Софийският градски съд (СГС) освободи от ареста двамата задържани за погрома в столичното заведение „Бесо“. Обвиняемите Сергей Димитров и Цвятко Цветков излизат на свобода срещу гаранции от по 2000 лева.

Според СГС срещу Димитров няма категорични доказателства, че е присъствал в заведението, за да бъде обвинен, че е трошил маси и столове. Разпитаните свидетели също не са го разпознали като участник във вандалската проява.

На 12 август група мъже изпочупиха масите и столовете в заведението и отправиха заплахи към собственика Емануил Лазаров. След като случилото се беше записано на охранителни камери и  разпространено в социалните мрежи, МВР се самосезира и бяха задържани двамата обвиняеми.

Собственикът Лазаров подозира свой съдружник, че опитва да му открадне бизнеса. Става дума за партньора на Лазаров в няколко фирми – Красен Кръстев, който също беше задържан след инцидента, но след това беше освободен, без да му бъде повдигнато обвинение

Пред бТВ днес Лазаров каза, че не познава нападателите, но се страхува за живота на децата си и за бизнеса.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Жалко
Жалко
03 септември 2019 12:45
Гост

Малка е тази гаранция за хора, чиито деяния с такава висока обществена опасност и демонстрират незачитане на обществения ред.

Анонимен
Анонимен
27 август 2019 13:58
Гост

Ясно- срещу 2000 лева можеш да трошиш на воля.

Анонимен
Анонимен
27 август 2019 13:56
Гост

Да му мисли собственика как ще възстановява щетите. Явно, че осъдени няма да има.

Анонимен
Анонимен
27 август 2019 13:57
Гост

За това хоратаняма да вярват в българското правосъдие.

Анонимен
Анонимен
27 август 2019 13:54
Гост

Записът от камерите не е ли достатъчно доказателство. Или някои ги е страх от Димитров.