Трима полицаи от Плевен отиват на съд за кражба на цигари за над 2,3 млн. лева. От прокуратурата съобщиха, че са внесли обвинителен акт срещу тримата униформени за кражба в особено големи размери, която е и особено тежък случай и се наказва с от 10 до 20 години затвор. Полицаите вече са отстранени от длъжност.

Кражбата е била извършена преди 4 години, когато униформените решили да задигнат иззети по досъдебно производство цигари без бандерол и след това да ги продават. Единият бил разследващ полицай, а преди това и началник на Второ районно управление на МВР-Плевен.

Във връзка с работата си тримата знаели, че в мобилизационна база за военновремеви действия на полицията в Плевен, която се намирала в село Згалево, се съхраняват 621 745 кутии цигари. Те били иззети като веществени доказателства по досъдебно производство за държане на склад на акцизни стоки без бандерол.

Базата се стопанисвала от дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка“ – МВР и достъпът до помещенията в нея се осигурявал чрез строг пропускателен режим. През есента на 2013 г. тримата се събрали и решили да извършат кражбата. За да улеснят достъпа си до базата, двама от полицаите съдействали там да бъде назначен като охрана техен познат, който не знаел за намеренията им.

През следващите месеци, съобразявайки кога охранителят е сам на смяна, тримата полицаи многократно прониквали в склада и изнасяли кашони с цигари. Откарвали ги в неизвестна посока с товарен автомобил и ги продавали. Преди да бъдат заловени успели да задигнат 382 134 кутии цигари от различни марки. Действията им били разкрити едва през март 2016 г., когато била извършена проверка на веществените доказателства по воденото разследване.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Anonimen
Anonimen
13 юни 2018 8:17
Гост

Тия на едро играят.

Смехурко
Смехурко
12 юни 2018 18:00
Гост

Това си е като сценарий за екшън.

КокоДжамбо
КокоДжамбо
12 юни 2018 17:03
Гост

Пореден пример, че нищо не се губи, а само минава от едно притежание в друго

Анонимен
Анонимен
12 юни 2018 17:02
Гост

Тримата от запаса! За чудо и приказ