Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов покани министъра на правосъдието Данаил Кирилов да присъства на случайно разпределение на дело във ВКС.

Поканата е по повод изказване на министър Кирилов от вчера по време на дискусията в междуведомствената работна група по изменения в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се въвежда процедура за разследване на председателите на ВКС и ВАС и на главния прокурор.

В поканата на Панов до Кирилов пише: „На 24 юни 2019 г. в Министерството на правосъдието се проведе дебат на междуведомствената работна група за разследванията срещу „тримата големи“ (както е озаглавен в страницата в интернет на министерството). По повод на изразените от Вас опасения по време на форума, че председателят на Върховния касационен съд може да влияе при случайното разпределение на делата в съда, тъй като той извършвал това действие, Ви каня в удобно за Вас време в Съдебната палата в гр. София да присъствате на целия процес по случайно разпределение на дело във ВКС“.

Панов напомня, че много пъти по искане на страна или медии случайното разпределение на дела във ВКС се е извършвало публично и процесът е бил отразяван със снимки и телевизионни репортажи. Шефът на ВКС дава и примери за това – делата срещу Цветан Цветанов, за регистрацията на партия ДОСТ, „Килърите“, делото срещу Румен Рашев и Елена Абаджиева и други.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Заинтересован
Заинтересован
26 юни 2019 15:02
Гост

Грозно е как се мъчат да изцапат имиджа на Панов чрез всички скандали, които самите управляващи създават за собственото си поведение. То не беше забъркването му в апартаментгейт, а сега и опити да въведат форма на натиск върху председателя на ВКС, по повод мониторинга, който ни казва, че всъщност Цацаров е проблемният играч. И вместо да се концентрират върху главния прокурор, те намесиха и председателите на ВАС и ВКС.

Анонимен
Анонимен
25 юни 2019 17:20
Гост

Дани Тъпото сигурно на пишеща машина не може да работи, защото му е сложна като технология, вие за компютърно разпределение на дела сте тръгнали да му обяснявате…

Анонимен
Анонимен
25 юни 2019 17:04
Гост

Кирилов пак страда от фобии. Той където трябва не се престарава, а тръгнал да се занимава с разпределението във ВКС.

Анонимен
Анонимен
25 юни 2019 19:45
Гост

На това му се фиксация. А после другите обвинява в същото.

Анонимен
Анонимен
25 юни 2019 17:00
Гост

Да, Панов тук има с какво да се похвали. Деловодната ни система е безупречна.

Анонимен
Анонимен
25 юни 2019 17:02
Гост

А не като в СГС. Там разпределението е опорочено от всякъде.