Строителният предприемач Драгомир Драгомиров беше осъден на 25 години затвор за убийството на двама инвеститори в столичния кв. „Витоша“.

Състав на Софийския градски съд (СГС) с председател Ралица Манолова гледа делото по съкратената процедура, тъй като Драгомиров беше признал всички факти в обвинителния акт. Затова и той нямаше как да бъде осъден на доживотен затвор, макар според съдебния състав това да е било справедливото наказание. При съкратената процедура, съдът е длъжен да намали с 1/3 наложеното наказание. За двойно убийство максималното наказание е доживотен затвор без замяна, което обаче заради признанията в случая се заменя с от 20 до 30 години затвор.

Прокуратурата поиска Драгомиров да бъде осъден на 20 години затвор, което след редуцирането означава да изтърпи наказание от 13 години и 4 месеца.

Убийството беше извършено на 18 май м.г. в офис, в който мъжът се срещнал с инвеститорите. Те имали спорове с Драгомиров за неизплатени дейности по обекти и той застрелял Стойка Мишева и Вячеслав Коев със законния си пистолет „Берета“. Строителят простреля тежко и сина на Мишева – Станимир Михайлов, но той оцеля благодарение на навременната намеса на лекарите.

Делото на първа инстанция приключи само след едно заседание, в което Драгомиров помоли съда за снизхождение. Той обясни, че се занимава със строителство от 1989 г., а жертвите отказали да му платят за два строежа, докато той трябвало да плаща заплати на 100 работници и да осигурява материали.

Решението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Софийския апелативен съд.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Макаров
Макаров
17 октомври 2018 15:27
Гост

Има си законни начини да реши проблемът с инвеститорите. До къде ще стигнем, ако се избиваме един друг при конфликти.

читател
читател
18 октомври 2018 6:41
Гост

НЯМА законни начини да се решат проблемите с инвеститорите. Той е разбрал, че нито живи , нито мъртви ще му дават парите…така че – окончателно решение !

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2018 15:12
Гост

Този е дал много „добри“ аргументи. Сега, след като са мъртви предприемачите да не би да му върнат парите.

Соня
Соня
17 октомври 2018 15:22
Гост

Човекът е загрижен за работниците си.

Анчо
Анчо
17 октомври 2018 15:08
Гост

Де факто присъдата е 13 години и 4 месеца. Толкова ли струват два човешки живота!