34-годишен софиянец е задържан и обвинен за палежа на къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман. Имотът беше подпален в нощта на 15 януари, но Савова и семейството ѝ живеят в София и по това време не е имало хора в къщата. Щетите са основно по покрива.

Днес от МВР и прокуратурата разкриха, че след проверка на множество камери в периметъра на имота са успели да засекат извършителя. Той не е осъждан, но шефът на Областната дирекция на МВР Николай Спасов каза, че е „познат“ на полицията за извършени хулиганство и кражба.

Разследващите са прегледали всички камери в района и преминаващите автомобили, като на принципа на изключването се насочили към извършителя, обясни Спасов. Окръжният прокурор на София Наталия Николова каза, че обвиняемият ще бъде задържан за 72 часа, след което ще бъде поискан и постоянен арест от районния съд в Ихтиман.

За момента МВР и прокуратурата не казват какви са били мотивите на задържания и дали има поръчител на палежа. Непосредствено, след като беше запалена къщата ѝ, адвокат Савова коментира, че има предположение откъде идва всичко.

„Работя по едни дела, по които на свидетели по същия начин бяха запалени къщи, офиси и магазини“, каза тя и обясни, че става дума за финансови спорове.

Преди две години неизвестни разлепиха некролози на Савова около кантората и дома ѝ, а самата тя разказа, че ГДБОП разследва поставяне на проследяващи устройства в автомобилите ѝ, но до днес извършителите и на двете деяния не са разкрити. Колите са били в гаража на подпалената къща в Ихтиман.

11
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
бай Ставри
бай Ставри
21 януари 2020 15:57
Гост

Поръчителите са важни, а не дрисльото, който е полял покрива с нафта. Да видим дали тях ще разкрият. Да го пратят да нощува при бай Ставри у централнио и всичко ще си разкаже

Yordanova
Yordanova
21 януари 2020 15:52
Гост

Като се развика Савова по телевизиите, чак тогава се поразмърдаха. Докога така?

Живко
Живко
21 януари 2020 15:53
Гост

Защото за тях адвокат е мръсна дума и не много дълбоко в себе си смятат, че така ѝ се пада.

анонимен
анонимен
21 януари 2020 15:57
Гост

Мръсна, ама и на главния прокурор му се наложи да прибегне до услугите на такъв 🙂

хихихи
хихихи
21 януари 2020 15:58
Гост

На какъв, на мръсник ли 🙂

Сашо
Сашо
21 януари 2020 15:51
Гост

Ако не разкрият поръчителя, той ще намери и следващи извършители.

SlimK
SlimK
21 януари 2020 15:50
Гост

Любим подход на по(ми)лицията ми е „познат“ – демек, невинен, защото нищо не доказахме. Но пазим всичко в архивата, защото за нас невинни са само тези, които още не са попаднали там.

Нищо чудно
Нищо чудно
21 януари 2020 15:48
Гост

Да видим след 72 часа как ще се развият събитията. Може и да го пуснат.

Анонимен
Анонимен
21 януари 2020 15:45
Гост

Като човек тя е доста странна и много хора не я харесват. Ибаче чак некролози да й разлепваш…

Атанасов
Атанасов
21 януари 2020 15:47
Гост

Знае ли човек с какви дела се занимава. Палежа със сигурност е свързан с професията й.

Анонимен
Анонимен
21 януари 2020 15:44
Гост

Този да му мисли сега. Колегите на адвокаткта ще го съсипят в съда.