МВР организира нощна акция в петък, в която разтури всички палаткови лагери на протестиращи в София и страната, след което бяха отворени блокираните пътища и кръстовища. Това обаче продължи по-малко от 24 часа, тъй като вечерта протестиращите отново разпънаха палатки и дори издигнаха барикади на кръстовищата на „Орлов мост“, на ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар. триъгълник на властта.

Акцията срещу палатковия лагер започна сутринта в 4,30 ч. в петък, като обяснението на полицията беше, че палатките нарушават Закона за движение по пътищата, а акцията цели възстановяване на обществения ред. Униформените атакуваха блокирания „Орлов мост“ и с камион, на който са натоварили всички тенти и палатки, които бяха разпънати там в последните дни. Отстранени бяха и палатките край Министерския съвет, след което двете възлови кръстовища са били отворени за движение.

Този ход на полицията накара простиращите да прогнозират в петък вечерта, че ще последва нова акция след повторното разпъване на палатките и броят им беше значителен до късно през нощта, за да я предотвратят. Полицията обаче не предприе нищо.

От СДВР обявиха, че гражданите отказват да водят преговори с униформените за премахване на барикадите и палатките.

По време на акцията по разтурване на лагерите бяха задържани част от протестиращите, сред които и Арман Бабикян, който е сред организаторите на протестите. Бившият омбудсман Мая Манолова обявила, че в ареста е бил и активистът Манол Глишев.

Бабикян беше освободен по-късно и обясни, че задържането му е било заради отказ да изпълни полицейско разпореждане.

При акцията си в петък сутринта полицията действа синхронно в цялата страна, като освободи и блокираните пътища в Пловдив, Варна и Стара Загора.

“МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната. Отново призоваваме както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната”, съобщиха от МВР.

Друг от лидерите на протестите – адвокат Николай Хаджигенов, коментира пред бТВ, че барикадите ще бъдат изградени отново.

„Барикадите ще ги изградим отново, само че този път ще са в цялата страна. В действията на МВР не се възстановява обществения ред, а установения корупционен ред. Очакваме хората най-накрая да побеснеят. На 30-тия ден от протестите корупцията реши да вземе нещата в свои ръце, тъй като очевидно много ѝ пречим”, каза той.

„Няма да позволим повече това да се случва“, каза на пресконференция заместник-началникът на „Охранителна полиция“ в СДВР Тони Тодоров. По думите му, протестите чрез блокади не са заявени в общината и затова са нерегламентирани.

„В един момент започнахме да говорим за акт на неподчинение. Вчера е взето решение от временен оперативен щаб да се предприемат действия за възстановяване на обществения ред и движението“, обясни Тодоров. Полицаите отишли с високоговорители и разпоредили на протестиращите да напуснат и да си приберат палатките и тентите.

„Категорично заявявам, че физическа сила беше използвана само срещу едно лице на „Орлов мост“, но тя беше в рамките на нашите правомощия – просто беше хванат под мишници и изведен, дори белезници не са му поставени“, каза още зам.-шефът на „Охранителна полиция“. По думите му, задържани в София са общо 12 души за отказ да изпълнят полицейско разпореждане и за установяване на самоличност. Всички те ще бъдат освободени, след като им бъдат съставени актове.

Тодоров обясни, че решението за разтурване на палатковите лагери е било взето, след като в МВР постъпили стотици жалби от граждани, които се оплакват, че с блокадите им се нарушава правото на свободно придвижване.

Междувременно беше задържан мъжът, който на форума на ГЕРБ нападна неколкократно журналистката Полина Паунова. Според бТВ той сам се е предал в полицията.

От прокуратурата съобщиха, че той е на 20 години, не е осъждан и няма криминални прояви. Младият мъж е задържан за 72 часа и е обвинен за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, за което може да получи до 5 години затвор. Според държавното обвинение, той е е признал извършеното престъпление и съдействал изцяло на на полицията и прокуратурата. В обясненията си обаче е посочил, „че лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на „София Тех Парк“.

67
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
без страх
без страх
10 август 2020 12:50
Гост

Ново двеста – МЪЛЧАНИЕ…
Не че ме изненадва, но считам, че не приляга на адвокат с 20-годишна практика да не ОСВЕТЛИ пишещите тук НЕюристи защо протестите продължават вече 33 дни. Дали защото правото на протест на многохилядната армия от граждани не само в БГ, а и извън пределите й, е защитимо конституционно право и следва да получи защитата, каквато Конституцията дава в ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС.

без страх
без страх
09 август 2020 12:55
Гост

Какво е това затишие…???
Вчера бе обявено, че редиците на МВР ОТНОВО ще предприемат ДЕЙСТВИЕ ПО РАЗЧИСТВАНЕ на палатковите лагери по трите възлови кръстовища на София.

Очаквам единственият юрист „адвокат от САК“ да даде на пишещите НЕюристи, според него, разяснение по този въпрос.

адвокат
адвокат
07 август 2020 17:53
Гост

До “Анонимен 07 август 2020 17:42“ Ще бъдете ли така любезен да ми обясните на какъв принцип са обозначени следните членове и алинеи от ЗМВР в моето твърдение“ 30 календарни дни полицията противоправно и незаконосъобразно не изпълнява задълженията си по чл.2 , чл.3 ал.1 т.1, т.2, т.5 и т.8 и чл.31 от ЗМВР във вр. с чл. 6 ал.1 т.2, т. 7 и т. 8 , чл.14 ал.1 и ал.2 т.5, чл. 30 ал.1 т.2 и т.5 , чл.30 ал.1 и ал.2 т.2, т.3 и т.4 от ЗМВР, с допускането на незаконните блокади на софийските кръстовища. Следователно- спокойно може да… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
07 август 2020 17:05
Гост

До “ Анонимен 07 август 2020 16:56 ….И сега опитват да разпространяват опорните си точки другаде, но за щастие всички ги надушват отдалече….“ Хахахаха- вие не сте в ред! Тук е СПЕЦИАЛИЗИРАН ЮРИДИЧЕСКИ ФОРУМ, а НЕ Е кварталната ви дискотека за незаконна продажба на екстази и амфетки. Тук НЕ Е ваша тролска политическа територия, тук е територията на ПРАВОСПОСОБНИТЕ ЮРИСТИ. След като не сте правоспособни юристи, чий го дирите в този сайт и форум…

Юрист
Юрист
07 август 2020 17:23
Гост

Простете, но прочетох цялата тема с коментарите под нея и категорично мога да заявя, че ако има трол в темата, то това сте именно Вие. Очевидно е, че повечето юристи подкрепят протеста, но Вие явно не искате да го проумеете.

адвокат
адвокат
07 август 2020 17:32
Гост

Простете, но констатациите Ви са смешни- под тази статия не виждам коментари от други правоспособни юристи, освен моите. ВСИЧКИ останали коментари не са от правоспособни юристи. Това си личи от фактът, че в коментарите се съдържат твърдения, които противоречат на основните правни принципи, които се изучават в юф в България. Видно е масовото непознаване на КРБ, а това е невъзможно за правоспособен юрист, защото правната дисциплина „Конституционно право“ е задължителна за изучаване и без оценка от нея, нито един юрис не може да завърши образованието си и да се дипломира. Съжалявам, че Ви разочаровам, но това е обективната реалност.

адвокат
адвокат
07 август 2020 17:33
Гост

юрис да се чете юрисТ

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 17:42
Гост

Г-н „адвокат“, Вие явно имате и ясновидски способности! Боб ли хвърляте или кристална топка гледате, за да стигнете до заключението, че вие сте единствения правоспособен юрист в този форум? Нали знаете кой отстъпва – затова трябва да ви кажа – вие сте прав сте, а всички останали са в грешка, вие не сте пеевски трол и не се излагате, но най-вече всички останали във форума напълно споделят вашето мнение.

адвокат
адвокат
07 август 2020 17:47
Гост

Не- нямам ясновидски заложби, но от 20 годишната си адвокатска практика като адвокат в САК мога спокойно да разпознавам колегите си. Всяка професия има свой професионален език и изказ, който не е разбираем за лицата, които не упражняват тази професия. Лично Вие не сте юрист- е, какво разбирате например от това мое твърдение- “Полицията противоправно и незаконно не изпълнява задълженията си по чл.2 , чл.3 ал.1 т.1, т.2, т.5 и т.8 и чл.31 от ЗМВР във вр. с чл. 6 ал.1 т.2, т. 7 и т. 8 , чл.14 ал.1 и ал.2 т.5, чл. 30 ал.1 т.2 и т.5 ,… Покажи целия коментар »

без страх
без страх
07 август 2020 19:17
Гост

Адвокате от САК, стана ясно че имаш 20-годишна практика, но нека ти кажа, че цитиране на норми и алинеи от нормативната уредба доказва, че не си успял да уловиш разликата, че тук всеки изразява собственото си мнение по конкретната тема, т.е. изразява ГРАЖДАНСКАТА СИ ПОЗИЦИЯ.

За да бъде пределно ясно, ти казвам:
Адвокате от САК, не се намираш в зала където е мястото да излагаш защитната теза на страна в съдебен спор.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 16:49
Гост

Пеевски доста сериозно си е активизирал троловете да спамят фекалии навсякъде. Искрено съжалявам живота на „адвокат“-а и на всички други плъхове, които си прекарват дните в това. Но не се притеснявайте, съвсем скоро работодателят ви ще изчезне и ще ви се наложи да си използвате всестранните и дълбоки умения, за да си намерите някой да ви приюти и издържа.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 16:56
Гост

Това е положението… даже и бабите на село вече не им се връзват на глупостите, които пишат в кафявите си „медии“. И сега опитват да разпространяват опорните си точки другаде, но за щастие всички ги надушват отдалече.

адвокат
адвокат
07 август 2020 17:01
Гост

„…. Искрено съжалявам живота на „адвокат“-а и на всички други плъхове…“ Аз не съжалявам, че наркоманизираните лумпени не сте в моя социален кръг, не съжалявам, че не сте мои професионални клиенти. В крайна сметка, ние- РАБОТЕЩИТЕ, САМООСИГУРЯВАЩИ СЕ, АПОЛИТИЧНИ адвокати- „плъхове“, сме редовните данъкоплатци, от чиито данъци се храните вие- трайно безработните млади „неразбрани“ от никого „гении“, които, за да преодолеят фрустрацията си, посягат към едновременната употреба на алкохол и наркотици и поради тази причина сте НЕЖЕЛАНИ като служители в частния бизнес- никой нормален работодател в България няма да ви гласува доверие за подписването на ТД с вас, защото нямате… Покажи целия коментар »

Протестиращ
Протестиращ
07 август 2020 16:04
Гост

Съжалявам за всички причинени временни затруднения на сънародниците ми, вкл. във връзка със свободното им придвижване. Но протестът цели преодоляване на много по-големи ежедневни затруднения и беззакония в държавата ни. И ако не успее, всички ние рискуваме утре или да не можем свободно да се придвижваме, или направо да сме в ареста по скалъпени обвинения. Долу корупцията и мафията, да живее България!

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 16:13
Гост

Много силен е контрастът между младите и интелигентни българи, които бленуват за справедливост и се извиняват дори при най-малкото допуснато от тях нарушение – и окопалите се във властта корумпирани мафиоти, които използват всяка запетайка от закона не за възцаряване на справедливостта, а за репресия и разправа с първите.

адвокат
адвокат
07 август 2020 16:21
Гост

Защо умишлено се слага знак на еднаквост между мирно протичащ протест и незаконното окупиране на кръстовища в София? Така не пречите на властта, чието премахване искате, а пречите на гражданите, които са непротестиращи! Всичко това го правите само с една цел- да ПРИНУДИТЕ гражданите, въпреки нежеланието им, да се присъединят към вашите протести, платени от лице с 19 обвинения, 1-2 от които- за престъпления против Републиката! Извиненията ви нямат правна стойност- има правна стойност само и единствено ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА НАРУШАВАНЕТО НА ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ НЕПРОТЕСТИРАЩИ ХОРА! Аз не съм ви упълномощила чрез специално пълномощно да упражнявате МОИ права от мое… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
07 август 2020 15:56
Гост

Да се знае за в бъдеще- незаконната блокада/ незаконната окупация на кръстовища и улици- публична общинска собственост в София, може да се “събори“ правомерно- т.е. по законен начин- чрз подаване на жалби в СО- до кмета, до МВР и до прокуратурата , или по- лесния начин- директно жалба до прокуратурата за самоуправство по чл.323 ал.1 от НК, извършено от незаконните окупатори, върху публична общинска собственост. Мвр да установи самоличността на извършителите, кмета- да представи отговор на въпроса разрешавал ли е окупиране/ блокада на кръстовища, които са публична общинска собственост, ако да- да предостави разрешението си с печата на СО и… Покажи целия коментар »

без страх
без страх
07 август 2020 15:51
Гост

Диктатура и Демокрация са понятия с противоположно съдържание и последици.
Онагледено, при магнита полюсите се отблъскват -физичен закон.
Същото е и в политиката.
Режимът на диктатура не може да черпи права от демократично установен режим на управление в едно съвременно общество.
Налице е колизия, брат!

адвокат
адвокат
07 август 2020 16:15
Гост

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат. (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие. Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни И РАВНИ ПО достойнство и ПРАВА. (2) Всички граждани СА РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА. НЕ СЕ ДОПУСКАТ НИКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ НА ПРАВАТА никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, ПОЛИТИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ, лично и обществено положение или имуществено състояние. Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права И ЗАДЪЛЖЕНИЯ по тази Конституция.… Покажи целия коментар »

Някой
Някой
07 август 2020 17:26
Гост

Няма смисъл да му цитирате тези текстове, той е заблудена душа

без страх
без страх
07 август 2020 15:23
Гост

Така. Някой може ли да каже, дали ОПЛАКАЛИТЕ СЕ с жалба до Прокуратурата 440 софиянци за НАРУШЕНО тяхно ПРАВО НА СВОБОДНО ПРИДВИЖВАНЕ по пътищата съставляват значителна част от ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ български граждани ползващите от конституционното си право на мирен протест в продължение на 30 дни, е законен повод служителите на МВР да проведат в ранните часове на 07.08.2020 (по тъмно) АКЦИЯТА за разрушаване на палатковите лагери? Всеки учил аритметика може сам да пресметне какъв процент от десетките хиляди мирно протестиращи български граждани представляват жалбоподателите. За статистика говоря. И чие право е нарушено В ПЪТИ ПОВЕЧЕ, и чие право заслужава защита… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
07 август 2020 15:28
Гост

Конституция на Р.България чл.43 (1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации. (2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя СЪС ЗАКОН ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ Чл. 1. Този закон определя реда и гаранциите за организиране и провеждане на събрания, митинги и манифестации. Чл. 5. (Изм. – ДВ, бр. 52 от 2019 г.) Събрания, митинги и манифестации могат да се провеждат по всяко време на денонощието освен в часовете от 22,00 до 8,00 ч. Чл. 8. (1) (Изм. – ДВ, бр. 24 от 2010 г.) За свикване… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
07 август 2020 15:32
Гост

НАРЕДБА за организация на движението на територията на Столична община Чл. 23 ЗАБРАНЯВА СЕ: 3. използването на мигащи светлини и/или символи и буквени шрифтове, използвани за пътни знаци или пътна сигнализация в реклами, рекламни съоръжения, плакати и агитационни материали, разположени или поставени по улици, ППС, сгради и съоръжения; 5. поставянето на контейнери и кофи за битови отпадъци и на всякакви други предмети (в т. ч. столове, маси, щайги, стълбчета) върху платната за движение; 6. затварянето за движение на улици с бариери или други съоръжения; 8. разполагането на преместваеми съоръжения, в т. ч. маси и столове пред търговски обекти, върху тротоарите… Покажи целия коментар »

без страх
без страх
07 август 2020 15:38
Гост

И кога един подзаконов нормативен акт има сила на примат над Конституцията на Р България?

Не чакам отговор.

адвокат
адвокат
07 август 2020 15:44
Гост

До “…..без страх 07 август 2020 15:38Гост И кога един подзаконов нормативен акт има сила на примат над Конституцията на Р България?…“От кога думите ‘гражданско неподчинение“ станаха конституционно право на мирен протест? Кой и кога реши самоволно да допише конституцията ни, да разшири обхвата на чл.43 ал.1 от КРБ и да ги включи в нейният обхват? Хаджигенов- ти ли си позволяваш тази идиотия? Защо не коментираш фактът на нарушаване на чл.5 от Закон за събранията…- че във времето между 22:00 ч. и 08:00 ч. гражданите НЯМАТ ПРАВО НА ЗАКОНЕН ПРОТЕСТ- именно за да НЕ СЕ нарушават правата на другите хора… Покажи целия коментар »

без страх
без страх
07 август 2020 16:40
Гост

Ахаааа,
Лекции ли искаш да ти изнасям?
Като те чета ми става жал за онези граждани, които защитаваш – ами липсват ти мисловни връзки, които да изразяват способност да анализираш действието на нормативен акт общ/специален дали не противоречи някои норми от Конституцията на РБ.
Ако беше допустима частната жалба до КС, ще си следващият след Гешев, който пита КС да му тълкува норми от обективното ни право.
Ужас!
Демонстрираш сериозен дефицит в академичната ти подготовка, да не отварям дума за професионалната ти практика на действащ адвокат, адвокате от САК.

Наведи глава и се скрий, защото публично подриваш авторитета на Адвокатската гилдия.

Някой
Някой
07 август 2020 17:16
Гост

Смири се, върни се и прочети какво пишеш!

адвокат
адвокат
07 август 2020 13:46
Гост

“….Друг от лидерите на протестите – адвокат Николай Хаджигенов, коментира пред бТВ, че барикадите ще бъдат изградени отново. „Барикадите ще ги изградим отново, само че този път ще са в цялата страна…“ Изгради незаконните блокади отново върху кръстовищата, но тогава аз ще заведа жалба от свое име в прокуратурата за осъществяване на самоуправство от теб и то – по квалифицирания състав- чл.323 ал.5 от НК. Щом си толкова нагъл, че да извършваш съставомерни на чл.323 ал.5 от НК деяние, значи- трябва да бъдеш спрян със силата на държавната принуда и да бъдеш привлечен към наказателна отговорност.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 15:02
Гост

Недялко, избърши пяната от устата, че остава по мегафона! След това поеми дълбоко дъх и поведи мутрогените, точно както при контрапротеста в подкрепа на Гешев. А в лайнометните си издания може да публикуваш ода “Гешев е радост!“, след което да оплюеш вкупом „Свободна Европа“ и всички западноевропейци, които в България виждат корупция под формата на една тиква и отгоре й един каскет.

адвокат
адвокат
07 август 2020 15:36
Гост

До „Недялко, избърши пяната от устата, че остава по мегафона!“ Не съм лицето недялко, а български адвокат от САК, чието конституционно право на придвижване беше нарушено с незаконните блокади на кръстовищата на Орлов мост и Ректората. Твоите права свършват там, където започват МОИТЕ права и аз ще защитя моите нарушени конституционни права по съдебен ред.

без страх
без страх
07 август 2020 15:54
Гост

Рехави се оказват знанията ти, адвокате от САК.
Нищо де, опитай. Съмнявам се обаче да успееш.

адвокат
адвокат
07 август 2020 13:15
Гост

До “Анонимен 07 август 2020 8:08 Гост Чл. 169б. (Нов – ДВ, бр. 1 от 1991 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) ….“ Като ще е замерваме с членове от НК, какво ще кажете за чл.323 ал.5 във вр. с чл.323 ал.1 и чл. 93 ал.1 т. 7 от НК- квалифицираният състав на самоуправство, тъй като кръстовищата на Орлов мост и пред Ректората са ПУБЛИЧНА общинска / държавна собственост, м… Много вещи “юристи“ станахте платените протестъри с незавършен 8 клас, които тълкуват правните норми абсолютно субективно, така, както ви… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 14:26
Гост

ЛС означава лишаване от свобода. Позволих си да допълня, понеже адресатите на коментарът Ви едва ли знаят.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 15:08
Гост

Раздвоение на личността ли имаш? Защо си отговаряш сам?

адвокат
адвокат
07 август 2020 13:04
Гост

До “….Анонимен 07 август 2020 10:17Гост
Недоумявам наглостта на някои индивиди, които живеят в Младост и си позволяват да критикуват затрудненото движение…“ Аз пък недоумявам от наглостта на политическите платени тролове във Ваше лице, които сте налазили специализиран ЮРИДИЧЕСКИ сайт, при положение, че не сте студенти-юристи, не сте правоспособни юристи, не упражнявате никоя юридическа професия и има над 30 сайта, в които спокойно можете да си публикувате платените политически опорни точки, но не- Вие държите точно в специализирания юридичесйки сайт и форум да ги публикувате…

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 14:22
Гост

Моля те последвай собствения си съвет и упражнявай тролската си дейност в други сайтове.

адвокат
адвокат
07 август 2020 12:52
Гост

Време беше. Незаконните окупации на кръстовища в България нарушават Конституцията и най- малко още 4 закона, както и правата и свободите на всички останали непротестиращи граждани. Т. нар. “ гражданско неподчинение“ НЕ Е конституционно право на гражданите и СЕ РАЗЛИЧАВА от конституционното право на мирен протест на осн. чл. 43 ал.1 и ал.2 от КРБ във вр. с чл. 58, чл. 35 ал.1 предл. второ, чл.6 и чл. 38 от КРБ.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 10:17
Гост

Недоумявам наглостта на някои индивиди, които живеят в Младост и си позволяват да критикуват затрудненото движение. Подобно на селянката, която участваше в инсценировката на Нова телевизия… Живея на Орлов мост, движението ми е блокирано в 3 от 4 посоки, и напълно подкрепям пълното блокиране на цялата държава до премахването на незаконното й управление. Тесногръдието, завистта и глупостта на някои “граждани” рано или късно ще бъде наказана.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 10:26
Гост

Те пък не недоумяват твоята

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 9:45
Гост

Управниците, които не зачитат СИЛАТА НА ПРАВОТО (разделение на властите, върховенство на закона и т.н.), а предпочитат ПРАВОТО НА СИЛАТА (масово повдигане на обвинения и задържаие под стража, принудително запушване на устата на суверена и т.н.) – един ден самите те стават жертви на безумните си творения. В случая управляващата хунта само настройва допълнително хората срещу себе си и тепърва в протеста ще се включат още хора.

Някой
Някой
07 август 2020 10:19
Гост

Е, то само това остава … да дойдат още хора, когато полицията изпълнява задълженията си по опазване на обществения ред.
Но пък вие имате право да мечтаете, само то е безплатно

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 10:27
Гост

Брат ми е полицай и от него знам, че повечето обикновени полицаи подкрепят протеста, но просто няма как да не изпълняват служебните си задължения и заповедите, които са им спуснати отгоре.

Анонимен
Анонимен
08 август 2020 11:02
Гост

Първата част на мнението ви е вярна,но втората категорично не е. И пример за това е сестра ми която се разграничи от колегите си образували кордон във Варна на кръстовището при общината. И в резултатат на това протестиращите пробиха кордона и разпънаха палатките отново.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 9:26
Гост

Тези, които са подали жалби в МВР явно са доволни от правителството.

Ясен
Ясен
07 август 2020 9:26
Гост

И от Гешев. Горко ни.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 10:09
Гост

Подалите жалби в МВР са предимно полицаи, както и “партията ГЕРБ”. Не се поддавайте на комунистическите методи на управляващите престъпници за изгабрикуване на подкрепа сред гражданите.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 9:24
Гост

Браво. Най – накрая.

Андрей
Андрей
07 август 2020 10:42
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
07 август 2020 9:22
Гост

Подкрепях през цялото време протестиращите. Но в интерес на истинста, за да е легален един протест, трябва да се уведоми общината.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 9:18
Гост

Как пък сега се сетиха за обществрния ред? Точно един ден след като се разбра, че правителството няма да подава оставка.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 8:16
Гост

Правилно са премахнати, нека има палатки, тенти и всичко останало, но не пътя. Блокадите са незаконни.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 9:49
Гост

На фона на всички останали брутални, нагли и огромни беззакония в държавата, това е направо приказка.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 8:08
Гост

Чл. 169б. (Нов – ДВ, бр. 1 от 1991 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин попречи на някого да осъществи своите конституционни политически права, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от сто до триста лева.

ПРАВОТО НА ПРОТЕСТ Е ЗАКОННО ПОЛИТИЧЕСКО ПРАВО!

Койчо
Койчо
07 август 2020 8:14
Гост

Правото на свободно придвижване и работа – също!

кюлчета със злато
кюлчета със злато
07 август 2020 8:42
Гост

Всеки протесе дефинитивно свързано с причиняване на неудобства. Изяснено е и има и съдебна практика. Например в делата срещу Босия-които репресивния апарат загуби-над 20 загубени дела, е изяснено,е е допустивмо по време на политически протест да причиняваш неудобства за околните. Няма как по друг начин да се протестира.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 11:53
Гост

До кюлчета със злато

За протест, може да се говори само когато са изпълени условията на закона

Хаха
Хаха
07 август 2020 8:45
Гост

Даже Дяволът може да ти завиди. Дори и той не може да се изкриви дотолкова.

Това е специализиран правен сайт, не трибуна за изказване на нихилисти в правото

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 9:14
Гост

Но не по този начин. Знаете ли колко време пътувам до работата с тези заобиколни маршрути?

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 9:50
Гост

Ако хунтата реши, утре може да нямате бизнес или работа. Така че всички тези временни затруднения са напълно оправдани с оглед целения резултат.

Хаха
Хаха
07 август 2020 11:56
Гост

А след целения резултат, имаш ли идея какво да се случи? Или ти си от тези, който само плямпат?

Изроди
Изроди
07 август 2020 7:55
Гост

Навярно са преценили, че мнозинството вече са отишли на море и могат да си безчинстват на воля.

shame
shame
07 август 2020 8:01
Гост

Точно пиарът на ГРОБ обясни, че в лагерите имало хора само като има медии и през ноща били съвсем малко затова ги атакували. Срам!

оставка
оставка
07 август 2020 7:54
Гост

Само надтройват хората още повече срещу себе си! Довечера – всички на протест!

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 7:51
Гост

Най-накрая, няма как група платени лумпени да контролира цяла държава.

Анонимнико!
Анонимнико!
07 август 2020 7:56
Гост

Група платени лумпени контролира цяла държава от 10 години.

кюлчета със злато
кюлчета със злато
07 август 2020 8:09
Гост

ДЪРЖАВАТА Е ПОД КОНТРОЛА НА ПРЕСТЪПНАТАЕ ХУНТА. Не протестът, а хунтата върши беззакония и окраде държавата.

Анонимен
Анонимен
07 август 2020 7:48
Гост

Ще си вкарат автогол Наглите.