всички други власти в държавата произтичат от народа – чл.1, ал.2 от КРБ. Всеки български гражданин може да изисква главният прокурор да бъде достоен юрист, а не мижитурка или осмо джудже, а адвокатите, както всички нас, са български граждани.

Анонимен
Анонимен
26 октомври 2024 8:38
Гост

Аз не се се представям за обективен, независим, а да съм пристрастен и хората в организацията ми да имат преки контакти с ППДБ – кандидат-депутати и учредители. Всеки иска гл.прокурор да е достоен, но целта винаги е била да се сложат наши хора и всички „реформи“ са на това ниво, каква е разликата, ако сега му се нарежда от една партийна централа, а след ‘реформите“ да му се нарежда от друга, както се чу и в записа, както и всички поправки водят натам, политическо овладяване на прокуратурата – това винаги е била целта и ти да агитираш за тези хора,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 14:32
Гост

Ей, оправиха тяхната кочина, сега почнали с другата! Всяка жаба да си знае гола!

Радио Ереван
Радио Ереван
25 октомври 2024 15:17
Гост

Всяка свиня да си знае кочината!

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 14:27
Гост

Имаме много да гоним нормалните държави

Милчев
Милчев
25 октомври 2024 14:26
Гост

Ще се надяваме на по-добри дни

Золева
Золева
25 октомври 2024 14:26
Гост

Прави са

Зурлев
Зурлев
25 октомври 2024 15:19
Гост

Прави са, ама само позиционно и конюнктурно! Иначе лъсват зурлите!

Срандак
Срандак
25 октомври 2024 14:26
Гост

Добри намерения, но на никой не му дреме

Булка
Булка
25 октомври 2024 15:20
Гост

Не съм сигурен!

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 14:25
Гост

Еми идат избори. Гласувайте и мислете

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 14:25
Гост

Нищо няма да се промени

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 14:25
Гост

Част от гилдията ви обслужва тия дето овладяха държавата за лични цели

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 14:24
Гост

Чакай ти правова държава

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2024 14:24
Гост

Е то не бива ама…