Ивайло Константинов, по прякор Белгиеца, който по неофициална информация е съсобственик на ресторант La Cattedrale в центъра на София, е опитал да защити персонала на бара си на Халкидики, в резултат на което е започнал побой от групата на Кирил Киров-Руския, завършил със стрелба.

Инцидентът с участието на българи се разигра в нощта срещу събота в плажния бар Ahinos tuti beach в селцето Ханиоти, което се намира на първия ръкав Касандра. Заведението е собственост на 35-годишния грък Алогзейлат Елефтериос, а Ивайло Белгиеца му е съдружник.

По неофициална информация спорът в бара възникнал заради забавена поръчка.

Групата на Кирил Руския, свързан в миналото с бандата на чуковете на Христофорос Аманатидис-Таки, започнала саморазправа с персонала, в която се намесил роденият през 1969 г. съсобственик Ивайло Константинов. С 41-годишния силов бос Кирил Киров са били още Иван Терзийски, на 40 години, Станислав Димитров (роден през 1985 г.), Христо Димитров (роден през 1994 г.), Христо Мирчев, на 45 години, и още двама души, които в момента се издирват на територията на Гърция.

По време на побоя трима охранители на бара са се притекли на помощ на Константинов. Единият от тримата е вече установен и е обявен за издирване. По непотвърдена информация те са от руски произход. Хора от групата на Кирил Руския са използвали лютиви спрейове, сгъваеми ножове и метални ръкавици.

Открити са и две бухалки. Инцидентът приключва след използването на огнестрелно оръжие. Стреляно е с два пистолета, защото на мястото при огледа по-късно са открити общо 4 гилзи, които са изстреляни от две оръжия с различен калибър. За задържането на групата на Руския се наложило да се включи група от гръцките специални части.

Двама простреляни са настанени в болницата в Полигирос. Единият е в тежко състояние с огнестрелна рана в гърдите. Третият пострадал при побоя е Ивайло Константинов-Белгиеца, който е с лека телесна повреда, с травми по лицето.

Инцидентът между българите в популярния в страната ни полуостров Халкидики се превърна в централна новина в Гърция, където подобни инциденти са голяма рядкост. Участниците в побоя ще бъдат подведени под отговорност за незаконно притежаване на оръжие, хулиганство и опит за убийство. Разследването се води от полицията в Полигирос.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar