Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро се оплака, че в министерството цари хаос и всички служители стоят в коридорите в очакване да бъдат арестувани след вчерашната поредна акция на прокуратурата, при която беше задържан зам.-министърът Красимир Живков.

„Цялото министерство седят в коридора и чакат да ги арестуват. Ти им казваш „отивайте да работите“, те викат „няма да подписвам“. Ако мислите, че е много приятно, изобщо не е приятно. Елате, разходете си, ще ви оставя насаме да си говорите с тях“, каза Ревизоро пред журналисти в парламента. Освен това той подчерта, че никой вече не искал да започва работа в МОСВ, защото отговорностите били големи, а заплатите – малки.

Зам.-министърът Живков беше задържан вчера за 24 часа, заедно с още петима души, между които и бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови. От прокуратурата обявиха, че разследват схема с опасни отпадъци, а Живков е заподозрян, че е съдействал за издаване на нотификации за внос на боклуци от Италия. Той индиректно оказвал натиск на служители в министерството за съгласуване на нотификации на определени фирми, въпреки че не отговарят на изискванията, обясниха от прокуратурата, откъдето днес се очаква да съобщят на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

„Зам.-министърът не е работодател на никой в страната и при мен не е идвал с кандидатури за назначения или уволнения на никого през последните 3 месеца, откакто работим. Назначенията или уволненията не са по негово давление. Имах недоволство към работата на някои регионални директори на структури. Знаете и в Пловдив ги смених на РИОСВ, на Басейнова дирекция“, посочи днес министърът.

Димитров разказа още, че прокурорите са иззели всички компютри от министерството, включително и неговия, а документи продължават да се изпращат с кашони на разследващите.

„Оказали сме съдействие, дали сме компютри, ето – и аз съм на нов компютър, и моят компютър го няма. Не че на него има нещо. Винаги при такива акции се изземват всички масиви, за да може да се сверят, да се видят данните“, каза Димитров.

Той разкри, че вчера е получил обаждане и от заместничка на главния прокурор Иван Гешев, която поискала съдействие по време на акцията. Били изпратени екипи и мобилни лаборатории, които да вземат проби в Плевен, Монтана и Пловдив. Според Димитров имало много разследвания за отпадъци и от прокуратурата постоянно му поставяли задачи за мащабни проверки. Последната била за всички ТЕЦ-ове в страната, която щяла да отнеме два месеца.

Министърът подчерта, че поел поста след ареста на Нено Димов в началото на годината, само за да може правителството да си изкара мандата, иначе веднага би си подал оставката, защото докато бил депутат седем министри му стояли мирно, а сега на него му се налагало да го прави.

25
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Някоя
Някоя
02 юни 2020 7:39
Гост

Ревизоро вместо право задочно в ЮЗУ да беше завършил НАТФИЗ…Ама от драми!

advokat
advokat
30 май 2020 12:04
Гост

Адмирирам да няма показни акции, но в България има овладяване на съдебната система от мафия – на роднински принцип – отрочето на адвоката – става и то адвокат, съдията има съпруга нотариус, нотариуса има съпруг Върховен съдия – не че е забранено, какво обаче става всъщност – примерно – отявлена злоупотреба – плащаш си мизата (това е истината – ако правиш нещо – заделяш предварително пари за адвокат – такава е системата – схемата, тоест – крадеш, лъжеш, мажеш данъци или каквото и да е – но трябва за адвокат), определена кантора – тя е известна – поема случая –… Покажи целия коментар »

наблюдател
наблюдател
29 май 2020 18:28
Гост

Всеки,който е на държавната софра може да очаква да бъде арестуван,с изключение на министъра на финансите, неговия началник и главния прокурор. А тези тримата има за какво да бъдат арестувани,но в една правова държава, а не държава-собственост на хидроинженера от Росенец.

Киро
Киро
29 май 2020 14:39
Гост

Евала за откровеността. Как само си каза, че на депутатите им стоят мирно даже министрите.

Ганьо
Ганьо
29 май 2020 14:40
Гост

Е, сладка службица. И то за какви пари! Пък пътем и прикрадваш от тук от там.

адв. М. Любомиров
адв. М. Любомиров
29 май 2020 14:34
Гост

Цитат от статията: „защото докато бил депутат седем министри му стояли мирно, а сега на него му се налагало да го прави“.
Сега, като министър, нямал сметка, от него да мине /по милост, от немай къде/, да довършат мандата и се маха.
Жалка българска картинка. Навремето една наша ефирна телевизия интервюираха един мафиот италиански, който каза, че разликата според него /престъпника, който тогава си беше излежал присъдата/ разликата между Италия и България е следната: Италия е Демокрация с мафия отвътре, България е Мафия с демокрация отвътре.
Навсякъде крадат, беше казал преди дни проф. О. Герджиков, ама тука………

Горан
Горан
29 май 2020 14:49
Гост

То не остана за крадене от такива пладнешки апаши.

Гергана Т
Гергана Т
29 май 2020 14:26
Гост

Има ли какво да се върши в това министерство? Те обикновено седят и пият кафе при тоя колега после при оня и после обедната, после един докуемнт видат и айде станало време да си ходят

Cerkov
Cerkov
29 май 2020 14:26
Гост

Аз мисля, че тия не са в час хич. Ако има злоупотреби ще си чакат

Обретенов
Обретенов
29 май 2020 14:25
Гост

Пълен позор сме като държава!

Гаверон ще се изкаже!
Гаверон ще се изкаже!
29 май 2020 14:25
Гост

Ясно е. Ще го светят и него да се маха. Иначе май е пичага

Емил
Емил
29 май 2020 14:25
Гост

Тоя е много интересна фигура. Едва ли не се заяжда с Борисов и вика, че не ги оставят да си работят

Серафим
Серафим
29 май 2020 14:24
Гост

То че далаверка се прави е ясно на всички. Ама защо все заместниците опират пешкира бе? Няма един кмет или министър дето да е съден и да е в затвора за далаверка. Нито депутатин

Недосегаемите
Недосегаемите
29 май 2020 14:33
Гост

А Пеевски кога? Все минава между капките този.

адвокат
адвокат
29 май 2020 18:23
Гост

Никога, докато българите са 80% дебили ! А дебилизацията се увеличава.

.....
.....
30 май 2020 11:42
Гост

към горния : не зависи от българите , а от подставения каскет , за когото гласуваха от всички поделения на прокуратурата – и прокурори и служители , без въобще да са го чували и без да са прочели нито един негов прокурорски акт . Моля ви , не пипайте и не обиждайте българите , поне конкретно когато става дума срещу кого се образуват производства . В момента това се изпълнява чрез каскета .

Абагард
Абагард
29 май 2020 14:24
Гост

Няма как да ме убедите, че само заместник министрите и заместник кметовеете знаят за далаверите, а баш министрите не.

Еха!
Еха!
29 май 2020 15:05
Гост

Дори да е така, това не оправдава кметовете и министрите! Като не могат да контролират екипите си, да се махат!

Емилиева
Емилиева
29 май 2020 14:23
Гост

Тя и Милева се е наредила да чака… да обяви арестантите

Гъливер
Гъливер
29 май 2020 14:23
Гост

тАКА работи Гешев

Дичо
Дичо
29 май 2020 14:34
Гост

Почва с гръм и трясък обикновено. Обаче на финала резултатът е нулев.

адв. М. Любомиров
адв. М. Любомиров
29 май 2020 14:57
Гост

Абсолютно вярно! Константин Тренчев, по повод на случая Лупи – Кремиковци, има една показателна мисъл: Цитат: „Сашо Томов е прекрасен човек, той не е за затвора, той е за мазето на затвора, обаче има прекрасен адвокат”. Така е и за Цветанов, и за всички оправдани. Браво на колегите от защитата. Обвинението не е статистика на бройки досъдебни производства и обв. актове, а на влезли в сила присъди. И, като си влезе в ролята един добър пеналист към защитата ……. остава статистиката от внесено обвинение и много шум из медиите. На финала, приключени осъдителни решения за обезщетение на оправданите. Ако не… Покажи целия коментар »

Еха!
Еха!
29 май 2020 15:08
Гост

Добре, де! Нали и разследващите и прокурорите са с юридическо образование? Или то от Варненския свободен университет не се брои за такова?

адв. М. Любомиров
адв. М. Любомиров
29 май 2020 15:51
Гост

То не е до Варна, Бургас или Виена. То е доколко са се филмирали насериозно. Сега поне има предварително задължително обучение още от ниво младши магистрати /съдии и прокурори/. Оказва се, обаче, че то практически е по-скоро объркващо, отколкото помагащо. Не може за една година да ти качат в главата като на флашка практиката по 1001 казуса и това да е ефективно. Реално, залата те учи, но когато си предварително прегрял от информация, която ти е свръх, после от амбицията за доказване, професионалните конфликти и напрежението от страните по делата в залата /всеки пробва всичко, пък каквото мине и обвинение… Покажи целия коментар »

.....
.....
30 май 2020 11:52
Гост

Не споделям горното мнение за резултат само заради прекрасен адвокат . За съжарление , мисля , че дела се образуват и с привидна цел или за изнудване – такива : срещу цв.цв. , Гриша Ганчев и други , които като си платят – интересът спада защото целта е постигната . Ще ги познаеш по това , с кого започват да дружат или да се снимат след задържането им или образуваното дело . Гриша Ганчев дори и с б.б. се снима по повод на футбола и антикорупцията . Колчим това е работа на б.б. и няма спортен министър , ако е… Покажи целия коментар »