Нападателят на столичната адвокатка Валентина Каменарска, който миналата седмица я удря и опита да я изнасили в кантората ѝ, остава в ареста. Това определи днес съдия Красимира Проданова от Софийския районен съд (СРС).

35-годишният Евгени Костов влязъл в кантората на Каменарска на 18 октомври около 15,00 ч. Още с влизането, той я грабнал и завлякъл в банята, където започнал да я удря през лицето и да опитва да я изнасили, обясни самата тя след инцидента. По думите ѝ, Костов е бил повече от 8 пъти в кантората за консултации и в четвъртък имал запазен час.

„Никога, никога не е имало какъвто и да било намек от негова страна, че ме харесва, желае и пр., никога дори не ме е питал нищо лично. При влизането в кантората, ме грабна на ръце, при което започнах да крещя. Никой, никой не се отзова, въпреки,че бях затворена и бита в банята на офиса над час. Звъняха ми на вратата, но никой не извика полиция, никой и след това не призна, че е чул нещо. Не, не успя да ме изнасили“, описа случая Каменарска и каза, че се е спасила от изнасилване, защото се съпротивлявала и не спряла да говори, за да разконцентрира нападателя.

Днес Костов каза пред съда, че страда от параноидна шизофрения, което обаче ще бъде установено с назначената съдебно-медицинска експертиза. Обвиняемият каза, че не помни нищо за случая.

Определението на СРС не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския градски съд на  30 октомври от 10 ч.

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Минко
Минко
23 октомври 2018 9:08
Гост

А сега адвокатската гилдия защо не застане зад колежката си?

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2018 8:10
Гост

Само да не го обявят за невменяем.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2018 8:04
Гост

Този въобще не трябва да го пускат навън.