Още двама обвинители от Върховната касационна прокуратура са номинирани за членове на Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия. Това са Валентин Кирилов и Румен Колчев. Утре общото събрание на ВКП ще се събере в 14 часа и ще гласува за запълване състава на комисията.

Според Правилата за работа на Прокурорската колегия, комисията се състои от петима членове на съвета, един обвинител, избран от Общото събрание на Върховната административна прокуратура, петима, избрани от ВКП и двама, посочени от Общото събрание на Националната следствена служба.

В началото на октомври за членове на КАК от кадровия орган бяха избрани Даниела Машева, която в момента е и председател на комисията, Пламен Найденов, Огнян Дамянов, Светлана Бошнакова и Пламена Цветанова. А от професионалната квота в състава на комисията влязоха Симона Попова (ВАП), Петя Маринова и Емилия Пенева от ВКП, както и Наталия Симеонова и Лъчезар Лазаров от НСлС.

Три места за представители от ВКП останаха свободни, тъй като нямаше кандидати.

Валентин Николов работи в отдел „Досъдебен“ на ВКП, а Румен Колчев – в отдел „Административен“, направление „Инспекторат“.

 

 

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Пич
Пич
22 октомври 2018 17:22
Гост

Браво на доброволците!

Прокурор
Прокурор
22 октомври 2018 16:45
Гост

Успех на колегите в това им начинание.

Защо ли
Защо ли
22 октомври 2018 16:36
Гост

От ВКП нямат особено желание да членуват в КАК.

Минко
Минко
22 октомври 2018 16:44
Гост

Не само от там. Работата въобще не е за завиждане.