Завършил съм право в СУ „Св. Климент Охридски“ с отличен успех и имам изключително успешна адвокатска практика! Това заяви избраният в петък за председател на правната комисия в парламента Радостин Василев от „Има такъв народ“ в пост във фейсбук.

Както „Лекс“ писа, той се занимава предимно със спортно право, а сред най-известните клиенти на адвокатското дружеството, в което е управляващ партньор, са треньорът на „Берое“ Димитър Димитров, бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов, футболистът на „Лудогорец“ Кирил Десподов, отборите на „Локомотив“ (Пд) и „Арда“ (повече виж тук).

Повод за поста на Василев беше коментар на пиара на ГЕРБ Никола Николов. След избора на 36-годишния адвокат за председател на правната комисия Николов написа във фейсбук: „Това е … новият ПРЕДСЕДАТЕЛ на Правната комисия в Народното събрание. Понеже хората на Трифонов, мутроборкините и “Да, България” все призовават да сравняваме – ами сравнявайте, уважаеми зрители. 36-годишният Радостин Василев – Руди ще кове законите на България от понеделник! Това Ви сервира политическият великан Трифонов. Честито на всички и най-вече на петите в парламента послушно подкрепящите го умно-кресливи демократчета от Да, България!“. А постът му беше придружен със снимки на Василев от плажа и с негови приятели.

Това е … новият ПРЕДСЕДАТЕЛ на Правната комисия в Народното събрание. Понеже хората на Трифонов, мутроборкините и “Да,…

Posted by Никола Николов on Friday, April 16, 2021

Това предизвика следната реакция от Радостин Василев: „Вчера напълно непознатият за мен г-н Никола Николов, който се оказа PR на ГЕРБ, е публикувал три мои снимки и е констатирал, че това ще е новият председател на правната комисия в Народното Събрание. Помислих си, че г-н Николов ми се радва, но от прочетеното личи явното негово неудовлетворение от това, че новият председател изглежда добре, ходи на море и има приятели, с които се снима. За него това явно е лошо или скандално. Струва ми се, че г-н Николов счита, че физическата ми форма и това, че съм нормален човек, са диаметрално противоположни на професионалната ми подготовка. Явно в ГЕРБ трябва да изглеждаш зле, за да си можещ.

За съжаление ще се наложи да го разочаровам. Завършил съм право в СУ „Св. Климент Охридски“ с отличен успех и имам изключително успешна адвокатска практика!“.

След това Василев се обръща към самия Николов така: „Уважаеми г-н Николов, моят живот и професионална кариера не започват и не свършват с Народното Събрание и изобщо политиката, както за повечето калинки от ГЕРБ, за които първа работа е Народно Събрание или някое министерство. Аз и моите колеги от „Има Такъв Народ“ се захванахме с това, за да премахнем такива като вас завинаги от политическата карта и това неминуемо ще се случи. В този смисъл, злобата ви и омразата са разбираеми и са предизвикани от абсолютната ви безпомощност. Вашият грабеж е към своя край“.

Скъпи приятели,
Вчера напълно непознатият за мен г-н Никола Николов, който се оказа PR на ГЕРБ, е публикувал три мои…

Публикувахте от Radostin Vasilev в Неделя, 18 април 2021 г.

В поста си той заявява, че е нормален гражданин, има семейство и приятели, ходи на море, пие кафе с колеги. „Не ме притеснява да съм сред хора или да имам снимки на море, на планина или по бански. Имам чиста съвест и спя спокойно. Повечето от вас се крият и не могат да се покажат сред хората, защото са много „обичани“. Трупат богатства, но в душите си са много бедни.

Моите приятели г-н Николов, за разлика от вашите, изкарват парите си честно, а не с пренасяне на подкупи от Васил Божков и слугуване на г-н Бибитков. Благодаря ви за безплатният PR от вчера. Нямаше как да ви се получи по-добре“, пише Василев.

А после споделя няколко снимки на самия Николов, за които заявява, че по логиката на пиара на ГЕРБ трябва да водят до извода, че „или той е един страхотен PR, или адски много ми завижда“.

Финалът на фейсбук коментара на новия председател на правната комисия е следният: „Прави впечатление, че неговите гърди са доста по-добре оформени от тези на жените, с които се е снимал. Г-н Николов,  с вас ни дели освен огромна цивилизационна пропаст, но и фактът, че аз си падам по жени“.

39
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
BURN
BURN
19 април 2021 23:59
Гост

Все тази къде е завършил . Образователната ни система е много зле .

адвокат
адвокат
19 април 2021 20:48
Гост

„Аман от критикари, като туя магари“ (Петко Славейков)

В.т
В.т
19 април 2021 17:25
Гост

Хм, аз също завърших „право“ в СУ с отличие. Имам хубава работа по специалността, а и съм по-млад от този…Значи ставам за председател на правната комисия в НС…щом това са критериите и приемат с малко или
без опит.

адвокат
адвокат
19 април 2021 20:46
Гост

Обаче пасуваш ?

В.т
В.т
20 април 2021 9:57
Гост

Разбира се, че „пасувам“. Просто вярвам, че за такава длъжност се изискват повече опит и познания ( на 30 години аз обективно преценявам, че нямам достатъчно). Не ме разбирайте погрешно, сигурен съм, че човекът много разбира от спортно право ( в която сфера се твърди според статията, че практикува) и не оспорвам знанията му в тази сфера, просто спортното право не е водещ правен отрасъл в тази държава и е доста далеч от повечето нормативни актове, чието изменение се предлага…

наследникът
наследникът
19 април 2021 13:49
Гост

След Дани Тъпото, Радост Гела! Да не се чудим на нормотворческия блясък.

Стефанова
Стефанова
19 април 2021 14:36
Гост

Стига, бе! Дани прекрачи прага. Не, той направо счупи тъпомера.

АМАН
АМАН
19 април 2021 12:21
Гост

От герберастия тип Цв.Цв.

Анонимен
Анонимен
19 април 2021 12:16
Гост

Аман от спортно право, медицинско право, транспортно право, чаено-кафеено право, дюнерово право и всякакви други подобни.
Кога ще видим истински професионалисти в НС. И едните не стават, и другите!
АМАН!!!!

ПКП
ПКП
19 април 2021 11:36
Гост

Много елементарно и просто момче. В ГЕРБ имаме страшни кадри!

Съни
Съни
19 април 2021 14:38
Гост

Най вече йористи. Видяхме как се пише Конституция на крак.

Анонимен
Анонимен
19 април 2021 10:49
Гост

Млад човек, който сам е изградил кариерата си, а не е чакал някой да му даде едни милиарди от едни еврофондове. И дори по бански изглежда по-интелигентен от Гешев, Барни Ръбъл и простата кърждалийска п*тка взети заедно.

16-ти април
16-ти април
19 април 2021 10:44
Гост

Срамното е, че младежът НЕ ЗНАЕ КОЛКО НЕ ЗНАЕ! Защото колкото и да си добър човек на 36 г., да си печелиш честно парите, да спиш спокойно – ПОХВАЛНО – но не е достатъчно да можеш да се оправиш с въпроси като: колко правни сфери и по какъв начин засяга например поправката на също толкова некомпетентната Манолова в ГПК, следва ли да има 3-месечен срок за подаване молба за защита от домашно насилие, какъв е обхватът на полето замяна на наказателната с административно-наказателна отговорност, може ли да се въведат простъпки и престъпления и каква е ползата, каква е уредбата в… Покажи целия коментар »

19-ти април
19-ти април
19 април 2021 11:32
Гост

Не знам кой колко знае или незнае. Но знам, че е най-малкото е невъзпитано да се напада някой още от съблекалнята. По спортната терминология! Големите юристи на НДСВ какво направиха за 8 години – НИЩО. Лобизъм и лична изгода. Лошото е, че беше само това. Въпросът с правото и най-вече с юридическото образование е ключов, но през последните 30 години никой даже не направи опит да го реши! Истината е, че България през соца ликвидира традициите, кадрите и постиженията си и сега „ручаме жабетата“ на комсомолците в правото от 60-те на XX век. Това бяха „незаменимия“ Герджиков, Касабова и останалите… Покажи целия коментар »

Дима
Дима
19 април 2021 10:30
Гост

Е, какво като са го снимали на плажа.

Батка
Батка
19 април 2021 10:26
Гост

Това ли са новите ценности на председателя на правната комисия? Плочки и мутренски стойки по плажовете. А за изказът му да не говорим. Беден речник и заяждане на дребно. И този човек ще е председател на правната комисия???

advokatTROL
advokatTROL
19 април 2021 10:25
Гост

В първи курс на Университета се учи първият урок – край на скандалното поведение, същото трябва да е вече подобаващо – ако имаш враг – го победи с думи, засега виждам джентълменски спор, но колко да е джентълменски – спомням си се на 36-години – да – наистина си бях хапльо и тогава, същата история, човек е хубаво да има самочувствие, съмнявам се обаче за всеобхватност на законите си трябва и майсторлък, за съжаление – нещо не ни се получава.

И двамата са лишени от чувство за колективност на задачата.

Фики
Фики
19 април 2021 10:15
Гост

Добро самочувствие. Дано е с покритие.

Симеон
Симеон
19 април 2021 10:16
Гост

СУ все още си е висока летва. А и човекът го е завършил с отличие.

Позор
Позор
19 април 2021 10:09
Гост

За това ли беше всичко – да сменим един физкултурник с друг. Адвокат по спортно право проспал фалита на ЦСКА…

Лазар
Лазар
19 април 2021 10:18
Гост

От трън, та на глог…

Ало, ало
Ало, ало
19 април 2021 11:23
Гост

Е не така! Нека му дадем поне 100 дни. Като на ГЕРБ. Но не с повече от две нули зад стойността.

Коко Роко
Коко Роко
19 април 2021 9:54
Гост

Пу, едно време като бях млад и ходих на фитнес, после ме хванаха болестите по старите хора и се разболях, па спрях, та станах дебеличък. Сега питането ми е – щом имам корем това автоматично прави ли ме гербер или трябва и съдържанието на главата да е като съдържанието на червата ?

Заки
Заки
19 април 2021 10:13
Гост

Е, не е задължително. Обаче за герберастите това си е отличителна черта.

Тръст
Тръст
19 април 2021 9:26
Гост

А понеже страшни закони ковяха ГЕРБ. Предимно такива, които са насочени за бизнес кръгоявете около тях, като Домусчиеви. В същото време в парламента са вкарвани хора, като Лъчо Мозъка, който в петък каза, че за него било комплимент да му викат Мозъка, но истината е, че му казват така, защото е пълен гьон и е прост, като кофа. Излиза да пита кой и за кого да гласуват и как да гласуват и се връща и казва на групата от ГЕРБ. Реално техните депутати нямат никакво мнение!

Анонимен
Анонимен
19 април 2021 9:29
Гост

Те ГЕРБ са само умници събрани защото.Момчето е читаво и нека работи. Точно такива нормални хора ни трябват. Че да не им напомням на ГЕРБ за кемтицата мна Владая каква па4а беше. Приличаше и имаше снимки на елитна проститутка ама те си я тачеха в ГЕРБ.

Ало, ало
Ало, ало
19 април 2021 11:21
Гост

Не обиждайте Мозъка! Той има научно звание!

Анонимен
Анонимен
19 април 2021 9:24
Гост

Аз не знам защосе налага по този начин да се замервят с „компромати“. Видяхме ги едните, сега да видим и другите какво ще направят бе.

Анонимен
Анонимен
19 април 2021 9:27
Гост

Защото ще се правят нови избори през юли. Реално в този момент върви предизборна кампания в парламента. ГЕРБ са яко опозиция за всичко, другите яко ги нападат за всичко. Защото след това показно за няколко дни в парламента, после ще ходим пак на избори и да има с какво да се хвалят и едните и другите. Това е. Нищо градивно не се прави и няма да се прави до изборуте през юли.

Ben
Ben
19 април 2021 9:28
Гост

Ами няма приемственост бе. ГЕРБ не са управлявали добре и няма как да го подкрепям това правителство тяхното, но има и добри неща. Ами опозицията да ги каже и да продължи тях и да промени останалото. НЕ може всичко да е било зле при ГЕРБ и да е както всичко беше зле при комунизма. Е явно не всичко е било зле при комунизма, щом се ползват НДК и артистите от това ввреме и спортистите от това време са уважавани и плачем за тях.

Анонимен
Анонимен
19 април 2021 9:24
Гост

А тоя Николов виждаме от снимките, че явно се влачи по Добричко и Шабла да се маже с кал. Там знаем, че е резиденция на Бойко Борисов и влачи проституки в едни малко законни къщички до дюните на плажа в Шабла. Та хайде да не ми се правят на отворени. Явно е.

анонимен
анонимен
19 април 2021 9:27
Гост

Ей, трол, zdr

Тодор Р
Тодор Р
19 април 2021 9:22
Гост

Според мен момчето е готино и има доста ум в главата и е логично да е там. Какво трябва да стане? Да не ходи на фитнес ли? Да не се снима с приятелите си, още по-малко ако те са с татуси? Това е пълна глупост. Ако се беше снимал със световни футболни звезди, щеше тоя Н.Н. да пита от къде има пари да ходи да се снима с Меси, Агуеро или Дибала…хайде по-сериозно, моля. ГЕРБ изпростяват на всички фронтове.

Филип
Филип
19 април 2021 10:21
Гост

А, бе да ходи където си иска. Самодс си върши работата.

RisteV
RisteV
19 април 2021 9:21
Гост

Нали разбирате, че ГЕРБ много ги боли и са страшно кисели, че няма да управляват едни милиарди дето ще влизат сега в държавата. А вероятно са недоволни и приближените до тях бизнес кръгове, че няма как да си гарантират на 99%, че ще печелят обществените поръчки. И поради тая причина ГЕРБ бълва огън и жупел по всички параграфи. Ако тръгнете да ни занимавате с всички компромати пуснати от ГЕРБ за всеки председател на комисия…Да не говорим за министри на по-късен етап, ако се излъчат такива.

Pipi
Pipi
19 април 2021 10:23
Гост

Те окрадоха държавата. Срина ни се и авторитетът пред ЕС.

Re:
Re:
19 април 2021 9:20
Гост

Добър ретурн! Сега остава и да се справите с герберастията и най-вече да поведете България към добро. Успех.

Кирил
Кирил
19 април 2021 10:25
Гост

А дано. Че предишните ни политици така ни бяха повлекли на долу.

Анонимен
Анонимен
19 април 2021 9:19
Гост

Бее грозни работи. Няма нужда да ни запознавате с тях. Замерят се със снимки.