Към настоящия момент не е разглеждана такава кандидатура. Така шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори днес на въпросите на медиите дали министърът на правосъдието Цецка Цачева или главният прокурор Сотир Цацаров може да бъдат номинирани от партията за членове на Конституционния съд (КС).

По отношение на Цачева коментарът на Цветанов беше по-подробен. „Г-жа Цачева вече заяви категорично, че нито е дискутирано с нея, нито е канена да става нито посланик, нито конституционен съдия. Тя даде много ясен отговор. Надявам се, че все един би могъл да даде отговор какво би могъл да прави или какво очаква да се случи с него“, каза той. И допълни, че правосъдната министърка има качествата да бъде номинирана, но „към настоящия момент не е разглеждана като такава кандидатура“

„Към настоящия момент не е разглеждана такава кандидатура“, беше и отговорът му на въпроса дали се обсъжда главният прокурор да бъде предложен за КС.

Цветанов уточни, че разговорите в ГЕРБ за това кой да бъде номинация на партията за конституционен съдия тепърва предстоят. „Това е тема, която трябва да започне като обсъждане през следващите няколко дни. Имаме няколко варианта, но трябва да вземем съответното решение като парламентарна група“, каза той.

И посочи какъв човек ще търси ГЕРБ: „За нас е важно представителят, който ще предложим от ГЕРБ, да бъде на първо място доказан професионалист, добър съдия или човек, който действително е работил в съдебната система и има безупречна репутация“.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Иван Иванов
Иван Иванов
19 септември 2018 22:31
Гост

Първо Конституционният съд е апендикс, сега наскоро го извадиха от ненужните органи – смисъл – медицината не счита апендикса за излишен. Ама точно Конституционният съд е излишен – това е пристанище за мъртви поети.

Нататъка не мога да си развия мисълта – поне в момента, но Цецка Цачева направи върховни глупотии – например Заповед за частична анулация на съдебна ваканция, където сега им ям попарата.

Частична анулация и сега ми се хилят злорадо в деловодството – Вие не знаете ли за Заповедта.

Жената е доста гръмната като юрист – дори и задочник по право не би го направил това.

Мунчо
Мунчо
19 септември 2018 13:21
Гост

Не е голяма загуба и за двамата.

Теодор
Теодор
19 септември 2018 13:16
Гост

Той и Цацаров един ден беше казал, че не е тръгнал към КС, ама нищо чудно да си промени мнението.

Анонимен
Анонимен
19 септември 2018 13:17
Гост

Или просто да следва вятърът на промяната.

Колега
Колега
19 септември 2018 12:43
Гост

Това, че до момента не са обсъждани тези кандидатури, не означава, че утре няма да бъдат обсъдени. На ГЕРБ банката с кадри е много бедна, видя се с кандидатурите за министри, така, че са възможни всякакви изненади… или пък не.

Таня
Таня
19 септември 2018 12:40
Гост

Е да видим какъв професионалист ще предложат.