Върховният административен съд (ВАС) отмени отказа на ЦИК да регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, т.е. тази с крилото на Делян Пеевски, за изборите за Народно събрание и изпрати преписката на комисията с указание тя незабавно да бъде регистрирана (пълния текст на решението виж тук).

От него следва, че създателят на ДПС Ахмед Доган, който е почетен председател на партията, няма да може да се яви на парламентарните избори с името ДПС за първи път от началото на прехода. Предстои утре ВАС да разгледа и жалбата на коалицията на ДПС-Доган срещу отказа на ЦИК да я регистрира. Лагерът около почетния председател подаде и заявление за самостоятелно участие на ДПС в изборите, а малко след решението на съда и като „Алианс за права и свободи“.

От решението на съда става ясно, че ВАС е приел за законосъобразно и допустимо подаването на заявление за регистрация по електронен път, което направи коалицията, в която влиза крилото „Пеевски“ в ДПС.

„По безспорен и несъмнен начин е установено по делото, че от страна на коалицията – жалбоподател, на 2 септември 2024 г. в 00,05 часа по електронен път е подадено заявление по образец (приложение № 5-НС), подписано с електронни подписи и от двамата представляващи коалицията. Това заявление не е отразено в регистъра, не е и разгледано от ЦИК, съответно липсват констатации дали то отговаря на изискванията на ИК и решение № 3546-НС от 27 август 2024 г. относно регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за участие в насрочените парламентарни избори“, пише съдът.

Той приема, че заявленията за регистрация на коалицията „ДПС- Ново начало“ и тази на хората на Ахмед Доган, представлявана от Джевдет Чакъров – „Демокрация, права и свободи- ДПС“, не са подадени едновременно. Както е известно, представители на двете крила в партията бяха блокирали входа на сградата на ЦИК и никой не можеше да подава документ и така комисията реши да приеме едновременно документите на двете ДПС коалиции.

„Съдът приема, че заявленията на двете коалиции, в образуването на всяка от които участва ПП ДПС, не са подадени едновременно, напротив – заявлението на коалицията-жалбоподател, е подадено преди заявлението на коалиция „Демокрация, права и свободи- ДПС“, още в 00,05 часа на 02.09.2024 г. по електронен път. Според правилото на чл.29, ал.6 от АПК исканията, подадени по електронна поща преди изтичане на даден срок, макар и извън работното време на органа, се смятат за подадени в срок“, пише ВАС.

Стъпвайки на АПК и Закона за електронното управление (ЗЕУ), върховните съдии заявяват, че административните органи са задължени да предоставят всички услуги в рамките на своята компетентност и по електронен път, освен ако закон предвижда особена форма за извършване на отделни действия. Това налага извода, че заявлението за регистрация на коалиция за участие в избори можe да бъде подписано както саморъчно, така и електронно“, заключава ВАС.

Като сочи две решения, в които е имало идентично тълкуване на закона – решение № 7665 от 10.08.2022 г. на ВАС по административно дело № 7039/2022 г. и решение № 369 от 19.10.2021 г. на Административен съд – Стара Загора по административно дело № 614/2021 г.

Върховните магистрати приемат, че ЦИК е допуснала нарушение на закона, като не е регистрирала своевременно подаденото по електронен път заявление във входящия регистър на коалициите за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., не му е дала пореден номер, не го е разгледала самостоятелно, а вместо това го е приложила към по-късно подаденото заявление на хартиен носител, подписано саморъчно от представляващите коалицията, приела е, че заявлението е подадено едновременно с друго такова – за регистрация на коалиция „Демокрация, права и свободи – ДПС“ и е разгледала заявлението във връзка с него.

В решението се заявява, че указанията на ЦИК коалицията „ДПС-Ново начало“ да се откаже от участието на ДПС са незаконосъобразни.

„Съобразно прогласените в чл.3 от Закона за политическите партии (ЗПП) принципи, политическите партии са доброволни сдружения на граждани с избирателни права, съгласно българското законодателство. Те съдействат за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите чрез избори или по други демократични начини и използват демократични средства и методи за постигане на политическите си цели.

В този смисъл решението за начина на участие в изборите – самостоятелно или в коалиция, принадлежи единствено на самата политическа партия. Чл. 127 от ИК поставя само едно ограничение в тази връзка – партията може да се яви на избори или самостоятелно или само в една коалиция във всеки отделен вид избор. При това забраната на чл.127 би била нарушена единствено в случай, че в конкретния вид избор определена политическа партия вече е регистрирана за участие, независимо дали то е самостоятелно или в коалиция с други партии“, пише ВАС.

Решението е постановено от състав с председател Румяна Борисова и членове Светослав Славов и Таня Дамянова (докладчик) и е окончателно.

63
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Корпулентев
Корпулентев
11 септември 2024 19:31
Гост

Да пожелаем на съдиите, постановили това „решение“, да кандидатстват за виза за САЩ.

Намагнитев
Намагнитев
11 септември 2024 19:28
Гост

С това решение за пореден път се доказа, че съдиите от ВАС са на служба при #КОЙ. Интересно, не ги ли притеснява „Магнитски“ ?

ВАС - Ново начало
ВАС - Ново начало
11 септември 2024 19:20
Гост

Съдът на чудесата, любителя на басейните и електронните форми /на гласуване с 200 за членове на ВСС и на заявяване на участие в избори, каквото не е предвидено в Изборния кодекс/

Перо
Перо
11 септември 2024 18:59
Гост

Две противоположни решения за едно и също от почти същия състав на ВАС при дело с широка публичност . Това минава границите дори на обичайното за ВАС беззаконие. Как може вчера да са приели , че нямало ясно формирана воля за участие на партията , а днес същите хора да забравят какво са приели вчера .

Перо
Перо
11 септември 2024 19:14
Гост

КОРУПЦИЯ!!!!! Гнила подкупна система, купена , на заплата при мафията

да помислим
да помислим
11 септември 2024 18:54
Гост

Изборният кодекс е специален по отношение на Административнопроцесуалния кодекс и когато в него няма изрична препращаща норма към АПК, значи АПК не се прилага. В ИК изрично е уредено в кои случаи може да се подава електронно заявление, но за регистрация на партии и коалиции за участие в избори такава възможност не е предвидена. За мен остава напълно неясно защо в случая ВАС се позовава на разпоредба на АПК. Моля някой да ми обясни това решение, ако е успял да го разбере.

къде е логиката
къде е логиката
11 септември 2024 18:07
Гост

Защо ДПС-Ново след като са си подали онлайн документите, отидоха да ги подадат и на хартия? Как пък нито една друга партия не се сети, че може да си подаде документите по интернет? Просто е – всички партии разбраха указанията на ЦИК, че документите се приемат на хартия, а електронният им вариант трябва да се предаде на флашка. Срамно решение на ВАС, което само затвърждава общото мнение, че ВАС е собственост на ДП, или както го чете Гешев „държавно предприятие“.

Къде е логиката
Къде е логиката
11 септември 2024 19:17
Гост

Не само ВАС. Всичко е завладяно от дълбоката държава, а тя е ДП. България е образец за корупция и нежелание да поеме по нормален европейски път на развитие.

Гран плас
Гран плас
11 септември 2024 19:33
Гост

Най-добре е да разформироват съдебната власт и да извикат съдии от чужбина, да се изгради наново цялата съдебна система.

Симеончо
Симеончо
11 септември 2024 17:37
Гост

Това решение ще има ефекта на бумеранг. Най-вече спрямо ДП, защото ДПС е етническа партия. Няма съменние, че след това решение на ВАС, турците ще трябва да избират между ДПС -Ново начало и новата организация на Доган. Познавайки манталитета им и болезненото чувство за общност, дали ще предпочетат ДП? Категорично не. Сега ще видим колко реално е политическата тежест на ДП, като отчетем и помощта от Инф.обслужване, разбира се.

факт
факт
11 септември 2024 17:37
Гост

Решение на ЕСПЧ по делото „Неделчев срещу България“ констатира сериозен проблем при правораздаването, осъществено от ВАС, а именно – решаване на идентични казуси по различен начин, което е пар екселанс нарушаване на правото на справедлив процес. Доста груби изрази има във въпросното решение по отношение на съда на чудесата, както е добил гражданственост съдът на Чолаков/Пеев.ски. Крайният резултат е, че най-върховните от всички върховни магистрати продължават да си правораздават все така върховно, а ние плащаме обезщетения за вредите, причинени от върховните им решения.

Ханибал Лектър
Ханибал Лектър
11 септември 2024 17:18
Гост

Независимо какво влияние в държавата има човек, той НЕ може да влияе на ПРИРОДНИТЕ закони, според които: свръхнаднорменото тегло води до диабет, инфаркт и т.н., а парите и познанствата НЕ помогат в такъв случай

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 17:22
Гост

Ask Churchill:)))

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 17:15
Гост

АПК е съвършено ясен – срокът за административния орган тече от деня, следващ подаването. И двете коалиции са подали в един и същ ден. Административният орган има един и същ срок да се произнесе и по двете искния, а те са взаимно изключващи се и ЦИК е длъжен да отчете това като започне да разглежда и двете искания от следващия ден. Никъде в ИК и в АПК не е записано, че този който е подал първи – преди да започне срокът за произнасяне на административния орган – има някакъв приоритет. Освен това и ВАС, и ЦИК нямат право да постановява… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 17:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Любител
Любител
11 септември 2024 17:07
Гост

Правосъдие? А какво е правосъдие?

Любител
Любител
11 септември 2024 17:41
Гост

Купуване, платени съдии и прокурори. Искаш правосъдие – купуваш си ги. ТОЙ знае, и ТЕ знаят

Някой
Някой
11 септември 2024 17:06
Гост

Споко бре, коментатори. Ще има две фракции ДПС на изборите:

„Румен Йончев и Веселин Пенев регистрираха коалицията „Алианс за права и свободи“ в ЦИК“ /ДИР/
„Партньор на Джевдет Чакъров регистрира в ЦИК „Алианс за права и свободи““ /24 чаа/

Както и се очакваше, и Чакъров и Пеевски ще участват в изборите. Чакъров с новия „Алианс“, Пеевски – с Ново Начало.

Въпрос към ВАС - ДПС
Въпрос към ВАС - ДПС
11 септември 2024 16:36
Гост

Подписите на избиратели в приложената към заявлението подписка електронни ли са били, че ВАС нарежда безапелационно на ЦИК да впише коалицията?

назаем от медиите
назаем от медиите
11 септември 2024 16:36
Гост

Преди 5 години, друг член на съдебния състав – Светослав Славов, беше хванат да ловува в Ловното стопанство на Миню Стайков. Уж го проверяваха, ама резултат от проверката не бе оповестен. А миналата година Славов и Румяна Борисова бяха в състава, който решаваше казуса за машинното гласуване. Изглежда тези двамката са профилирани по решенията на ЦИК. Мдаа…

назаем от медиите
назаем от медиите
11 септември 2024 17:47
Гост

Колко е лесно всичко за доказване, но няма служби, няма ДЪРЖАВА – харесваме си мафията, а всъщност държавата е във ФАЛИТ, но това няма значение, важен е сеирът. В българия съдебната система е тотало проядена от корупция и зависимости – основен виновник за състоянието на България, но за това са виновни тези в НС

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 16:32
Гост

Интересен е факта, че почти същия състав, който вчера постанови, че поради разнопосочните изявления и процесуални действия на двамата представляващи партия ДПС и техните процесуални представители, не е възможно установяването на действителната воля на правния субект (ПП ДПС), поради което и не разгледа жалбата, днес въобще не е на това мнение, като дори не разгледа становището на другия председател на ДПС, а само го прие за сведение. Малко двоен аршин ми се струва от страна на тричленен състав, двама от членовете на който, вчера са взели друго решение. По вчерашното дело съставът е Румяна Борисова, Любомира Мотова и Таня Дамянова.… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 17:49
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
назаем от бивол 2019
назаем от бивол 2019
11 септември 2024 16:25
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Хохохо
Хохохо
11 септември 2024 16:16
Гост

За пръв път „извън работно време, преди изтичане на срока“ значи и преди започване на съответния срок…. В случая срокът, установен от ЦИК тече от 9,30 ч. на 2.09.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
11 септември 2024 16:15
Гост

Добро утро, беше ясно, че подписаните с КЕП и подадени по електронен път документи са равносилни на саморъчно обработените такива на хартиен носител, ама нали държавата ни е съставена от високоплатени чиновници, нямащи смелостта да постъпват съобразно закона като единственото, в което са „професионалисти“ е да прехвърлят „горещия картоф“, разбирай отговорността на другите.
П.С. Надали ППДБ са особено доволни, че способстваха за създаването на съдебна практика с депозирането на листите си в Стара Загора. Ехх, трагикомедията е пълна….

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 16:23
Гост

И какво е значението, че силата на електронният документ е равнозначна на хартиения – за правилността на решението? Не се разбира.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
11 септември 2024 16:36
Гост

Има две еднакво валидни последователни искания за регистрация на една и съща партия в различни коалиции, при което първата се явява законосъобразна, а втората (при липсата на изрично оттегляне на първото заявление), макар подадено от лице с представителна власт – не, защото вече противоречи на императивната забрана в Изборния кодекс. Първи по време, първи по право.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 16:13
Гост

Да се съсредоточим върху чл. 127 ИК. Въобще няма значение кой кога и по какъв начин е подал заявлението за регистрация на две коалиции с абревиатура „ДПС“ и една и съща партия в тях – и двете заявления са продадени в срока от лица, които са легитимирани да представляват партията.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 17:16
Гост

Не е така, при две продажби на един и същи имот, от един и същи продавач, в един и същи ден, но на различни купувачи, предимство има, който първите вписал акта си в Агенцията по вписванията. Тук е същото – печели първият подал, а за следващия се постановява отказ, и затова висяха пред ЦИК и едните, и другите. Даже Севинч осигури предимство на единия лагер и ги пусна вътре да нощуват на масите за регистрация, което беше абсолютно безобразие. Но Тимур и неговата команда не се сетиха, че има и електронно подаване на документи до административния орган по ЗЕУ и… Покажи целия коментар »

Йе-йе, вече няма ДПС!
Йе-йе, вече няма ДПС!
11 септември 2024 16:08
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
11 септември 2024 16:06
Гост

Приветствам решението на съда. Време е всички лица, тип администратори, да изпълняват закона- имам предвид ЗЕУ. Когато чуя “Нямаме такава практика- да получаваме и регистрираме документи по електронен път“ и ми идва да хвана едно копие на нормативния текст от ЗЕУ и да го изтряскам демонстративно на гишето, след което да попитам- “ Тук какво пише и щом го пише, длъжни ли сте да изпълнявате Закона или ще се ослушвате…“

мнение
мнение
11 септември 2024 16:04
Гост

От решенията на ВАС може да се направи списък на съдиите, които са ползвали нечии услуги за кариерното си израстване. Позовават се на АПК и възможността процесуални действия да се извършват в електронна форма. Само че електронната форма не е задължителна и ЦИК разполага с оперативна самостоятелност да реши, че документите за регистрация ще се подават само на хартия. В този смисъл е и решението на ЦИК. След като изискването е за документи на хартиен носител, хитринката да ги подадеш електронна малко след 0 ч., не може да мине и правилно ЦИК не ги прие онлайн. Казах ви, че тези… Покажи целия коментар »

До " мнение ".
До " мнение ".
11 септември 2024 16:27
Гост

Абе, “ мнение „……когато нещо/ в случая – решение на ВАС/ не е във ваша полза, ревем…та се късаме! А, когато е във ваша полза…дори да не е правилно/ в контекста на закона/….много си харесваме съда! Значи, ако сме с вас…./ понеже вие сте “ умните и красивите“/ всичко е цветя и рози…. А, пък моето мнение е, че с публикацията си, се опитвате да създавате внушения, които са пропаганда…. Тези внушения ги правеха предходните дни по телевизиите, ваши мисирки, вкл. и такива, които са собственици на ел.сайтове/известни единствено с това, че постоянно се опитват да създават внушения….и манипулации….естествено във… Покажи целия коментар »

мнение
мнение
11 септември 2024 17:11
Гост

За разлика от някои пишещи тук, аз съм юрист и за мен е важно съдиите да са независими, с добро име в обществото и без сянка от съмнение в техния морал и професионални качества. Във всеки конкретен случай за мен е важно решението да е мотивирано безупречно като е съобразено с духа на закона (не с буквата му!), да е в съответствие с фактите и доказателствата и в процеса на аналитичната дейност на магистратите да са приложени правилата на формалната логика. Без значение е в полза на коя от страните е едно правилно и законосъобразно решение, взето от независим и… Покажи целия коментар »

Мнение
Мнение
11 септември 2024 17:52
Гост

Ами пребройте съдиите във ВАС, които не вземат подкупи

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 17:57
Гост

И във ВКС взимат подкупи, не бой се. Просто там делата са им такива, че предполагат корупция малко по-рядко, особено в ГК. Но в НК и особено в ТК, доста съдии се позамогнаха съществено, макар и не всичко да е на тяхно име

Мнение
Мнение
11 септември 2024 17:51
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Някой изненадан ли е?
Някой изненадан ли е?
11 септември 2024 15:54
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 15:38
Гост

Разбира се, че разпоредбата на чл. 127 ИК има съвършено различен смисъл от този, който ВАС му е „придал“, но без да прочета коментара на Бухала, не зная какъв ще да е той (смисълът). Вдъщност, това тълкуване изопачава не само правото, а доверието в правосъдието.

Интересно
Интересно
11 септември 2024 15:30
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Адвокат Валя Гигова
Адвокат Валя Гигова
11 септември 2024 15:23
Гост

Ето това вече не бива. Според съда, първият по време е първият по право. Интересно защо днес нямаше оттегляне на жалбата от другия представляващ, за да може съдът да каже отново, че няма формирана воля от ЮЛ?

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 15:30
Гост

„Аз съм другият, няма да ти преча…“ – песен на Васил Петров.

RRR
RRR
11 септември 2024 15:37
Гост

Не според съда, а според закона – чл.29, ал.6 АПК ! Правото е за бдящи, а не за спящи! Да са си подали по електронен път заявлението и ДПС-Доган ! Вместо това, ЦИК тръгна да прави разни маньоври – да ги приема заедно, да не дава изрични входящи номера и какво ли не, само и само да отрече, правото на първия по време. Е, то не е единствения правопораждащ факт в случая!

До Адвокат Валя Гигова
До Адвокат Валя Гигова
11 септември 2024 15:49
Гост

„Преди да бъде даден ход на делото бе докладвана молба-изявление от Джевдет Чакъров, представляващ партия „Движение за права и свободи“. С нея се иска партия ДПС да бъде конституирана като отделна страна по делото, прави се отказ от жалбата срещу решението на ЦИК, заявява се оттегляне от коалицията на партията и оттегляне на пълномощните на адвокатите представляващи я сега.“
„Тричленният състав на ВАС не прие молбата и добави, че исканията са недопустими.“

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/national-news/740282-vas-shte-se-proiznese-do-14-00-chasa-po-otkaza-za-registratsiya-na-koalitsiya-d

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 15:52
Гост

До RRR – и това ли произнасяне на ВАС по искането за оттегляне на жалбата е по чл. 29, Ал. 6 АПК? И какво значение има тази процесуална разпоредба с материалната по чл. 127 ИК? Моля да поясните?

Чунев
Чунев
11 септември 2024 15:21
Гост

Пеевски щом почна тази война е ясно, че си е предвидил нещата

Йордан
Йордан
11 септември 2024 15:20
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 15:20
Гост

Да се самоизяждат. И Пеевски и Доган и старчоците от ДС и техните деца дето докараха тези мвкотели са за затвор

Маляка
Маляка
11 септември 2024 16:38
Гост

Присъединявам се към казаното от вас колега. Както е казал един велик човек по друг повод : колкото по-зле толкова по-добре. И е бил дълбоко прав !

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 15:19
Гост

Не е нормално това. Никак даже

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 15:19
Гост

Докато избирателите на ПП/ДБ се фръцкат и обиждат, защото така е свикнала градския либерал, надут, като пуяк, Възраждане се мъчи да прокара путински закони, Пеевски дерибейства…

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 15:18
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Мавродиев
Мавродиев
11 септември 2024 15:18
Гост

Хубава работа, но Пеевска

Йорданов
Йорданов
11 септември 2024 15:17
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Аноний
Аноний
11 септември 2024 15:15
Гост

Всъщност за държавата е добре да се регистрират две ДПС-та – така всяко ще дръпне отделни кандидати, което ще намали участието в политическия живот на цялостната групировка ДПС, действаща единно, под единоначалния диктат на председател – било на слънце, било на сянка.
Някое от двете може въобще да не мине и бариерите по-натам. А на това, което ще ги мине, депутатите ще намалеят като бройка.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 17:01
Гост

Те регистрират само едно – на Пеевски.

Отбележете
Отбележете
11 септември 2024 15:09
Гост

„По безспорен и несъмнен начин е установено по делото, че от страна на коалицията – жалбоподател, на 02.09.2024 г. в 00,05 часа по електронен път е подадено заявление по образец (приложение № 5-НС), подписано с електронни подписи и от двамата представляващи коалицията. Това заявление не е отразено в регистъра, не е и разгледано от ЦИК, съответно липсват констатации дали то отговаря на изискванията на ИК и решение № 3546-НС от 27 август 2024 г. относно регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за участие в насрочените парламентарни избори.“

https://sac.justice.bg/news/bg/2024911-1

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 15:14
Гост

Странно е, че ЛЕКС „отбиват номера“ при положение че от ВАС и доста пространно решение, публикувано на сайта им.

Йорданов
Йорданов
11 септември 2024 15:17
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Moze
Moze
11 септември 2024 15:04
Гост

За Пеевски всичко ще направят. Мъка.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 16:27
Гост

Кантарев

Анонимен
Анонимен
11 септември 2024 16:31
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица