След като разговаряха с КНСБ и Асоциацията на банките, днес главният прокурор Сотир Цацаров и кандидатът за негов приемник Иван Гешев бяха домакини на среща и с ръководството на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

С председателя на АИКБ Васил Велев и изпълнителния директор Добрин Иванов са били обсъдени закононарушения в сферата на енергетиката и злоупотребите при издаване на болнични листове, информираха от държавното обвинение.

От там добавиха, че по време на срещата е било „подчертано и дългогодишното полезно за обществото сътрудничество и ползотворен диалог“ между прокуратурата и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

За последната седмица това е трета подобна среща на главния прокурор Сотир Цацаров и кандидата за негов приемник Иван Гешев.

На 3 септември те разговаряха с президента на КНСБ Пламен Димитров и заместника му Чавдар Христов за защита на правото на синдикално сдружаване като двете страни са се разбрали да подпишат меморандум за сътрудничество.

Два дни по-късно – на 5 септември, Цацаров и Гешев приеха председателя на Асоциацията на банките Петър Андронов, който е и главен изпълнителен директор на ОББ, както и Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК. На тази среща пък е било обсъдено сътрудничеството в противодействието на новите финансови и киберпрестъпления, както и създаването на механизъм за бърз обмен на информация при сигнали за нарушения на закона.

 

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Хубавци
Хубавци
10 септември 2019 16:03
Гост

Хубаво, че се срещат със спонсорите. Да не забравят кои са шефовете и дърпат конците. Или вие си предтсавяте как днес се срещат с тях, а след някой друг месец ги разследват за злоупотреби в особено големи размери…

Анонимен
Анонимен
10 септември 2019 14:50
Гост

Три срещи за една седмица. А дано да има ефект. Че на приказки всичко е лесно.

Анонимен
Анонимен
10 септември 2019 14:49
Гост

A да видим дали при така създаденото сътрудничество ще се предотвратят злоупотребите при издаване на болнични листове.

Анонимен
Анонимен
10 септември 2019 14:48
Гост

Цацаратурата е в ползотворен диалог само ако има изгода.