Опасен вирус е атакувал стотици компютри със съобщение от името на Агенцията по вписванията. Имейлите, които заразяват компютъра на всеки, който е отворил прикачения файл в тях, съдържат следния текст:

„Агенция по вписванията уведомява, за промяна в крайния срок за подаването на годишните финансови отчети. След изтичане на срока, Агенция по вписванията ще предостави на Национална агенция за приходите списък на търговците и фирмите, неподали годишни финансови отчети. Неподалите в срок ще бъдат санкционирани от НАП или АДФИ, като предвидените санкции са в размер от 300 до 2000 лв.

За повече подробности, моля, отворете прикачения файл.“

От Агенцията по вписванията подчертават, че подателят на фалшивите електронни писма не е с имейл адрес от официалния ѝ домейн registryagency.bg, нито е свързан ведомството.

И напомнят, че всички срокове и изисквания на агенцията са налични на официалната ѝ интернет страница – http://www.registryagency.bg/bg/, както и на страницата на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел – http://www.brra.bg/.

От Агенцията по вписвания уведомяват и че към Търговския регистър и този на юридическите лица с нестопанска цел вече са добавени нови функционалности, чрез които народните читалища могат да подават документи за регистрация и пререгистрация.

Документите за пререгистрация, за вписване на промени в обстоятелства и за обявяване на актове могат да се подават и по електронен път (с електронен подпис).

Държавна такса за пререгистрацията не се дължи.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Колега
Колега
16 февруари 2018 17:57
Гост

Това е доста дървен фишинг, но винаги се намират шарани да отварят прикачени файлове под заплахата от глоби. Очаквайте включване от НАП, МВР, МФ и сие, а истинският изпращач е СССР…

Анонимен
Анонимен
16 февруари 2018 15:48
Гост

Който и да е, хитро го е измислил. Хората много лесно могат да се подведат по това съобщение.

внимание
внимание
16 февруари 2018 14:13
Гост

Най-гадно беше като идваха от НАП, нашто счетоводство пострада

УНГ
УНГ
16 февруари 2018 14:03
Гост

Ама убивайте ги тия вируси, бе!

Анонимен
Анонимен
16 февруари 2018 14:01
Гост

Човек вече да не знае кое писмо да отвори!