Само две дисциплинарни производства срещу нотариуси са образувани през изминалата година. Това е отчела Дисциплинарната комисия по време на проведеното редовно общо събрание на Нотариалната камара.

„Това е най-позитивният доклад на Дисциплинарната комисия на Камарата за всички години досега“, коментира председателят на комисията Светлана Кирилова. Двете дисциплинарни производства са образувани по решение на Съвета на Камарата, като и двете са за пропуски за вписване на данни в системата „Единство” на камарата. И в двата случая не са настъпили никакви последствия за страните от пропуските, обясни Кирилова.

Общото събрание на Нотариалната камара е приело и отчетите за 2017 г. на Съвета на нотариусите и на Контролния съвет, както и бюджета на организацията за 2018г.

„През настоящата година Нотариалната камара ще отбележи 20 годишен юбилей, за което се планират редица дейности за популяризиране на постиженията на Камарата в изграждането на информационни системи за гарантиране на правната сигурност”, съобщи председателят на камарата Димитър Танев. Заместникът му Луиза Стоева е дала допълнителна информация за старта на системата за връзка на нотариусите с „Пътна полиция”.

Коментирайте

avatar