Георги Чинев встъпи в длъжност като административен ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас.

Той беше избран на поста на 9 май след като получи по-голяма подкрепа от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от конкурента си Красимира Кателиева.

Бургас остана без окръжен прокурор след като Калина Чапкънова влезе в състава на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота.

По време на изслушването на Чинев пред Прокурорската колегия той посочи като един от основните проблеми в окръга недостатъчната кадрова обезпеченост. Незаетите места са 24, очаква се три да бъдат попълнени чрез външния конкурс. Той подкрепи въвеждането на унифицирания модел на реформа на съдебната карта, т.е. окрупняването на районните прокуратури, който според него ще реши въпроса с кадровата обезпеченост. А докато това стане, начин, по който проблемът може да бъде решен, е чрез командироване.

Чинев обеща да следи за срочността при решаването на преписките и делата и да предприеме мерки за повишаване на качеството на прокурорските актове, както и за намаляване на броя на върнатите от съда дела и на оправдателните присъди.

Прокурор Чинев е роден през 1973 г. в Бургас. През 1999 г. е завършил „Право“ в Юридическия факултет на СУ „Св.Климент Охридски”. Той е в системата на прокуратурата от над 18 години. Работи в Окръжна прокуратура – Бургас от16 март 2015 г.

„Прокурор Чинев встъпи в длъжност пред Административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, който му пожела здраве, спорна работа и успех“, съобщиха от държавното обвинение.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
23 май 2018 13:04
Гост

НЯКОЙ ШЕФЧЕТА ДА СТЯГАТ БАГАЖА ЗА КОЙ ОТ КЪДЕ СИ БЕШЕ

Anonimen
Anonimen
21 май 2018 12:02
Гост

A дано сега намалеят оправдателните присъди.

5-ко
5-ко
21 май 2018 12:00
Гост

Много разумен подход за решаването на проблема с недостатъчната кадрова обезпеченост.

Петя
Петя
21 май 2018 11:59
Гост

Поздравления за този невероятен човек.

Анонимен
Анонимен
21 май 2018 12:03
Гост

Завършил е СУ „Св.Климент Охридски”, а не някой от останалите измислени университети. А и дългогодишната му практика е показателна.