Румен Рачев от Окръжната прокуратура в Шумен беше награден от главния прокурор Сотир Цацаров за отличната си работа по делото за четворно убийство в Каспичан, което беше извършено през есента на м.г., а убиецът вече изтърпява присъда от 30 години затвор.

От държавното обвинение съобщиха, че прокурор Рачев е награден с отличие „Служебна благодарност“ и с „Награден нож“ за проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и постигане на максимална осъдителна присъда на извършителя на тежкото престъпление в изключително кратък срок. Предложението за наградата е било направено от окръжния прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Тежкото престъпление в Каспичан беше извършено на 24 септември и разкрито само за два часа. До жестокото убийство се стигнало след скандал за имот между извършителя Петър Петров и чичо му Георги Великов. Пияният Петров се прибрал във фамилната къща, за която имали спор. Той живеел на втория етаж, взел малка брадвичка и слязъл на първия етаж, където живеело семейството на чичо му. Вратата била отключена и Петров умъртвил 81-годишния си чичо си и 70-годишната му съпруга Гуля. В това време в къщата дошли синът и дъщерята на възрастното семейство, които Петров също убил. След това се качил на втория етаж, където го открили и полицаите.

Делото беше внесено в съда след три месеца, а подсъдимият беше осъден на 30 години затвор при строг режим, след като призна вината си, за да получи по-леко наказание.

Отличие „Служебна благодарност и грамота“ за образцово изпълнение на служебните задължения получи и окръжният прокурор на Кърджали Гергана Колева, допълниха от прокуратурата.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
12 март 2019 14:41
Гост

Заради една къща-четири човешки живота. Този трябваше да го осъдят до живот да лежи.

Анонимен
Анонимен
12 март 2019 14:33
Гост

Честито! Колегите му да вземат пример от него.

Гост
Гост
12 март 2019 13:47
Гост

А за разследващия делото полицай, наградата къде е?

Анонимен
Анонимен
12 март 2019 14:42
Гост

Е, както обикновено някои остават в сянка.