63-годишният румънец Константин Релиу не може да докаже, че е жив. Преди 15 години съпругата му успяла да получи смъртно свидетелство, тъй като Релиу заминал за Турция през 1992 г. и прекъснал контакт със семейството си.

Властите в Турция, където мъжът живял и работил нелегално оттогава, установили тази година, че той е без документи и го върнали обратно в Румъния. След като се прибрал Релиу разбрал, че е обявен за мъртъв преди много години. Съпругата му отдавна уредила наново живота си с италианец и не отговаряла на обажданията му, а дъщеря му била в Испания. Брат му също напуснал родното място и нямал връзка с него. Съседите му научили, че е починал от съпругата му. Тя разказала, че Релиу е сред жертвите на разрушителното земетресение в Турция през 1999 г., когато загинаха над 17 000 души. Всъщност, той наистина е бил тежко ранен тогава и казва, че имал множество счупвания, но е оцелял.

Релиу подал жалба в съда в североизточния град Васлуй, но говорител на съда обяснил, че е закъснял с обжалването, пише изданието „estnews.ro“.

„Аз съм официално мъртъв, въпреки че съм жив, нямам доходи и защото съм обявен за мъртъв, не мога да направя нищо“, коментира Константин Релиу.

Сега 63-годишният мъж иска да се върне в Турция, но за целта трябва да си върне самоличността. Той обаче нямал и пари, за да наеме адвокат и да иска ново производство в съда. От местната община обещали обаче случаят да бъде разрешен, а Релиу да получи безплатна правна помощ.

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
хаха
хаха
16 март 2018 17:55
Гост

ни съм мъртъв ни съм жив