Прокуратурата обнови страницата си в интернет. Сайтът е с нова структура, която позволява на всеки потребител (гражданин, магистрат, юрист, юридическо лице или журналист) в зависимост от интересите си да намери възможно най-лесно и бързо информацията, която търси. На видно място на първата страница е телефонът на Информационния център за работа с граждани за подаване на сигнали, посочват от държавното обвинение.

В сайта присъстват всички вътрешни и международни актове, както и споразумения, сключени между прокуратурата и международни институции.

По-модерната визия предлага и повече удобства, като на страницата се съдържат и всички елементи на обществена информация. Само с две или три стъпки те могат да открият най-различен тип документи – от становища на прокуратурата и искания до Конституционния съд, до информация по преписки, дела, обяви за конкурси, обществени поръчки и т.н.

Чрез интерактивната карта потребителите могат лесно да намерят съответната интересуваща ги прокуратура в страната и така максимално точно да направят своята справка и да подадат сигнал или жалба. Това може да става и по електронен път чрез попълване на регистрационен номер на съответния документ, допълват от прокуратурата.

Последното обновление на сайта на държавното обвинение беше от края на 2014 г.

Коментирайте

avatar