Прокурорът от Софийската градска прокуратура (СГП) Дарин Христов е подслушваният магистрат покрай протестите миналата година и разследването за държавен преврат, водено срещу престъпна група, начело с Васил Божков.

Това става ясно от публикуван от сайта „Bird.bg“ списък с имената на 130 от установените подслушвани граждани, които са били прочетени в сряда на закритата част от заседанието на парламента. Според известните до момента данни, специални разузнавателни средства (СРС) са били използвани срещу 934 души.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви преди два месеца в парламента, че исканията за СРС са били формално изготвени от двама прокурори от Специализираната прокуратура, а разрешенията са давани от Специализирания наказателен съд, като основанието е било разследване за престъпления срещу държавата и опит за насилствено събаряне на властта. Според Рашков обаче реално исканията за използване на СРС били изготвяни от служители на ГДБОП, които пишели като „машинописки“, след това ги носели на флашки на прокурор и така искането отивало в спецсъда.

От прокуратурата пък отрекоха да са били подслушвани протестиращи, а само хора, за които имало данни, че извършват престъпление.

Че е подслушван и прокурор съобщи преди време бившият вече депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) Николай Хаджигенов, който ръководеше комисията за проверка на насилието над граждани по време на протестите и използваните тогава СРС срещу протестиращи. Хаджигенов многократно обявяваше в последните месеци, че сред подслушваните има много политици и журналисти, както и прокурор. Дарин Христов е бивш зам.-окръжен прокурор на Бургас, когато окръжната прокуратурата там беше ръководена от сегашния член на ВСС Калина Чапкънова.

В публикувания списък личи и името на бившата съдийка Румяна Ченалова, която беше уволнена от съдебната система и стана подсъдима за длъжностни и документни престъпления. Тогава тя стана явен критик на правителството на ГЕРБ, а през пролетта опита да влезе и в парламента като водач на листа на партията „Възраждане“. Наскоро пък спецсъдът оправда Ченалова на първа инстанция, след като прие, че едно от деянията, за които е обвинена е резултат от неволна грешка, а не е извършила престъпление, а за друго е изтекла и давността.

От списъка е видно още, че от депутатите в последния парламент, следени са били Николай Хаджигенов и колегите му от ИБГНИ Мая Манолова, Мария Капон, Арман Бабикян, Настимир Ананиев и Димитър Делчев. Сред останалите известни имена личат тези на Александър Томов, Николай Цонев, Боян Расате, бившият шеф на „Гранична полиция“ Валери Григоров и ген. Димитър Шивиков.

Мая Манолова се закани заедно с активистите на „Изправи се.БГ“ да заведат колективен иск в Европейския съд за правата на човека в Страсбург срещу България. По думите ѝ разкритията показват грандиозно посегателство върху гражданските права, но информацията за използваните СРС за момента остава класифицирана.

„Ако не получим тази информация и нямаме възможност да заведем дело в български съд без тях, ще заведем колективен иск в съда в Страсбург “, каза Манолова и добави, че още днес може да поискат официална информация от Специализираната прокуратура.

58
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
18 септември 2021 16:19
Гост

Ама стига сте им правили реклама на тия двамата. Да не са кандидат президентска двойка? Не стават.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 септември 2021 15:09
Гост

Политиканите изкараха политиката мноооого сложна работа- по-сложна от правото, а всъщност не е така. Всичко е доста по-просто, отколкото ни се представя. Защо протестърските партии не съставиха кабинет- защото искат да управляват без герб. Е, да, ама герб получи на ЗАКОННИТЕ ИЗБОРИ, ПРИ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ само с две- три депутатски места по-малко, отколкото протестърската итн. Това, политикани, означава едно много просто нещо- че И БЕЗ КУПЕН ВОТ, ГЕРБ СИ ИМА ТВЪРДО ЯДРО, КОЕТО СИ ГЛАСУВА ЗА ТАЗИ ПАРТИЯ- точно както дпс си има същото ядро, което и при купен вот, и при вот с машинно гласуване, все минава 4 процентната… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 септември 2021 15:50
Гост

Аполитичен платен трол на ГЕРБ и ДПС.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 септември 2021 16:01
Гост

До “Анонимен 18 септември 2021 15:50“ Напротив- аполитичен адвокат от САК съм, но когато ви напиша истината за целия политически процес в момента в България, ставам неудобна за вашите протестърски партии, и веднага реагирате на принципа “ крадецът вика- дръжте крадеца“…Само, че- с мен сбъркахте, вашите дребни тарикатлъци не ми минават- те са смешни и жалки селяндурски номера за наивници…И не сте нито толкова умни, за колкото се представяте, нито толкова морални, колкото внушавате.

Шиши трол
Шиши трол
18 септември 2021 16:19
Гост

Смешни сте, протестъри-престъпници! Тиквите, каскетите и калинките на ГЕРБ и ДПС са най-аполитичните и морални хора в тази страна! Няма да заблудите никой читател на кафявите медии на най-чистния БГ олигарх, несправедливо попаднал в списъка Магнитски!

адвокат от САК
адвокат от САК
18 септември 2021 16:36
Гост

Смешни и прости сте всички политически тролове- внушавате, че сте умни хора, а не можете да отграничите кога четете коментари, написани от истински жив аполитичен адвокат, и кога четете кратките политически лозунги на политическите тролове, внушавате, че вие сте единствените морални хора, а всъщност сте крайно аморални- справка- ружа андреева, видната протестърка, която хвърля яйца по сградата на НС, гори маски на площада, но когато се разболя от ковид, тихомълком баща й осигури цяла стая в ковид отделение, с три легла, само за нея- и това в разгара на пика на втората ковид вълна. Същата г-ца си спретна дискотека в… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 16:40
Гост

Що се отнася до т. нар. “гражданско неподчинение“, то мога съвсем отговорно да заявя, че българското право НЕ ПОЗНАВА такъв правен институт- т.е. това словосъчетание е ирелевантно в българското право, то не носи никакъв законен правен смисъл, въпреки, че политиците и всякакви НПО-та се опитват да му придадат правен смисъл. По същество Конституцията ни- нашият висш закон, казва следното; КРБ Чл. 58. (1) Гражданите СА ДЛЪЖНИ да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те СА ДЛЪЖНИ да зачитат правата и законните интереси на другите. (2) Религиозните У ДРУГИТЕ УБЕЖДЕНИЯ НЕ СА ОСНОВАНИЯ ЗА ОТКАЗ да се изпълняват задълженията, установени в… Покажи целия коментар »

История и право
История и право
17 септември 2021 17:15
Гост

Проблемът е когато някой не спазва законите и в частност закриля избирателно престъпността, като Гешев например, но няма морал и доблест да подаде оставка, а същевременно правният ред не предвижда ефективен ред за търсене на отговорност и прекратяване на противоправните му деяния. Тогава хората просто излизат на улиците – наречете го протест, революция, въстание, гражданско неподчинение и каквото и да е – но историята е доказала, че това понякога е единственият начин хората да се отърват от омразния тиранин или престъпник, който е концентрирал у себе си власт, която не може да бъде нито контролирана, нито отнета.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 септември 2021 14:55
Гост

До “ История и право 17 септември 2021 17:15“ Хайде, стига глупости- в условията на 21 век в Европа, ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗАКОНЕН НАЧИН за ЗАКОННО сваляне на едно правителство НЕ Е революцията, а ЗАКОННО ГЛАСУВАНЕ НА ЗАКОНОСЪОБРАЗНИ ИЗБОРИ. Имаше ДВЕ НС с политически партии, които АКО ИСКАХА, ИМАХА ВЪЗМОЖНОСТТА да направят промени . Те дори не можаха да сформират правителство, а това е така единствено поради мотивацията им да властват на ВСЯКА ЦЕНА, НО ЕДНОЛИЧНО- ТОЧНО КАТО ГЕРБ. Тогава- какви смехории пишете, след като СЪЩНОСТТА на протестърските партии- стремежът им AEvкъм ЕДНОЛИЧНА ИЛИ ЕДНОПАРТИЙНА ВЛАСТ лъсна като пълна месечина…Истинскта им цел… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 15:59
Гост

До “Платените тролове се познават отдалече 17 септември 2021 15:40“ Що се отнася до зеленчукопроизводителите, правните правила задължават И ТЯХ и ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ БГ. ГРАЖДАНИ- без значение дали става за политически протест или за друг вид протест. Доколкото ми е известно, те са постъпили законно и са уведомили кмета на населеното място, 24 часа по-рано за протеста си- правно основание чл. 8 ал.2 от Закона. Ръководителите на “ великото народно въстание“ обаче не направиха дори и това- въпреки, че някои от тях са вписани като като адвокати в АК и отлично познават закона… Хаджигейов дори твърди, че ЗДвП бил… Покажи целия коментар »

Юрист
Юрист
17 септември 2021 16:18
Гост

Въпросните зеленчукопроизводители не бяха направили застраховка на реколтата си и насъсквани от ГЕРБ изнудваха служебното правителство, плашейки с пътни блокади и подобни протести, да им плати компенсация – но това за платените политически тролове на ГЕРБ е законен протест. А хрантутника на Тиквата – Алибегов, който по времето на ГЕРБ беше кротък като агънце, сега при служебното правителство публично призовава за бойкот неспазване на законните ограничения – това обаче за платените политически тролове на ГЕРБ обаче не е престъпление по чл. 95 от НК. Тези глупости си ги пишете в кафявите медии на свинските си спонсори, тук юридическата общност няма… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 16:24
Гост

До “Юрист 17 септември 2021 16:18“ За правото е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали зеленчукопроизводителите са имали или са нямали застраховка; дали са “ насъсквани“ от някоя политическа партия или не- има значение само РЕАЛНИТЕ ПОСТЪПКИ на протестиращите. Ако са спазили закона, протестът им е законен, ако са го нарушили- НИЩО НЕ ГИ ОПРАВДАВА- законът е достъпен безплатно точно в този сайт- лекц. бг- и АБСОЛЮТНО ВСЕКИ, който може да чете на български език, може да се запознае със съдържанието му. Същото важи и за ресторантьорите- част от протестите им бяха законни, защото бяха уведомили кметовете на населените места, в които се… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 14:55
Гост

И последно от мен- нека защитниците на незаконно протестиращите да посочат сигнатурата на онова решение на ЕСПЧ, съгласно чието съдържание в ЕС се РАЗРЕШАВАТ ВСИЧКИ НЕЗАКОННИ ПРОТЕСТИ, провели се в нарушение на местното законодателство, като участниците в тях НЕ НОСЯТ никаква гражданска, наказателна и/или административна отговорност относно вредтите, причинени от тях, по време на незаконно “ законните“ им протести, както и в кое решение се казва, че протестиращите НЕЗАКОННО са изключени от обхвата на националното законодателство и от търсене на всякакви видове отговорност, само защото са упражнили, дори и незаконно, политическите си права,м….

Платените тролове се познават отдалече
Платените тролове се познават отдалече
17 септември 2021 15:40
Гост

Прави силно впечатление как платените тролове на ГЕРБ и ДПС (начело с кафявите лайнометни медии на Пеевски) хвърлят огън и жупел по всички нормални хора, за които чашата преля след всички престъпления на бившите управляващи, за които прокуратурата все още продължава широко да си затваря очите, и излязоха по улиците. Но същевременно не коментира нито престъпленията на бившите управляващи, нито абсолютно аналогичните (с блокиране на движение от зеленчукопроизводители, неподчинение на заповеди на МЗ от ресторантьори и т.н.) протести, очевидно инспирирани от ГЕРБ и ДПС, срещу сегашното служебно правителство.

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 15:48
Гост

До “Платените тролове се познават отдалече 17 септември 2021 15:40“ Конкретно в моите коментари става въпрос за право,а не за политика, става въпрос за липсващото и несъществуващо правосъзнание на протестиращи лица, които крещят за законност, но спазена от другите, докато самите те нарушават над 5 бг. закона, както и конституцията ни, с незаконните си протести; става въпрос за актуалната нормативна база и за неспазването й и умишленото й нарушаване от т. нар. протестъри, които незаконно протестираха в рамките на една календарна година, 365 последователни денонощия и за глупотевините им да представят всяко искане на непротестиращи граждани за спазване на законите… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 14:49
Гост

Мисля, че е време поне в специализирания юридически сайт истината да се каже ясно и на висок глас- НЕ МОЖЕ всеки, на когото му хрумне, да изскочи изневиделица пред МПС-тата на Орлов мост, с цел уж да ги спре, а при евентуално ПТП да ПРИНУДИ водачът на МПС да стане съпричинител на ПТП-то и да твърди, че това, видите ли, било упражняване на неговото политическо право на протест. ИМА СИ ЗАКОН И ПРАВНИ ПРАВИЛА, КОИТО КАЗВАТ КАК ТОЧНО СЕ ОРГАНИЗИРА ЕДИН ПРОТЕСТ И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, КОИТО СЕ ОТНАСЯТ ДО ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ. В първите три дени на протеста, които бяха ЕДИНСТВЕНИТЕ ЗАКОННИ… Покажи целия коментар »

до лекс бг
до лекс бг
17 септември 2021 14:39
Гост

Лекс бг, напишете статия и по поредния скандал-изнесения доклуд от ЮЛИ, вчера в медиите, за наличието на скрити камери и микофони(вклч и тайно монтирани в леглата) в Правителствена болница В доклада се казва,че скрити камери и микрофони е имало и в лекарските кабинети https://bird.bg/lozenec-podslushvane/ Моля, като журналисти-питайте в които точно кабинет е имало скрит видеозапис и звукозапис. Например-имало ли е звуко и видеозаснемане при гинекологични прегледи, при урологични прегледи -конкретно на тестиси и простата, или при проктологични прегледи в хирургическия кабинет? С ъщо така-поради что два месеца прокуратурата отказва да реагира-докладът е от юли? Отказът на прокуратурата да реагира е… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 15:24
Гост

Конкретно за гинекологичните и проктологичните има записи HD качество и вече са качени в Pornhub! Приятно гледане!

НЕ ПОЛИВАЙТЕ САКСИИТЕ, РЪЖДЯСВАТ МИКРОФОНИТЕ
НЕ ПОЛИВАЙТЕ САКСИИТЕ, РЪЖДЯСВАТ МИКРОФОНИТЕ
17 септември 2021 14:29
Гост

https://bird.bg/lozenec-podslushvane/ Лекс бг-напишете статия по огромния скандал, за скритите камери и микрофони и в болнични стаи и по лекарските кабинети на болница Лозенец. Има официален доклад по случая. След незаконните трансплантации , сега излиза това. Докладът е от юли, ПРОКУРАТУРАТА Е ДОБРЕ ИНФОРМИРАНА, И ДВА МЕСЕЦА ОТКАЗВА ДА РЕАГИРА-което също е престъпление. След излизането на статията п о медиите не е достатъмчно да бъдат арестувани конкретните подслушвачи, поръчители и тн, а следва да бъдат аррестувани и прокурорите, замели случая подс масата(поредния скандал с подслушвания-ей много се слуша, много се снима, човек да се чуди дали и в звена от съдебната… Покажи целия коментар »

НЕ ПОЛИВАЙТЕ САКСИИТЕ, РЪЖДЯСВАТ МИКРОФОНИТЕ
НЕ ПОЛИВАЙТЕ САКСИИТЕ, РЪЖДЯСВАТ МИКРОФОНИТЕ
17 септември 2021 14:27
Гост

https://bird.bg/lozenec-podslushvane/ Лекс бг-напишете статия по огромния скандал, за скритите камери и микрофони и в болнични стаи и по лекарските кабинети на болница Лозенец. Има официален доклад по случая. След незаконните трансплантации , сега излиза това. Докладът е от юли, ПРОКУРАТУРАТА Е ДОБРЕ ИНФОРМИРАНА, И ДВА МЕСЕЦА ОТКАЗВА ДА РЕАГИРА-което също е престъпление. След излизането на статията п о медиите не е достатъмчно да бъдат арестувани конкретните подслушвачи, поръчители и тн, а следва да бъдат аррестувани и прокурорите, замели случая подс масата(поредния скандал с подслушвания-ей много се слуша, много се снима, човек да се чуди дали и в звена от съдебната… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 14:19
Гост

Информация от Bird.bg – анонимно жълто сайтче направено за целите на партийната пропаганда с „боНбастични информаций“ между рекламите на мехлем за хемороиди и кучешка храна.

до лекс бг
до лекс бг
17 септември 2021 14:41
Гост

Доклад по темата четоха в парламента, в закрито заседание. Незаконно подслушване е имало. А дали изнесените имена са точни-това е подробност. И да има неточност, някаква в имената това не променя,че незаконно подслушване е имало, на легитимно протестиращи лица, като фалшивия предтекст не санира беззаконието.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 15:44
Гост

Гьонсуратите от ДПС и ГЕРБ не се посвениха да оспорят като лъжливи и манипулативни констатациите на МФ на САЩ от списъка „Магнитски“, та какво остава за разследващата журналистика като БиволЪ и bird.bg, които бъркат някъде дълбоко в… душевността на родната мафия.

Защо няма масови арести на замесени?
Защо няма масови арести на замесени?
17 септември 2021 14:10
Гост

Колко магистрати,милиционери и дансаджии са арестувани заради незаконното използване на СРС-та? Незаконното използване на СРС е престъпление. Не е престъпление, а напълно законно да протестираш против властта-правото на протест е Конституционно гарантирано политическо право, да имаш негативно мнение против властта и да разпространявнямваш мнението си -чрез скандиране, позиви, писане в социални мрежи, лозунги и тн, не е незаконно да отидеш на митинг вклч и антиправитествена демонстрация, да скандариш, викаш оставка, а по делото срещу Босия-съд написа,че е напълно легитимна форма на протест да замеряш политици с домати. Не е незаконно да протестираш, но е незаконно,че престъпната власт е подслушвала и… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 14:30
Гост

“….Не е престъпление, а напълно законно да протестираш против властта…“ С едно МАЛКО уточнение- да протестираш ЗАКОННО, В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА, СПАЗВАЙКИ ЧЛ.57 АЛ.2 И ЧЛ.58 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НИ, А ИМЕННО- ДА НЕ СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ И ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАКОНИТЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ УБЕЖДЕНИЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ.ТОВА ЗАЩО ВИНАГИ СЕ ПОДМИНАВА ОТ ПРОТЕСТЪРИТЕ, а….И още нещо= ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ изм. ДВ. бр.52 от 2 Юли 2019г. Чл. 4. Гражданите не могат да бъдат преследвани и наказвани за организиране и участие в събрания, митинги и манифестации и за изразените от тях мнения, възгледи и становища,ОСВЕН АКО… Покажи целия коментар »

до лекс бг
до лекс бг
17 септември 2021 14:45
Гост

По делото за хвърлените домати-делото срещу Босия, по което беше оправдан съд написа-че всеки протест по дефиниция причинява неудобство на непротестиращите граждани, или може би искаш протестиращите да си стоят в дома си, и там да си държат лозунгите? Това е неизбежна последица при всеки протест. По това дело, за сведение съд написа,че е напълно законно политици да бъдат замеряни с домати, ако се цели политически протест. Причиняването на дискомфорт на политици е неизбежна последица от протеста, а и ставайки публична личност те сами са допуснали да бъдат подложени на по-силна критика, в сравнение с граждани пожелали да избегнат публиността.

Дежавю
Дежавю
17 септември 2021 14:33
Гост

Всичко ще се окаже „неволна грешка“, „функционален имунитет“, важно е, че няма да се докаже умисъл, а ние ще продължаваме да казваме, че толкова си могат. Само,че толкова могат и го признават, когато им се потърси отговорност, преди това са много компетентни и безпогрешни. В краен случай, ще се окаже маловажно и погасено по давност, също като по делото Ченалова.

има и съдебна практика
има и съдебна практика
17 септември 2021 14:49
Гост

По делото срещу бивша съдийка, шеф на съд си я осъдиха , заради това,че незаконно е разрешила използването на СРС-та. Имало е искане-също с някакъв измислен предтекст-както и сега, и е била длъжна да го отхвърли,имала е знанията и квалификацията, щом искането е неоснователно.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 17:08
Гост

Преценката за знанията и квалификацията е малко субективна. Събеседничката в едни разговори на тази съдийка, се оказа, че е допуснала неволна грешка, а дали е имала знанията и квалификацията, които категорично да отхвърлят възможността за подобна грешка, кой да каже. Оказва се, че законът е доста снизходителен към допускащите грешки и неквалифицираните. И същите тези на всяка крачка се оплакват, че системата не работела и трябвало да се реформира и по отношение на реформите са най-компетентни.

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 14:35
Гост

И преди участниците в предходните НЕЗАКОННИ протести да “подминавате с пренебрежение“ правният принцип, че никой не може да черпи права от неправомерното си поведение“, имам въпрос- КОЛКО ОТ ПРОТЕСТЪРИТЕ СПАЗИХА тези разпоредиа- т.е. часту от закона- защото мнението ми, че са НУЛА на брой И ВСИЧКО ВКУПОМ НАРУШИХА ЗАКОНА. ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ Чл. 5. (Изм. – ДВ, бр. 52 от 2019 г.) Събрания, митинги и манифестации могат да се провеждат по всяко време на денонощието ОСВЕН в часовете от 22,00 до 8,00 ч. Чл. 6. (1) В събрания, митинги и манифестации не могат да участвуват граждани, които:… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 13:42
Гост

Ами ако изнесеното не е вярно. Прави ми впечатление че хората са различни от първоначално публикуваните.

умерен/уморен/ песимист
умерен/уморен/ песимист
17 септември 2021 13:29
Гост

„Пепо“ не си прав. Почти хиляда подслушвани, да не мислиш,че е лесна работа, а?

Anonimen
Anonimen
17 септември 2021 12:45
Гост

Не може да подслушват при положение, че исканията за СРС са били формално изготвени от двама прокурори от Специализираната прокуратура.

Пепо
Пепо
17 септември 2021 12:46
Гост

Спецовете са за закриване. Никаква съществена работа не вършат.

Мишо
Мишо
17 септември 2021 12:37
Гост

За Румяна Ченалова е напълно обяснимо.

прокурор
прокурор
17 септември 2021 11:54
Гост

Аз ако бях на мястото на наблюдаващия прокурор, вече щях да съм вдигнал следствената тайна, тъй като знам от кулоарите на прокуратурата, че публикуваните имена на журналисти, политици и прокурор са си пълна измислица. Считам в този смисъл, че прокуратурата има интерес да го каже.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 12:24
Гост

Така е. Всичко е с цел политически дивидент.

Възмутен
Възмутен
17 септември 2021 11:51
Гост

Позор! Оставка! Затвор!

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 13:20
Гост

Oт юридическа гледна точка, няма нищо позорно в това прокуратурата да си върши работата по разкриване на престъпления в България и с тази цел законосъобразно да иска и да получи разрешение за подслушване на политици. Политиците НЕ СА някаква недосегаема за законите ни каста, България не се намира в кастова социална система, така, че- недосегаеми за законите ни бг. граждани НЯМА. Ще подслушват не, ами и хоро ще играят при умишлено създаденото от хаджигенов и сие фактическо положение. ЗАКОННИЯТ НАЧИН ЗА СВАЛЯНЕ НА ЕДНА ВЛАСТ Е ГЛАСУВАНЕ НА ЗАКОННИ ИЗБОРИ ЗА ДРУГИ ПАРТИИ. Да- от ППОЛИТИЧЕСКА гледна точка нещата са… Покажи целия коментар »

Адвокат
Адвокат
17 септември 2021 13:39
Гост

Позорно е да си изсмучеш измислени обвинения от пръстите единствено за целите на репресията, изразяваща се в А. Задържане под стража или Б. Подслушване и следене на неудобни хора, които много добре знаят, че не са престъпници и че никога няма да бъдат осъдени, дори и от слугинския специализиран съд.

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 14:23
Гост

“’….Подслушване и следене на неудобни хора, които много добре знаят, че не са престъпници…“ По това твърдение може много да се спори. Политически ангажираните коментатори винаги избягват темата относно достатъчното данни на прокуратурата за извършено престъпление по НК. Ако аз бях прокурор, а не адвокат, НА СЕКУНДАТА щях да поискам разрешение от съда за подслушване на ВСИЧКИ протестъри, особено при обявеното от хаджигеЙов “ Велико народно ВЪСТАНИЕ“. Ту става въпрос за защита на държавността, а не за заяита на една или друга политическа партия. Без суверенна държава НЯМА и политици- нейни граждани, и политически партии, и членове на политическите партии-… Покажи целия коментар »

123
123
17 септември 2021 15:41
Гост

Ми подавай си оставката и влизай в затвора бе, отворко!

адвокат от САК
адвокат от САК
17 септември 2021 11:48
Гост

“….От прокуратурата пък отрекоха да са били подслушвани протестиращи, а само хора, за които имало данни, че извършват престъпление….“ НК ОСОБЕНА ЧАСТ Глава първа. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА Раздел I. Измяна Чл. 95. (Доп. – ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. – ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с… Покажи целия коментар »

Адвокат
Адвокат
17 септември 2021 13:40
Гост

Отслабване на властта чрез хакване на поливните пръскачки пред парламента. Истински позор за прокуратурата.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 11:21
Гост

Ченалова и преди я бяха слушали, то не бяха седянки с Янева и адвоката Мондешки, не бяха разговори с Красьо Черния.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 11:23
Гост

Нямаше ли нещо и за липсващи плодове от едни кошници?

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 14:03
Гост

Сигурно много обича плодовете.

Наблюдател
Наблюдател
17 септември 2021 11:14
Гост

Бреййй, тук и Цветанов би завидял за размаха на слухтенето!

Три пъти не
Три пъти не
17 септември 2021 12:38
Гост

Той слухтеше много субективно. Някои си ги пазеше умишлено.

wet
wet
17 септември 2021 11:13
Гост

Прави впечатление, че повечето от списъка са хора от Възраждане и на Васил Божков. Но има и от неправителствени организации, и, както пише, депутати, журналисти. Ама да попитам защо го няма Сашо Диков 🙂

Краси
Краси
17 септември 2021 12:39
Гост

Него няма нужда да го подслушва човек. Няма спирка с говоренето пред медиите.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 14:13
Гост

От гнили ябълки само оцет може да се направи.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 11:09
Гост

нещо не ми се връзва списъка, а и в него е сложен обвиняем по делото на Божков, който беше в ареста по времето на протестите.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 11:08
Гост

Ако са подслушвани над 900 души, това само по себе си е чутовен скандал.

123
123
17 септември 2021 11:09
Гост

Още малко и ще излезе, че всичките протестиращи сме били кора на Черепа.

123
123
17 септември 2021 15:43
Гост

Чудовищно, епично незабравимо…страаааааашен скандал, ахахахахахаха!
Каква поредна футболна драба, ахахахахаха

Анонимен
Анонимен
17 септември 2021 11:06
Гост

Хм, че за какво са го подслушвали прокурора? Не е известно да има дело срещу него, а Хаджигенов май го беше представил и като негов клиент.

ррр
ррр
17 септември 2021 15:45
Гост

Възникват доста съмнения около имената….има нещо гнило в цялата предоставена информация….дали някой не се опитва да манипулира общественото мнение?!