Съдебнопсихиатрична експертиза ще установи здравословното състояние на Красимира Трифонова, която е обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев, но дотогава тя ще остане в ареста. Това реши днес Софийският градски съд (СГС), който отказа да замени с по-лека мярката за неотклонение на Трифонова.

Младият мъж беше убит в началото на годината, като задържани и обвинени бяха Красимира и дъщеря ѝ Габриела, след като тялото на Пеев беше открито на Витоша. Според разследващите майката и дъщерята са удушили младия мъж в колата му, като се предполага, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права. Пейо Пеев и Габриела имат 6-годишно дете и въпреки че скоро сключили брак, живеели разделени, а междувременно тя родила второ дете, за бащинството на което пък претендира бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков.

Габриела Трифонова беше задържана три месеца, след което беше оставена под домашен арест, но майка ѝ остана с най-тежката мярка за неотклонение.

За последно преди 3 месеца Красимира Трифонова опита да убеди съда, че няма общо със смъртта на Пеев и поиска да излезе на свобода. Тогава тя твърдеше, че била на разходка с кучето си и писала показания „под диктовка“ след задържането, защото била в шок. Тя се позова и на биографията си, за да опита да убеди съда, че няма да се укрие, като припомни, че е била дипломат. За нея се знае, че е била консул в Тайланд преди 14 години, където е обвинила в сексуален тормоз тогавашния посланик там Камен Величков, заради което посолството е било закрито, а обвиненията на Трифонова не са доказани.

Днес Трифонова не каза нищо пред съда, но защитата ѝ поиска тя да бъде настанена в психиатрична болница в София, защото е напълно неадекватна. Тя беше доведена в съдебната зала от психиатричното отделение към затвора в Ловеч, съобщи „24 часа“.

„Състоянието ѝ е безнадеждно, психически и физически е безсилна. Красимира е ходещ скелет, няма енергия за нищо, дезориентирана е за време, година, пространство. Счита, че майка ѝ е починала, няма сестра, а мен мисли за баща. Твърди, че е била градинарка в миналото си. Има тежко психиатрично изменение. Внуците ѝ бяха отвлечени, лишиха я и от цялото ѝ имущество“, каза адвокатът на Трифонова и добави, че в ареста са ѝ давали медикаменти, които влошили здравето ѝ.

„Вижте я, г-н председател. Тя говори за демони, инжекции и подземни лаборатории. Не се храни, защото храната е с отрова. Мисли, че ще вземат органите ѝ“, обърна се адвокатът към съда. Трифонова не реагира на дадената ѝ дума, след което припадна в залата.

Съдебният състав обаче прие, че обоснованото предложение, че тя е извършила убийството остава неразколебано, като са събрани и още доказателства. Според съда няма опасност Трифонова да се укрие, но на свобода може да извърши престъпление, въпреки че не е осъждана и е с добри характеристични данни, а задържането ѝ е в рамките на разумното. Същевременно беше назначена и съдебенопсихиатрична експертиза за състоянието на обвиняемата.

11
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Проскубания бухал
Проскубания бухал
23 август 2024 16:34
Гост

Новата мода е да се преструват на луди, щото то и без това в съвременното общество „нормалността“ вече е доста разтегливо понятие и на установяването на психиатрично заболяване не се гледа с такъв обществен укор и отвращение като преди. Добра стратегия, но припадането идва в повечко. П.С. „Пейо Пеев и Габриела имат 6-годишно дете и въпреки че скоро сключили брак, живеели разделени, а междувременно тя родила второ дете, за бащинството на което пък претендира бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков.“ Какво нещо е властта – „разкрачът“, в който е попаднала ненадейно младата жена да избира между детето си от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 август 2024 15:30
Гост

Не са лабилни да убиват, но са лабилни да лежат в затвора…

Калояна
Калояна
23 август 2024 15:31
Гост

А де… Честичко не сме готови за последствията. Доказателство е и политическия ни живот

Алексиева
Алексиева
23 август 2024 15:30
Гост

Този случай ми е точно като по филмите и подозирам, че и убийците на такива филмови източници са се позовали. За всеки случай, мисълта е видима от завоя

Александров
Александров
23 август 2024 15:29
Гост

А убития? А семейството му? А детето или децата му? Никаква милост

Съд
Съд
23 август 2024 15:27
Гост

А поне домашен арест? После да не я плаща прокуратурата за читава тази

Кака Ви
Кака Ви
23 август 2024 15:28
Гост

Е, експертизата ще има последната дума

Кака Ви
Кака Ви
23 август 2024 15:26
Гост

Ще следя с интерес за резултатите от въпросната експертиза

Анонимен
Анонимен
23 август 2024 15:26
Гост

Аз мисля, че и майката и дъщерята не са в ред изначално.

Велемир
Велемир
23 август 2024 15:25
Гост

Какви пък толкова медикаменти им дават по тези затвори, че им влошават здравето до такава степен

Билалова
Билалова
23 август 2024 15:24
Гост

Леле, леле балшой театър или българските арести те подлудяват…