Известният криминален герой Камен Балбузанов-Куката се е предал в затвора в Плевен в сряда, съобщи първо Нова тв. Той е бил издирван във връзка с влязла в сила присъда в началото на годината.

През годините срещу Балбузанов е имало и няколко опита за убийство. Говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Дияна Илиева потвърди пред БТА, че Балбузанов се е предал.

„През месец април тази година в Окръжна прокуратура в Плевен е получена влязла в сила присъда на Софийски градски съд, с която осъденото лице Камен Балбузанов е признат за виновен в извършване на редица престъпления с наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години“, посочи тя.

По думите ѝ, още по време на разглеждане на делото Балбузанов се е укрил, поради което е обявен за издирване.

Куката става вторият известен криминален герой, който се предава в затвора през тази година. В края на юни в Софийския централен затвор се появи известният наркобос Евелин Банев-Брендо, който беше издирван от шест години с червена бюлетина на Интрепол

Предаването на Брендо беше заснето на видео като риалити шоу. На кадрите се вижда как т.нар. Кокаинов крал се придвижва с адвоката си без охрана по софийските улици и в 7.30 ч. в понеделник застава на входа на централния затвор. Представя се с лична карта с изтекла валидност.

„Г-н Банев се явява за изтърпяване на наложеното му наказание по влязла в сила присъда“, каза неговият адвокат Петър Зафиров на охраната на затвора, която беше сварена абсолютно неподготвена.

Все още не се знае как Брендо е успял да влезе в страната.

През август м.г. изненадващо в България се прибра и Васил Божков, който беше издирван във връзка с три дела и повдигнати 19 обвинения. Божков обясни, че се е прибрал в първия възможен момент, след като му е било позволено да напусне Дубай.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar