Софийска районна прокуратура се самосезира след излъчен репортаж по национална телевизия, по време на който журналист от медията съобщи, че е получил заплахи. Те са били отправени спрямо нея след излъчено разследване, съобщават от обвинението.

Става въпрос за журналиста от NOVA Вероника Димитрова.

Заплахите са били отправени към нея след излъчено разследване за Ана Георгиева и приятеля ѝ Борис Белиц – брокери, подсъдими по два случая на отвличане, закана за убийство и нанасяне на телесна повреда. Твърди се, че собствениците на имотите са държани принудително в апартаменти и са карани да подписват документи.

„Преди няколко вечери той ми се обади по телефона. Каза ми „Ще те направя известна“. За мен това е шантаж, сплашване. Ана Георгиева ми каза директно, че ще ме убие. Преди това ме заплашваше Юлиан Димитров, за който пък се твърди, че придобива имоти чрез заплахи и палежи. Подала съм сигнал в СДВР. Мен спряха да ме притесняват. Димитров и негови приятелки обаче започнаха да звънят на хората, които съм снимала. Те се опитват да ми затворят устата, но аз ще продължа да работя. Вече записвам всички разговори, защото не получавам заплахи за първи път. Днес ще подам сигнал и за заплахите от Георгиева и Белиц“, разказа журналистката пред „Нова“.

Наблюдаващ прокурор се запозна с изнесените данни и незабавно образува досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, т.1 вр. ал.1 от НК.

Разследването е възложено на СДВР.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar