Заради липса на указ на президента Румен Радев за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да може той да оглави министерството след оставката на Валентин Радев, парламентът отложи гласуването на смените в кабинета.

„Когато дойде указът на президента и комплектуваме документите, точката ще бъде незабавно внесена в зала, за да бъде разгледана. Ако дойде актът на президента в рамките на днешния ден точката ще бъде внесена отново“, каза председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

За отпадането на точката с оставките гласуваха 121 депутати, 23 бяха против, а 32 се въздържаха.

По предложение на премиера Бойко Борисов трябваше днес да освободят Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски като министри съответно на вътрешните работи, регионалното развитие и транспорта. На тяхно място са номинирани съответно главният секретар на МВР Младен Маринов, депутатката Петя Аврамова и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев (по-късно през деня Манолев обяви, че се оттегля заради координирана атака срещу него).

Тримата министри подадоха оставки по настояване на Борисов след тежката катастрофа край Своге, в която загинаха 17 души.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Мишо
Мишо
13 септември 2018 12:19
Гост

Тази рокада е абсолютно излишна, ама нали трябва да има изкупителни жертви. Само ни отклоняват вниманието. Какви превантивни мерки се взимат във връзка с ремонтите на пътищата, за да се избягват бъдещи катастрофи?

Ваня
Ваня
13 септември 2018 11:55
Гост

По всичко изглежда, че смяната на кабинета ще бъде направена на следващото заседание.

Минувач
Минувач
13 септември 2018 12:15
Гост

Все някога ще се случи. По-интересно е какво ще се случи днес на заседанието на НС с ветото на Президента върху АПК.

Анонимен
Анонимен
13 септември 2018 10:04
Гост

Голяма сага с тия оставки.