Съдийската колегия отличи 11 съдии, които през последните месеци бяха освободени от съдебната система поради навършването на 65 години.

Наградите връчи председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов в началото на днешното заседание на колегията. Отличени бяха съдиите от ВКС Златка Русева и Светла Чорбаджиева, Светла Божкова от Софийския апелативен съд, Мая Дамянова от Софийския градски съд, полк. Ванко Ангелов и колегата му Свилен Александров от Софийския военен съд, Красимир Бамбов от окръжния съд в Кюстендил, Емилия Присадова от ОС-Смолян, Елена Николова от ОС-Перник, Силвия Петрова – бивш председател на ОС-Търговище и Румяна Пеева от Административен съд-Велико Търново.

Наред с личните почетни знаци златен и сребърен, те бяха наградени и с по 1000 лева, каквото решение взе в началото на годината Висшият съдебен съвет.

Силвия Петрова заяви, че 40 години е упражнявала най-добрата професия и сега е получила достойна награда за това, което е вършила и за което съдиите се борят – доброто име на професията.

Румяна Пеева също благодари и пожела много здраве на всички.

 

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Много здраве
Много здраве
16 юли 2019 16:05
Гост

Така. И след два месеца и Цацаров ще благодари и ще пожелае много здраве на всички. Само че няма да се пенсионира, а ще трябва да го гледаме на друг пост още дълги години, вероятно 9.

Анонимен
Анонимен
16 юли 2019 11:56
Гост

Не биваше да им дават различни знаци. Така някои колеги може да се обидят.

Анонимен
Анонимен
16 юли 2019 11:57
Гост

Все пак трябва да се отличават. Не всички могат да се сложат под един знаменател.

Анонимен
Анонимен
16 юли 2019 10:32
Гост

Да, това беше много добро начало на днешното заседание на колегията.

Anonimen
Anonimen
16 юли 2019 10:30
Гост

Много мил жест към колегите. Важно е признанието към тях за работата им през годините.

адвокат
адвокат
16 юли 2019 14:21
Гост

Свилен Александров? Знам, че всичко е прогнило, но не знаех, че е безнадеждно.