Още в съдебната зала съдия Мирослава Кацарска от Софийския градски съд разпореди вписването на партията на бившия втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов – „Републиканци за България“.

Тя направи това по искане на адвокатката на Цветанов Вероника Тодорова. На постановяването на решението в съдебна зала не се противопостави и прокурор Милен Ютеров. Той заяви, че са налице всички предпоставки за регистрацията на новата партия.

Съдия Кацарска се съгласи на този подход, за да се спести връчване на решението с оглед ситуацията с коронавируса.

Решението ѝ ще влезе в сила след 7 дни, ако никой не го обжалва или протестира пред Върховния касационен съд и тогава новата партия с председател Цветан Цветанов ще стане факт в правния мир.

„Структурите на “Републиканци за България” се изграждат с бързо темпо, за нас беше важно с оглед на процеса днес да имаме решение, така че да спестим време с връчването. Така или иначе това е абсолютно от гледна точка на спестяване на времето”, посочи Виктор Серафимов, който е сред учредителите на партията и беше в залата заедно с Цветанов.

19
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
28 октомври 2020 10:47
Гост

Производството по регистрация на политическа партия е едностранно охранително. Основанията, на които съдът може да откаже регистрацията са или проблеми с документацията или противоречие със закона. Ако такива проблеми не са налице, съдът е длъжен да постанови положително решение и дали ще го направи в зала или след зала няма никакво значение. В случая не може да се правят съпоставки с партията на Трифонов, чието лого беше в пряко нарушение на чл. 5, ал. 1 ЗПП, което нарушение беше толкова очевидно, че чак предизвикваше съмнения за съзнателно търсене на скандал. Така че в случая съдът просто си е свършил работата.… Покажи целия коментар »

Гост
Гост
27 октомври 2020 13:23
Гост

Някой изненадан ли е? В България нищо не е като света, защото хората не са като света! Правната сфера трябва да бъде изрината и наново построена!

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2020 12:09
Гост

Хората чакат с години и пак не им се отваря парашута, а този от раз.

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2020 12:10
Гост

Двоен аршин просто. Защо ли да се учудвам.

Кики
Кики
27 октомври 2020 12:06
Гост

Нещо ми се вижда поостарял. Дали спи спокойно тоз човек?

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2020 12:07
Гост

Времето не прощава. Няма значение какво и колко имаш в джоба.

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2020 11:32
Гост

Републиканци, ама друг път. Герберастки подлоги.

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2020 9:47
Гост

Този и да му постилат килими, пак няма да гласувам за него

Златимир
Златимир
27 октомври 2020 9:46
Гост

ГЕРБ не са ми приятни, но Цветан Цветанов е най-голямото зло и недоносче, което може да застане на власт. Гестаповските модели са нищо за него. И излежда точно така – не е луд на пръв поглед, не е ненормален, като Сидеров, не е избухлив, като Борисов, но определено е крайно ненормален ако го познаваш и знаеш как с размах може да убива, као живееше преди няколко века.

Златимир
Златимир
27 октомври 2020 9:46
Гост

Може да питате многото заболели от рак и починали хора, след като са били по някакъв начин репресирани от него и приближените му!

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2020 9:47
Гост

С тия методи, после как да не получиш и апартамент от Артекс.

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2020 9:49
Гост

Абе апартам,ент от Артекс. Това му е най-малкото бе. Нали в Лозенец построи някаква сграда, ходеше да му я гледа и рекламира Мариан Башур, който пък уж не харесваше сградата в Лозенец по това време и твърдее, че не е обвързан с политически проекти и политици. Моляти се. Всички са един дол дренки. Как е построил Цветанов блок в Лозенец? Кой му е разрешил? Хайде…

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2020 11:34
Гост

Е, защо ли питаш? Нали беше като зашит за Боко.

Анонимен
Анонимен
27 октомври 2020 9:42
Гост

Когато искат да го регистрират. Аз за престъпници и убийци няма да гласувам!!

Златимир
Златимир
27 октомври 2020 9:44
Гост

Тоя толкова пробелми и заболявания е докарал на служителите си, на купища кметове, както в малки населени места така и в гоелмите общини, че не е истина и нее знам как може да спи спокойно. Сигурно, защото смята, че всички ракови заболявания получени от хората благодарения на него и подопечните му, не са негова вина. Да стресираш хората, че ще ходят в Сливенския затвор, защото не са рапзисали разни документи, дето ти и партията майка искате. Какво се случва с това, а ? До какво води в човека?

Ananieva
Ananieva
27 октомври 2020 9:42
Гост

Да де, щото Трифонов е нов и не е от статуквото и го спъваха, но виж Цветанов не е проблемен. Веднага го регистрираме

Тошков
Тошков
27 октомври 2020 9:41
Гост

Смее ли да не

anonimen
anonimen
27 октомври 2020 9:39
Гост

Връзкарска работа! Решението още в зала и директно в протокола от заседанието. Кой като цецко.

киро
киро
27 октомври 2020 13:15
Гост

Много съм разочарован от М.Кацарска.