Бизнесменът Пламен Бобоков е получил днес трето обвинение, съобщиха от прокуратурата.

То е за държане на археологически обекти, каквито били откритите при претърсване в Русе 48 железни върхове на стрели от два на копие.

По досъдебното производство е изготвена съдебно-археологическа експертиза. От заключението ѝ е видно, че иззетите предмети са движими културно-археологически ценности, посочват от държавното обвинение.

Това разследване срещу Бобоков ще се води в Русе, като по новото обвинение му е наложена най-леката мярка за неотклонение – „подписка“.

За държане на повече от 3 нерегистрирани археологически обекта Наказателният кодекс предвижда до 6 години затвор и глоба от 3 000 до 15 000 лева, като съдът може да наложи и конфискация до ½ от имуществото на виновния.

Бобоков е трябвало да се яви за предявяване на обвинението още преди седмица, но то е било отложено по негова молба, тъй като адвокатът му е бил под карантина.

От пролетта Пламен Бобоков и брат му Атанас са обвиняеми за участие в организирана престъпна група с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и още осем души. Според прокуратурата става дума за схема за незаконно загробване на опасни отпадъци чрез фиктивни дружества.

По това обвинение Атанас Бобоков стоя в ареста до миналата седмица, когато беше освободен срещу гаранция от 2 млн. лева.

Пламен Бобоков пък е обвинен и в търговия с влияние покрай записаните и оповестени от прокуратурата разговори със секретаря на президента Румен Радев – Пламен Узунов. Според обвинението Узунов е давал информация на Бобоков, с която той не можел да се сдобие по друг начин.

41
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Аман от нахални селяндури с цикламено сака
Аман от нахални селяндури с цикламено сака
03 декември 2020 6:46
Гост

Видяхте ли дъртия селяндур по БТВ с цикламено сако и слим панталон ? Абе Аланкоолууу приличат ли ти на годините и на “провинциалния селски “ произход такива дрехи, с които си избухнал ? Приличат ли ти разните манекенки , с които живееш и издържаш като държанки ? С какви пари си купуваш скъпите и модни дрехи ?

Съсипителите на Плама и цял град
Съсипителите на Плама и цял град
03 декември 2020 6:42
Гост

Кой фалира Плама Плевен ???? Въпрос към братята от русенските села и към Елена Костова ? Какво разбирата едни русенски комосмолци от окръжното ДКМС от петрол и масла/ лубриканти , че изведнъж направиха “успешна” рафинерия ??? Е сега им прилагат а техните методи

Съсипителите на Плама и цял град
Съсипителите на Плама и цял град
03 декември 2020 6:38
Гост

Тези другари с помощта на едни други дригари , особено на другараката Елена Костова си сипаха имишлено рафинерията Плама Плевен за да работи тяхната Приста , а сега се правят на ощипани тогава им. Шев добре като със същите методи громяха конкуренцията на Плама

Съсипителите на Плама и цял град
Съсипителите на Плама и цял град
03 декември 2020 6:35
Гост

Какви певприемачинса тия селяни от русенско ???? Малко ли схеми са извъртяли под нечия опека през всичките години ???? Кал се стига от русенско село до такъв бизнес ??? Чрез комсомола !!!! И в Русе и в Плевен ги знаят колко са “убави” тия !!!!

Каскета
Каскета
01 декември 2020 21:50
Гост

Ще го обвиним и в опит за преврат, какви са тия 50 върхове на стрели и копия, Бобоков е въоръжавал съмишленици! А обезщетенията по ЗОДОВ после друг да ги плаща, важно е да приберем авоарите и фирмите!

Анонимен
Анонимен
01 декември 2020 14:11
Гост

Вече дори не знам смешно ли е, тъжно ли е. Може би по-скоро е страшно? От апатията на нашето население спасение няма как да има. Във Франция половин Париж е моментално запален, заради неприет закон, който ограничава снимането на полицаи. Тук държат адвокати по 8 месеца в ареста с неповдигнато обвинение за снимане на прокурор на обществено място и „гражданите“ одобряват…

Анонимен
Анонимен
02 декември 2020 0:58
Гост

Граждани от всички страни-сдружавайте се-и това ,което пиша е обощение на това ,което виждам в България и смятам за единствен възможен изход. Не случайно в Англия се сдружават и участват във всевъзможни клубове от столетия и тази традиция не отмира с времето.

Анонимен
Анонимен
01 декември 2020 0:27
Гост

На мен третото обвинение малко ми прилича на недей да говориш, щото не се знае какво ще изкараме т ръкава……не , че ще го спрат при тези обстоятелства….но ми става мноооого ясно защо сме на 111 място по свобода на словото….мълчиш..няма наказание…говориш….има наказание…Може би не съм права и най-активно в неделя вечер са работили,вместо да гледат безстрашната цънцарова и това е просто съвпадение на обстоятелства…убедена съм))))) В такива моменти ми е много мъчно, до сълзи, за 2 милиона напуснали България, защото останаха едни хора, които възприемат поста си силно преувеличено откъм заслуги.

АнонименАдвокат
АнонименАдвокат
01 декември 2020 1:32
Гост

Хората напускат България главно заради примати като Бобокови – за съжаление това е – заплати 754 лева и добавка 30 лева за ваучери и ти работи, разбира се – това е пролетарски казано, но е така.

Като хора – може да са симпатяги – но питай за това работниците им – може пък да има някаква истина и в думите на други хора.

Анонимен
Анонимен
01 декември 2020 9:07
Гост

Бобокови сами са си изградили бизнеса и той функционира съобразно принципите на пазарната икономика. За разлика от „обръчите от фирми“, които функционират на мутренски принцип, плащат на тролове като теб и за които прокуратурата е ПРИКРИВАтура, а за конкурентите им е ПОРЪЧКОратура.

ала бала
ала бала
30 ноември 2020 20:11
Гост

значи за тези ръждясали железа, има престъпления, а за Пеевски с милиардите – няма

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 19:47
Гост

В тази държава всеки си приказва, всеки си изнася и прибира каквото си иска, всеки си внася каквито боклуци си иска и всеки е недоволен! На всеки някой му пречи, винаги е болен на легло, когато му изнася и винаги е сокол в кръчмата, на яхтата, пред любовницата, но никога пред жена си и децата. Там е смел, решителен и добър! Това ни е държавата- вечните несретници и вечните тарикати!

АнонименАдвокат
АнонименАдвокат
01 декември 2020 1:38
Гост

Именно, ако ги питаш – те са бизнесмени, предприемачи, не знам какви си – потвърждение на свободната пазарна инициатива, така нататъка – всъщност Бобокови са бизнесмени в най-бедната в Европа държава, един вид – баровците на ромската махала (защо ли обиждаме ромите, те не искат да са такива, но са).

Сега два-три месеца ще правят атаки, телевизии – бол, в един момент всичко ще утихне, те не могат да се превъзпитат, затова и съдията е решил, че трябва да си седят под мярка.

Арогантността е приятно нещо, но да е отдалеч.

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 19:15
Гост

Обезщетенията по ЗОДОВ накрая няма да ги плащат герберастите.

АнонименАдвокат
АнонименАдвокат
01 декември 2020 1:49
Гост

Този път – ще ги платя с кеф, изяснихме вече, че правила в България няма, всеки каквото направи, някак не се наказва, в крайна сметка не съм длъжен аз да работя – друг да забогатява.

Това са хора с нисък морален праг, добре де – може да бащи, прекрасни приятели, всичко – но – има ли бедни в България – има – докато има бедни – ще има и отношение към такива персони.

Да мислят как да се подмажат някак.

Станислав Стратиев (писател и драматург, познат е) – „и ние имаме бонбонки „тик-так“ и ние искаме цигари „Кент“.

Анонимен
Анонимен
01 декември 2020 21:53
Гост

Ти пък какво ще плащаш, тролче, да не би да си декларираш стотинките за постове пред НАП?

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 18:45
Гост

Пак спрягат Красимир Живков.

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 18:45
Гост

Явно има защо.

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 18:41
Гост

ПОРЪЧКОратурата скоро очаквам да им повдигне обвинение за неправилно дишане. И разбира се да поиска „Задържане под стража“, а след 6 месеца в ареста Специализирания мафиотски съд на пряко подчинение на Доган сарай благосклонно да ги пусне срещу няколко милиона гаранция. Позор, оставка и затвор за всички мафиоти в съдебната ни система!

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 19:18
Гост

Не командва Доган сарай, това е за отвличане на вниманието. Америка командва и тиквата за тях се крепи. Версията за доган сарай е на малоумниците, които следват Христо Иванов- бивш служител на тиквата под формата на правосъден министър, а сега голям борец за народни правдини.

АнонименАдвокат
АнонименАдвокат
01 декември 2020 1:59
Гост

Никой нищо не командва, извозват канцерогенни отпадъци и ги заравят по пущинаци, прокурорите са се научили за това и ги гонят – това е – има далавера – просто в Италия нямаше да им позволят това.

Факт е – че такава схема се хваща много трудно и – като се затисне главата на октопода – пак е нещо, разбира се – адвокатите ще писнат, че е Средновековие.

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 19:53
Гост

ПиснА ми от лозунги!

АнонименАдвокат
АнонименАдвокат
01 декември 2020 1:55
Гост

Да, за Чернобил направиха даже и процес – осъдиха Шиваров и още някой, верно – символично, екстра, тогава можеше, сега – когато плякат с Ндрангета и Коза ностра (доколкото останаха и тези мафии), отпадъци – нищо не трябва – що Италия не си ги заравя на Сицилия, нали – ще им увехнат маслиновите дръвчета.

Играчи, играчки, сега малко на топло – около 20 години е екстра и така – вредните последици са ясни, законите се разясняват от училище, всеки знае, макар че – нищо не променя жестоките привички.

Десислава
Десислава
30 ноември 2020 17:30
Гост

Да, пак нямаха конкретни доказателства против Борисов, но иначе вика АЗ ЗНАМ, аз съм убеден, че релано крие кюлчета. Ама дай доказателства бе балон.

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 18:44
Гост

Не зная дали и този път ще издържат доказателствата.

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 18:44
Гост

По-леко, гражданино Пеевски трол с женско име! Ако си забравил, тук не си в Блиц, Пик, Дрис и прочие кафяви „медии“, в които си на щат, а си във форум на инелигентни юристи, в който опорните точки на Доган сарай могат да събудят единствено ехидни усмивки и презрение.

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 18:46
Гост

Той много добре си е оплел кошницата.

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 19:19
Гост

Ти имаш ли доказателство, че чекмеджето на тиквата е честно спечелено? Трол герберастки!

АнонименАдвокат
АнонименАдвокат
01 декември 2020 2:06
Гост

Говорят срещу Борисов, разбира се – трябва да го сменим – по какъвто и начин – защото се гледа какво върши, не какъв е като човек, баща.

Дотук добре, но е плиткоумно да се върнат някакви още по-големи мафиоти – впрочем те не са се засилили, но ако има такава нестабилност – и това ще стане.

Въпросът е – да не е Слави Трифонов, няма да си спази обета за точност, то на практика – като се замислиш, пак същото ще стане – при една промяна на властта.

Анонимен
Анонимен
02 декември 2020 21:09
Гост

На практика, ти казваш, че е супер Тиквата да си остане на власт. Какъв адвокат си ти бе, герберастки троле?

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 17:29
Гост

Абее.. да им имам проблемите. Ясно е, че внасят скрито боклуци от Италия, да не ми се правят на чисти. Както е ясно, че Борисов и Пеевски и Гешев са комбина и колят и бесят!

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 18:47
Гост

Мафия. Няма оправия с тях.

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 17:24
Гост

И те са престъпници и схемаджии, както и Борисов

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 17:24
Гост

Слушахме ги вчера при Мария Цънцарова. Абсолютни престъпници, които знаят, че и Борисов е в схемите, но както винаги нямат преки доказателства или ги е страх да си кажат, защото всички са навързани и ако кажат те за доказателства, то и от другата страна ще им светят маслото

Spiro
Spiro
30 ноември 2020 17:25
Гост

Класика. Говореха и си личеше, че имат схеми и лъжат. Нямал контакт с Радев единия. После се оказва, че се познавали ама не му писал от неговия телефон ми от на някой друг. Абе ясно е, че сте в далаверата всичките, както ми увърташ.

Димитрова
Димитрова
30 ноември 2020 17:26
Гост

Хубаво беше, че Цънцарова искаше конкретни отговори, а не някакви увлечени алабализми. Като не им изнася въпроса и почват да обясняват, че били предприемачи и дали сме знаели колко е трудно да си предприемач в България. Ма не ме интересува колко е трудно, а дали въртите схеми.

Ananieva
Ananieva
30 ноември 2020 17:28
Гост

Да и нали вика „Не се познавам с президента, не ми говоря на „ти“.
Цънцарова вика, че има съобщения, в които му говори на „ти.
Отговор – Еми да, може, какво лошо има?
Ами то лошо няма, ма не може да лъжеш бе. Ма поне, като лъжеш, мисли какво говориш. Такива са далаверджии, че няма на къде. Дали на 2000 човека работа. Ма кой знае с какви мизерни заплати са тия 2000 човека и как ги псуват целодневно. А тия хора им изкарват милионите, та после да плати единия само 2 милиона и да се плюнчи, че имал още пари

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 17:29
Гост

Не разбрах много какво говорят, защото зяпах само кракарта на Мария Цънцарова и лачените и обувки хихихихи

Анонимен
Анонимен
30 ноември 2020 17:31
Гост

Ох, мъж и на Цънцарова така, като я гледа да води интервщта се чудя дали не иска после да и направи още едно до три деца…

Dimitrina F
Dimitrina F
30 ноември 2020 17:31
Гост

Коментиращите са с ниско IQ, но с голям…нагон!

Bobi M
Bobi M
30 ноември 2020 17:23
Гост

Хахахаха