Специализираната прокуратура започна проверка за предателство на депутатката от „Възраждане“ Елена Гунчева, която е и адвокат.

Поводът е скандалният статус във Фейсбук във връзка с войната в Украйна и поведението на България, който депутатката публикува на 18 март и предизвика множество гневни реакции. В него тя изразяваше надежда Русия да бомбардира Министерския съвет на България и посолството на САЩ заради дебата дали да бъде предоставено оръжие на Украйна.

„Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата“, пише в поста на Гунчева, който първоначално беше изтрила поради настояване на ръководството на „Възраждане“, но след това го е възстановила.

Председателят на парламента Никола Минчев реагира, че такива изказвания са „недостойни и недопустими“ и посочи, че според чл. 29 на Виенската конвенция „всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите“. Гунчева пък отвърна, че е „недопустимо за български народен представител да служи на чужди интереси, а не на българските“.

Посланиците от страните от Европейския съюз осъдиха изявата на депутатката в позиция, в която я определиха като реч на омразата.

„Ние, посланиците на държавите членки на ЕС, приветстваме изявлението на г-н Никола Минчев, председател на Народното събрание, осъждащо заплахите за насилие срещу Министерския съвет и акредитирани посланици. Подобни заплахи са неизвиними и ние сме обединени в убеждението си, че речта на омразата не може да има място в нашите общества“, се казва в декларацията на депутатите, към която се присъединиха и посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство.

От прокуратурата съобщиха, че проверката е започнала след сигнали на граждани срещу Гунчева за евентуално престъпление по чл. 98 от Наказателния кодекс. Той е в раздел „Предателство и шпионство“ и предвижда от 5 до 15 години затвор за този, който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против републиката.

Партия „Възраждане“ влезе в парламента на последните избори след кампания, основана основно срещу ваксините срещу COVID-19, макар да се оказа, че част от депутатите ѝ са ваксинирани. Партията обаче можеше и да бъдат разпусната година по-рано, след като прокуратурата поиска заличаването ѝ заради множество нарушения при регистрацията.

Софийският градски съд (СГС) обаче отказа да разпусне партия „Възраждане“.

Проверка на държавното обвинение тогава показа, че на учредителното събрание са присъствали по-малко от 500 граждани, тъй като 86 от вписаните са били извън страната, 108 са казали, че подписите в списъците не са техни, 87 са отрекли да са подписвали декларация за индивидуално членство, а двама са починали преди събранието. Други 120 души пък са посочили, че изобщо не са присъствали на учредителното събрание на „Възраждане“. Голяма част от свидетелите обаче промениха показанията си в съда и казаха, че са присъствали на събранието и подписите под декларациите са си техни. Затова и съдът прие, че прокуратурата не е успяла да докаже твърденията си, които дори са били опровергани от разпитаните свидетели.

66
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Lisa Romano
Lisa Romano
31 август 2023 0:13
Гост

Това е моят знак на признателност към д-р Огунделе, велик човек от Йоханесбург. Никога не съм го вярвала, докато съпругът ми не се върна у дома, след като д-р Огунделе направи любовното си заклинание за мен. Тази публикация е за хора, които да ми помогнат, благодаря му и за тези, които се нуждаят от всякакъв вид помощ. Свържете се с д-р Огунделе на неговия WhatsApp, Viber или Telegram: +27 63 883 6445. Този човек е толкова силен, че никога не съм вярвал. Забележка: д-р Огунделе има толкова много сили, за да лекува всякакъв вид човешки проблеми. Този мъж има силата… Покажи целия коментар »

Daisy Ross
Daisy Ross
19 юни 2023 17:22
Гост

Върнете бившия си с помощта на заклинателя на Dr Ogundele, който спаси връзката ми, все още ли обичате и липсвате ли бившия си или искате бившия си съпруг обратно, възможността е тук да си върнете бившия, не се отказвайте още, щастие струва си да се борим. Проверете уебсайта на д-р Ogundele: (https://globalhelperman.wixsite.com/ogundeletempleofsolu) или WhatsApp, Telegram: +27638836445. Аз съм Дейзи Рос и този коментар е моята благодарност, защото този човек върна съпруга ми в рамките на 24 часа със сили..

Tommy
Tommy
10 февруари 2023 9:55
Гост

МОЕТО ИМЕ Е ТОМИ ЛУКАС, ТОВА Е МОЯТ ОПИТ: Обикновено не вярвам в други сили преди. Но д-р Огунделе ми даде голяма надежда и причина да му вярвам. Съпругата ми и аз се разведохме за повече от 7 години и бях самотен и страдах с децата си, но имах нужда от нея отново в живота си, така че търсех помощ навсякъде, но само д-р Огунделе успя да ми помогне. Този човек е могъщ, д-р Огунделе върна жена ми за мен в рамките на 48 часа със силите си и магиите му са безвредни. Казах му, че ще свидетелствам на хората… Покажи целия коментар »

Michelle
Michelle
13 декември 2022 18:57
Гост

АЗ СЪМ МИШЕЛ: ТОВА Е МОЯТА ПРИЗНАТЕЛНА ПУБЛИКАЦИЯ НА Д-Р ОГЮНДЕЛЕ, ИСТИНСКИ ЗАКАЗВАЧ, КОЙТО МИ ВЪРНА СЪПРУГА МИ В РАМКИТЕ НА 48 ЧАСА С ЛЮБОВНОТО СИ ЗАКЛИНАНИЕ, ТОЗИ МЪЖ ИМА РЕШЕНИЕ ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ВЪВ ВРЪЗКАТА, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НЕГО В WHATSAPP ИЛИ ТЕЛЕГРАМА: +27635883644 . МАГИЯТА МУ Е БЕЗОБИДНА.

Chloe Dixon
Chloe Dixon
12 октомври 2022 11:18
Гост

Аз съм Клои Диксън. Чувам как хората говорят за могъщия мъж, наречен д-р Огунделе, Казват, че той може да възстанови разбитите връзки и брака, така че се свързах с него за помощ да ми върне съпруга ми след 9 години развод. След 24 часа работа съпругът ми се прибра и ме молеше за прошка. Благодарен съм и оценявам добрата ви работа. Благодаря ви и живейте дълго, за да помагате на хората в проблеми. Свържете се с Dr.Ogundele, ако имате нужда от помощ в WhatsApp: +27638836445. Споделям моето свидетелство в знак на признателност.

Fiona Trevor
Fiona Trevor
30 август 2022 2:33
Гост

Внимание на всички:
Аз съм Фиона, съпругът ми ме заплашва с развод, ако посмея да го разпитам дали ми изневерява. И той напусна дома си за 3 години, намерих контакт с д-р Огунделе, мощен заклинател, този човек върна съпруга ми при мен в рамките на 24 часа със силите си. Казах му, че ще продължа да споделям името му, защото намерих някой да говори за него, преди да се свържа с него, ако имате нужда от помощ, свържете се с д-р Огунделе на WhatsApp: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. В брака ми отново има мир, благодаря ви, сър.

Verona Reece
Verona Reece
19 юли 2022 21:40
Гост

Добър ден на всички, искам всички да знаят за д-р Огунделе, страхотен заклинател, който ми върна приятеля (съпруга) в рамките на 24 часа със силите си, гаджето ми ме остави за 2 години, за да бъде с друга жена, миналата седмица бях запознах с д-р Огунделе, след работата му гаджето ми се върна у дома. Казах на д-р Огунделе, че ще споделя добрата новина, за да знаят хората за него, ако имате проблеми с връзката, живота или болестта, свържете се с него на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445. Този човек е силен и истински. Съжалявам, ако този пост ви обижда,… Покажи целия коментар »

Sabina
Sabina
09 юли 2022 10:48
Гост

Благодаря ви д-р Огунделе! Съпругът ми искаше развод, защото се виждаше с друга жена, разбрах за страхотен магьосник. След работата на д-р Огунделе съпругът ми отмени процеса по развода. И се върна у дома след 24 часа и сега сме щастливи заедно. Казах на д-р Огунделе, че ще споделя добрата му работа, затова споделям това тук, за да знаят хората за този велик и честен човек, ако имате проблеми с връзката или брака или други проблеми, можете да му пишете в WhatsApp и Viber чат: +27638836445. Името ми е Сабина.

Williams Smith
Williams Smith
02 април 2022 1:12
Гост

МОЕТО ИМЕ Е УИЛЯМ.
Аз съм късметлия, че намерих истински заклинател и за да спазя думите му, д-р Огунделе върна жена ми, която ме напусна заради друг мъж след 3 години, след работата му за мен тя се върна след 24 часа… благослови ти и моят Бог те пазят в безопасност и здраве. Това е моят начин да го оценя, ако имате нужда от помощ за вашата връзка, брак и т.н. Свържете се с д-р Ogundele WhatsApp или Viber: +27638836445. Той е добър човек.

Анонимен
Анонимен
30 март 2022 16:26
Гост

Глупости! Тази, че простее, спор няма, но написаното е несъставомерно. Тя, прокуратурата, ще се скъса от работа по случая…

Анонимен
Анонимен
30 март 2022 8:49
Гост

Тази ли подкрепяше 15 г. затвор, ако някой в Русия използва думата война, вместо военна операция, както и закриването на медии, които не са на мнението на Путлер? А на фона на това иска руфофилистиците в България да имат такава свобода на словото, че не само да критикуват, но и дори да се гаврят с българската държавност и държавни представители? Гьонсурат е слаба дума в случая.

Анонимен
Анонимен
30 март 2022 9:56
Гост

При русофилистиците сериозно е засегнат главния мозък (ако такъв въобще има). А тази госпожа специално преди няколко години наричаше Путин Путлер, но откакто потекоха рублите към Възраждане и председателя им неслучайно се сдоби с прякора Копейкин, оттогава Путин е обект на култ по подобие на култа към Хитлер при Третия райх.

nwn
nwn
30 март 2022 0:21
Гост

Пускам ТВ-то и виждам твърде много предатели.

Анонимен
Анонимен
30 март 2022 8:43
Гост

Гледащите руска ТВ са с промити мозъци и е нормално да им се привиждат неща съобразно пропагандата, с която ги заливат.

Отврат
Отврат
29 март 2022 23:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2022 23:57
Гост

Възможен отговор от нейна страна би бил: „Руснаците не са прави, като оставиха Украйна да се „напомпи“ със западни оръжия, които в момента създават пречки на Путин“. 😉

Промити мозъци
Промити мозъци
30 март 2022 8:51
Гост

Или руснаците не са прави, че не им пуснаха атомна бомба и не ги избиха до крак

Студент
Студент
29 март 2022 21:32
Гост

Обръщам се към практикуващите юристи – адвокати, съдии, прокурори, следователи и т. н. – знам, че следят сайта. Имам въпрос – на упражнения по наказателен процес, нашият асистент Х твърди, че „Прокурорът има право да измени фактическата страна на обвинителния акт във всяка една инстанция на съдебното производство “ А в НПК пише съвсем друго…Вие как бихте го тълкували?!

Пух и перушина
Пух и перушина
29 март 2022 22:22
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2022 22:26
Гост

😀 😀 😀

Студент
Студент
29 март 2022 22:34
Гост

Защо натискате излишно клавишите като няма какво да кажете?! Аз попитах сериозно…моля модераторите да санкционират нахалника по-горе!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2022 23:44
Гост

Нещо не е на кеф човекът. Сучва се. Има си флагче, докладвайте го, макар, че не виждам обида 🙂 Но кой знае, тука се хвърля боб, като става въпрос за модериране. На мене ми изтриха един коментар за чесън и дървен кол, по адрес на председателя на СЮБ. Очевидно нямат чувство за хумор и това е. Мисля, че е ясно на всички, че вампири не съществуват. 😉

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 21:23
Гост

Това си граничи с национално предателство. Тази е абсолютна подлога на Путлер и за нея и партия Израждане всичко, което каже Митрофанова, е добро за България, дори да не е добро за България.

re:
re:
29 март 2022 21:33
Гост

Погледни в огледалото и ще видиш истинският предател.

И после – право при дечицата загинали от авиобомбите за България праз 1943/44 г.

Путинофилите в Сибир!
Путинофилите в Сибир!
29 март 2022 21:33
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Нищо ново
Нищо ново
29 март 2022 21:04
Гост

Не го научиха този НК тези от спеца и това е! Явно пак някой от тях ще пръска яко мозък за да убеди съда, че е налице подбуждане!

адвокат от САК
адвокат от САК
29 март 2022 19:18
Гост

Време е адвокатурата да се очисти от ВСИЧКИ политици, които- като въпросната гунчева- се представят САМО като адвокати и КРИЯТ, че са депутати от 47 НС и са членове на руската партия възраждане. И после това същество ще се лензи като ПОЛИТИК, и ще твърди, че била и адвокат…. Само юридическа сопа за всички политици- МАХАЙТЕ СЕ ОТ АДВОКАТУРАТА И СПРЕТЕ ДА ОПОРОЧАВАТЕ ПРОФЕСИЯТА АДВОКАТ.

Спиро
Спиро
29 март 2022 18:10
Гост

Нищо няма да й се случи. Волен до сега хиляда пъти да го бяха осъдили.

Димиитров
Димиитров
29 март 2022 18:11
Гост

И аз мисля така.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2022 18:08
Гост

Наказателен кодекс Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. Виенска конвенция за дипломатическите отношения: „помещения на представителството“ са сгради или части от сгради, които се използуват за целите на представителството, включително резиденцията на шефа на 1. Помещенията на представителството са неприкосновени. Властите на приемащата държава не могат да влизат в тези помещения без съгласието на шефа на представителството 2. Приемащата държава има специалното задължение да взема всички подходящи мерки за защита на помещенията на представителството от всякакво… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
29 март 2022 19:12
Гост

“…Гунчева е подбудила чужда държава да нападне България или само американското посолство…“ Цитат от статията, от изказването на въпросното лице във ФБ- “… Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски….“ Какъвто и да е просто киро, колкото и да е некадърен и вреден за българската държавност, той е в качеството си на премиер на България, избран законно на законни избори и това адвокат гунчева отлично го знае. Тя ли не е учила наказателно право- обща и особена част и ако не е- как така е вписан… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2022 19:41
Гост

Макар че оъреити за МС е констатация, а второто с американското посолство ми наподобява повече на подбуждане.🤔

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2022 20:01
Гост

*коментарът за МС…

Пух и перушина
Пух и перушина
29 март 2022 21:35
Гост

Много си умен. Много.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2022 22:29
Гост

Айде по-кротко със сарказма. Изглежда някой не е на кеф днес, като гледам коментарите Ви. Не си го изливайте на главите на хората;)

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2022 23:00
Гост

„Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски….“ Проблемна се явява думата „може“, тя, както се знае, има няколко значения, от което следва, че има следните варианти на тълкуване: 1. вероятност да нападнат МС/Мустафа – прогноза; 2. технически качества на ракетите да уцелят МС/Мустафа – информация; 3. директна заплаха – каквото сигурно ще търсят; От контекста ми се струва, че е по-близо до първите две предложения. Първо споменава „има някаква надежда“, т.е. в съзнанието й е налице очакване, а не собствено, взето категорично, решение. После говори за… Покажи целия коментар »

Чавдар
Чавдар
29 март 2022 18:07
Гост

Просто изазява мнение жената.

Симо
Симо
29 март 2022 18:08
Гост

Надали е първата, която изявява желание да се бомбардира Министерския съвет на България.

Нико
Нико
29 март 2022 18:51
Гост

„Колега“,
Къде в думите, написани от Гунчева, Вие отчетохте „подбуда“?!?
Ще се радвам до прочета Вашия разгърнат и обоснован отговор.

Виктор :)
Виктор :)
29 март 2022 17:47
Гост

Един от най-големите наказателноправници за последните 100 години в България – ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР СТОЙНОВ, ни беше казал преди време, че „предателството“ по НК нито има привилегирован състав, нито облагоприятстващ, затова скоро ще се декриминилизира, и че много се дразни, когато някакви си неграмотни юристи, които не са му нито на интелектуалното равнище, нито на практическото….да го оспорват.

Американският пациент
Американският пациент
29 март 2022 17:45
Гост

Браво. Никога не съм се съмнявала в прокуратурата и лично в др. Иван Гешев. Д-р по право от ЮЗУ. Завършил по право в полите на Витоша. За милионер.

само отбелязвам
само отбелязвам
29 март 2022 17:38
Гост

Прокурватурата работи.

Бесен
Бесен
29 март 2022 17:18
Гост

А защо прокуратурата не се самосезира след глупостите на Киро Тъпото за бензиностанцията с ракети? Защо не реагира по цял ден медиите бълват откровени лъжи, обиждат българина, погазват българщината? Защо не реагира след като хиляди граждани пращаме призиви и сигнали да се спре с издевателството над българския народ с измамата ковид, която реално си е погазване на Конституцията и човешките права и свободи? Защо не реагира сега, когато насилствено ни тласкат към чужда война, която не ни засяга? Защо не реагира след хилядите сигнали и молби да не ни продават държавата на СЗО? Все Възраждане ви виновни, защото казват истината… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 17:42
Гост

Защото Кирил е прав (макар че скоро русия ще стане газостанция без ракети).
А всичките „идеи“ на иzраждане са не само антибългарски, ако се реализират, а направо античовешки.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
29 март 2022 16:43
Гост

Дам, тази се е пооляла, и то с малоумно изказване. Хубаво за нея е че има имунитет в смисъла на наказателна неприкосновеност. Да видим дали ще могат да я подведат под отговорност. Притеснително е колко бързо се организира прокуратурата, когато става въпрос за американското посолство, като по команда. Така гонят и руските шпиони. Нищо чудно, че Русия ни е пратила за посланик Митрофанова, която същи не е титан на мисълта. Просто толкова ни смятат за независима държава вероятно.

адвокат от САК
адвокат от САК
29 март 2022 16:34
Гост

До “Иванов 29 март 2022 16:17Гост Това за пръв път го чувам, че го има като опция да добиваме метан…“ Напишете в гугъл “Газов хидрат България кост миграте“ и прочетете първите 10 линка. Имайте предвид, че нашето находище на газов хидрат още през 2018 г. е изчислено на 407 години БВП на България, вписва се отлично в Зелената сделка- има 0/ нула/ вредни емисии, но…. руското лоби на газпром в България- бсп- НЕ ИСКА българите масово да знаем за него и вероятно това е условието им да подрепят пп пп и 4 коалиция. Извърших 2 експеримента- чрез имейла ми изпратих… Покажи целия коментар »

Даниела
Даниела
29 март 2022 16:28
Гост

Тези партии трупат гласове и подкрепа точно с подобни просташки коментари и държание. Едно време Сидеров се заяждае и налиташе на бой в ефир. И това се харесваше на прослойката пияндета и пропадналяци, предимно хора над 60 години и озлобени от тъпотията си.

Димитър
Димитър
29 март 2022 16:53
Гост

Иначе другите партии и депутати са „чиста вода ненапита!“

Мишев
Мишев
29 март 2022 16:27
Гост

Сега пак ще кажат, че има репресия.

Киш
Киш
29 март 2022 16:26
Гост

С Митрофанова и другите поддръжници на Путлеровия режим – в Сибир. Той там прати бежанците от Донбас. В Сибир. Това е решението на Путлер за „независимите и свободни Донбас и Луганск.

Димитър
Димитър
29 март 2022 16:56
Гост

А вие поддръжници на бандеровските фашисти ли сте?

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 17:49
Гост

Фашистите са в Кремъл, начело с иzрода путин. Новият термин е рашисти.
Слава на Украйна.

Знаменосец
Знаменосец
30 март 2022 11:09
Гост

Аз се уморих да повтарям, че Азов носят емблемата на 2. СС-Панцер дивизия и най-логичното нещо е да ги подкрепим. Все пак те бяха силите на доброто в последната война срещу червената чума.

Канеларски
Канеларски
29 март 2022 16:24
Гост

Какво си мислите? Че на тази и пука? С Митрофанова са един дол дренки.

Мемо
Мемо
29 март 2022 16:23
Гост

Лошото е, че има българи, които с аомерзени от факта, че не получават достатъчно високи възнаграждения за труда си, от това, че работодатели ги крадат с парите, а няма къде да се оплачат за нещо такова (пример са фирмите за охрана, като тази, която едно време охраняваше Мол Парадайз. Там собственика даваше по 1500 лв на човек за 15 дни работа по 12 часа. Отделно плащаше на фирмата, която наема момчетата и сключва договори с тях. Обче фирмата на свой ред прибираше и парите на всеки служител и така за 15 дни можеше да се изкарат максимум 750 лв. За… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 16:18
Гост

Виж, за това нещо ги подкрепям прокурорите.

Николай
Николай
29 март 2022 16:16
Гост

Аз не казвам, че Украйна и тяхната политика е цвете за мирисане. Но да се подкрепя война в суверенна държава и с оправданието, че САЩ така правели в Афганистан, Ирак и Югославия е повече от нелепо.

Анонимен
Анонимен
29 март 2022 16:17
Гост

Не, то оправданието за войната е, че НАТО разположил бази до Русия и щял да ги застраши. Ако НАТО искаше да воюва с Русия можеха да го направят до тук за последния месец поне 10 пъти.

Шарков
Шарков
29 март 2022 16:15
Гост

Е то е ясно хората на Копейкин от къде получават пари и срещу какво.

Америка за България
Америка за България
29 март 2022 17:42
Гост

Ние сме истински български патриоти понеже сме на сметката на Сорос.

Димо
Димо
29 март 2022 18:04
Гост

За съжаление има и такива.

анонимен
анонимен
29 март 2022 19:04
Гост

Освен това, мисля някои хора просто са си луди.

Иванов
Иванов
29 март 2022 16:15
Гост

Определено предател надали е, но определено е изменник на националния ни интерес и трябва да бъде премахната, като депутат.

адвокат от САК
адвокат от САК
29 март 2022 16:03
Гост

Възраждане и бсп са руските партии в НС и тяхната цел е налагането на политическа омерта- нещо, което вече е факт- над стадия на промишлен добив на газов хидрат/ метан/ в българската акватория- нещо, което ще ни гарантира 100 процента българска енергийна независимост от русия в течение на над 407 години. ПП пп да си кажат- наложиха ли умишлено политическо мълчание и замразяване на проекта заради“желанието“ на руската партия и руски лобист на газпром бсп- да или да…

Иванов
Иванов
29 март 2022 16:17
Гост

Това за пръв път го чувам, че го има като опция да добиваме метан. То колко и ние ще го добиваме е друга тема. Или САЩ ще го добиват чрез техни компании и ще ни дават малко пари срещу това, или Русия ще ни запъва с техния газ, все сме прецакани.

Чочо
Чочо
29 март 2022 18:06
Гост

Така сме си постлали.