Кристиан Николов, който е подсъдим за причиняването на смъртта на Милен Цветков в катастрофа през 2020 г., заяви, че преди да удари колата на журналиста му е причерняло. Следващият му спомен бил от силния удар, за който по-късно разбрал, че е от катастрофата.

Николов дава обяснения пред Софийския градски съд, тъй като делото за смъртта на Цветков е към края си. Първите му думи бяха на съболезнования и извинения към близките на жертвата.

„Когато разбрах, че човекът е починал, светът ми наистина свърши“, каза подсъдимият и обясни, че научил за смъртта на Цветков в деня след катастрофата.

Той разказа пред съда, че е помагал на Милен Цветков след удара. Събул си е обувката и я е положил под главата на журналиста, отворил му устата, за да му извади езика, сложил в устата му тръбичка, за да може да диша.

Николов обясни пред съда, че когато разбрал за смъртта на Цветков, се е почувствал ужасно и изпаднал в шок. От телевизор в ареста следял общественият отзвук от катастрофата.

„Чух че съм наркоман, боклук, мамино синче. Влязох в психическа дупка. По цял ден лежах завит и нямах желание да правя нищо. Имах чувството, че съм в ада“, каза подсъдимият.

Що се отнася до откритите в кръвта му три вида наркотици, Николов заяви, че доброволно се е подложил на тест, защото е бил убеден че е чист. Той обясни, че късно вечерта изпил сок със странен вкус, от който му станало зле и предположи, че негов приятел може да си е направил лоша шега с него, която е имала фатален край.

Николов причини смъртта на Милен Цветков на Великден през 2020 г., след като се заби с автомобила си в колата на журналиста на червен светофар в София, при драстично превишена скорост и след употреба на три вида наркотици. Затова и беше обвинен, че е причинил смъртта на Цветков при евентуален умисъл, за което може да получи и доживотен затвор.

40
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Съдия палавник
Съдия палавник
21 януари 2022 19:14
Гост

Защо ми се струва, че лансирането на неговата версия по медиите е подготовката на общественото мнение за условната присъда на Софийския градски съд.

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 18:33
Гост

В панделата и да бръсне бузите, за да е подготвен!!! Първо него, после той други. По затворите е така. Има пари то маминка и татинка, ше се оправи лека-полека

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 17:24
Гост

Момчето ще го осъдят- това е ясно, неясното е обаче как съдът ще възприеме квалификацията на прокуратурата!

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 18:18
Гост

Е, как.. ако е съд на място, трябва да го оправдае за обвинението в умишлено убийство, такова обвинение е смях, срам и позор за каскетното ведомство. Няма такъв абсурд- за непредпазливо деяние да се предяви обвинение за умишлено такова. Но все пак Тиквата искаше да натисне родителите, и си поръча каквото трябва на Каскета (последния му викаше „Шефе“ по телефона).

Дамаджана
Дамаджана
22 януари 2022 11:02
Гост

Ти тъп ли си бе бате?

Съдия
Съдия
22 януари 2022 14:00
Гост

В Европейският съюз съществуват няколко страни, в които причиняване на ПТП след употреба на алкохол или наркотици е умишлено престъпление. Очевидно обвинението на прокуратурата не е лишено от смисъл, но трудно за налагане в съдебната практика

Русофоб
Русофоб
21 януари 2022 17:20
Гост

Сигурно. Сигурно, ако си правя майтап с някого, ще му сипя не 1, а 3 различни наркотици в сока.

Трудно им е
Трудно им е
21 януари 2022 15:45
Гост

Дам…типично, всичко се върти около „Аз, аз, аз“, какво направил след катастрофата, как де чувствал, в каква депресия изпаднал, защо всички убийци било то й при евентуален умисъл,пряк умисъл, самонадеяност, все за себе си говорят, колко им било трудни, тежко, какви мъки ги съпътствали, за сравнение, убийството на Евгения Владимирова, онова човече, съпругът й се изходил, колко трудно му било да я души 30-40мин и как се уморил докато жената не припаднала, а после докато я свалял с куфара, колко му тежала, другия дето смля гаджето си с голф за стик и сложил плюшена играчка и на него му било… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
21 януари 2022 16:07
Гост

Това са патологиите на човешкото общество. Защо, мислите, не практикувам наказателно право. Разбира се, че не е поради липса на знания- изключително трудно е всички доказателства да сочат, че човек е извършил тежко престъпление, а адвокатът му да търси под вола теле, за да го оневини в очите на съда, защото 1во трябва да го оневини в собствените си очи… Има колизия – аз лично не ставам за тази работа, затова и не се занимавам с нея, просто моралът и личността ми не го допускат, въпреки, че всеки обвиняем/ подсъдим има право на адвокатска защита. Има си колеги и за… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 18:20
Гост

Ти никакво право не практикуваш. Само тролене.

Аман
Аман
22 януари 2022 10:12
Гост

А за кого да говори подсъдимият, бе, мислителю?
Дават се показания по предмета на делото – той е помагал, а много сеирджии е имало, които само са зяпали. Описва какво е видял през неговите очи.
Мога да ти пожелая само да си в подобна ситуация да те видя тебе какво ще правиш, тук е лесно анонимно да раздаваш акъл и правосъдие от дивана, докато чакаш заплатата на 5-то число.

Лакомник
Лакомник
21 януари 2022 15:32
Гост

Токев по бързата процедура влиза в затвора. А този още се гаври със съда!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 януари 2022 16:48
Гост

Един дол дренки и двамата. Токев се прави на „примерен“ обаче.

190
190
22 януари 2022 11:03
Гост

Е,говори си пред СГС,там подсъдимия е над всичко!
Особено пък ако има и пари, почти всичко му е позволено…

Анонимен
Анонимен
24 януари 2022 10:36
Гост

Ама моля ви се, спрете да сравнявате двата случая. Токев влиза в затвора след споразумение с прокуратурата и след като веднъж е бил осъден условно по същия състав на престъпление, а новото е извършено в изпитателния срок. Къде виждате база за сравнение между двете?

Бай Ганьо
Бай Ганьо
21 януари 2022 15:20
Гост

Сипали му сок и се почувствал зле – тъпак. Ето какво ще на пише съда:
“….не кредитира обясненията на Подсъдимия….ако се е почувствал зле, не става ясно защо е решил да управлява автомобила….СМЕ установи че ефекта на 4 наркотика би бил в кратък срок след изпиването му….Осъжда на 15 г. лишаване от свобода…“

Доцент
Доцент
22 януари 2022 10:09
Гост

Като ти гледам ника, сигурно не предполага да си високо образован и мислещ.
Но е впечатляващо, че знаеш вътрешното убеждение на членовете на състава.
Сигурно я си шлосер, я бакшиш – разбираш от всичко.

Дамаджана
Дамаджана
22 януари 2022 11:05
Гост

Абе то и ти се именуваш „Доцент“, ама мисленето ти е как само да изкараш нЕкой процент…

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 15:17
Гост

Аз си мислех, че тестът му бил положителен заради пастата му за зъби, а сега се оказа, че е от сок със странен вкус. БАБХ и прокуратурата вече разкостиха горките вносители на тази паста за заъби, а сега трябва да се заемат и с производители на сок и лошите приятели на Кристиан…

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 14:59
Гост

Каква тръбичка за дишане, какви пет лева? Кой шофьор е оборудван с такива неща?

адвокат от САК
адвокат от САК
21 януари 2022 15:02
Гост

Подсъдимия твърди, че в състояние на употреба на коктейл от 4 вида наркотици, се е сетил и е успял да направи…. трахеотомия, въпреки, че дори не е студент- медик, което е пълна и явна глупост…

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 14:58
Гост

Този е изключително нагъл.

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 14:57
Гост

късно е за съболезнования и извинения към близките на жертвата. Няма да го върне Милен.

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 14:44
Гост

Този няма ли да го окошарят вече.

адвокат от САК
адвокат от САК
21 януари 2022 14:40
Гост

Защитната теза на подсъдимия е съшита с бели конци. Тя не корсепондира с останалите доказателства по делото, които бяха изнесени в публичното пространство чрез медиите. Дотук- толкова за колегата, поел защитата на обвиняемия. И да иска, не може да изсмуче някаква благовидна защитна версия от пръстите си. Не, че не иска, но… просто няма какво повече да се измисли, дори и да е най- смехотворната версия.

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 18:22
Гост

Да, много е важно, какво е изнесено по медиите от Каскета.

Жокера
Жокера
21 януари 2022 14:31
Гост

Това със сока е творчески много добро попадение!

Тошков
Тошков
21 януари 2022 14:31
Гост

Тоя сега ще го изкарват светец ли?

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 14:45
Гост

Пълен престъпник!

AnimalMan
AnimalMan
21 януари 2022 14:31
Гост

Глупости. За мен е надрусан на маймуна и се е качил да кара и ако мине номера. Ама не мина. Уби човек. Като си имал съмнения, че си друсан, защо си се качил в колата да караш?

Каменов
Каменов
21 януари 2022 14:30
Гост

Абе нали имаше записи. Нали се виждаше как други хора му помагат на Милен Цветков. Тоя си седи в колата и дреме.

Фански
Фански
21 януари 2022 14:30
Гост

Еми остава да видим какво ще реши съда. На мен нещо не ми се вярва да е станало баш така

Язон
Язон
21 януари 2022 14:28
Гост

Горкото л*ке ! Зъл, не назован прител го насилил да изпие странен, ужасен дори, на вкус сок. Явно детето има проблеми – не разкрити до момента. „Влязох в психическа дупка“, след като чул истината. Да, истината боли. По някога повече. Вероятно не колкото идеята за едричък ромски представител, ниско долу под кръста докато се избаняте, но боли !
Чудя се само, защо Токев не прегази 1-2ма, че да се изпъкне по – лесно …
Явно е по-будала.

Златимир
Златимир
21 януари 2022 14:28
Гост

Това ли измислиха за толкова месеци с адвоката и майка си.

Лалов
Лалов
21 януари 2022 14:28
Гост

Нещо ми се струва, че му куца във версията на момчето.

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 14:28
Гост

Да де сок е пил със странен вкус. Някой му е го дал. Чак на другия ден обаче е имал странични ефекти от тоя сок. Той не се друса иначе. И освен това бил помагал. Нали се сещате, че няма да се намери кой е тоя негов приятел, който муе сипал наркотици. Защото ако има такъв човек, то той притежава наркотични вещества, което ако не се лъжа е подсъдимо. Тоест да не си мие ръцете с четвърти човек, а да каже кой е по име и да се рповери. Или кои са приятелите му, в които се съмнява, че са… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
21 януари 2022 14:25
Гост

Нещо версията, че си е събувал обувките и е помагал не ми се вижда много достоверна. Ако има някакви свидетели на мястото да кажат дали е така.

Димитриева
Димитриева
21 януари 2022 14:25
Гост

Защо си мисля, че сега ще се скалъпват глупости. Как не е друсан по свое желание, а някой там някъде си му е сипал нещо, как после е помагал на човека. И така заради смекчаващи вината обстоятелства ще се размине с 4-5 години затвор и това ще е. След 20 години ще чуем за него как е милионер и шефства някъде по света. Каквото иска да прави после де. Така или иначе няма да го убиваме с камъни на площада.

Ben
Ben
21 януари 2022 14:23
Гост

Ами да, зщаото си се надрусал, как няма да ти причернее

Haralampi
Haralampi
21 януари 2022 14:23
Гост

Той разказа пред съда, че е помагал на Милен Цветков след удара. Събул си е обувката и я е положил под главата на журналиста, отворил му устата, за да му извади езика, сложил в устата му тръбичка, за да може да диша.

Това има ли го на записите, защото не се вижда такова нещо. А и да не говорим, че и свидетелите не казват за подобно нещо