Шофьорът на ТИР Гьокхан Кахриман е осъден на 6 години и 8 месеца затвор за катастрофата с автобус на магистрала „Тракия“, в която през май загина един човек, а шестима бяха ранени.

Кахриман се възползва от правото на съкратена процедура, при която признава всички факти в обвинителния акт и при определяне на наказанието съдът е длъжен да го намали с 1/3. Така, съставът на Софийския градски съд (СГС) с председател Вера Чочкова осъди Кахриман на 10 години затвор при първоначален строг режим, които след това намали на 6 години и 8 месеца.

Турският шофьор няма право и да шофира 8 години. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Катастрофата стана на 23 май сутринта на магистрала „Тракия“ в отсечката от село Лозен към София. Редовният автобус от селото към столицата се движел в дясната лента с около 50 км/ч, когато бил ударен в задната част от камиона, управляван от Кахриман. От удара шофьорът на автобуса загубил управлението и паднал в канавката. Шестима пътници бяха ранени по-тежко, а по-късно друг почина в болница. Шофьорът на камиона е карал с 92 км/ч и сам призна в хода на разследването, че вероятно е заспал зад волана.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Фен
Фен
22 октомври 2018 14:43
Гост

Дано прокурорите проявят повече разум.

Огорчен
Огорчен
22 октомври 2018 14:39
Гост

Човек не знае какво го чака. Седиш си в автобуса и си пътуваш спокойно…И на всичкото отгоре няма справедлива присъда.

Анонимен
Анонимен
22 октомври 2018 14:30
Гост

Крайно време е да се промени законът. Как човек, който е причинил смърт ще се възползва от правото на съкратена процедура.

Вече видяно
Вече видяно
22 октомври 2018 14:32
Гост

Това е положението-6 години и 8 месеца, които ще му ги намалят и ще излезе предсрочно.