Мъжът, който миналата година открадна инвалидната количка на 9-годишно болно дете, отново е в ареста, този път за кражба на велосипед.

На 7 юли т.г. 24-годишният Димитър Методиев отмъкнал колело, марка „Drag Scout Kids Bike”, което било оставено от собственичката на етажна площадка в блок в кв. „Овча купел“.

Той е задържан, а срещу него ще бъде повдигнато обвинение за кражба, която представлява опасен рецидив. Предвиденото наказание за това престъпление е от две до десет години затвор.

Методиев е бил освободен от затвора само преди няколко месеца, където излежавал присъда за кражба. Става дума за случай от миналата година. Тогава беше открадната инвалидната количка на 9-годишно дете с церебрална парализа. Тя бе открита няколко дни по-късно в пункт за вторични суровини и беше върната на семейството. Полицията пък задържа Димитър Методиев.

По време на делото за мярката за неотклонение Методиев заяви пред съда, че съжалява и че не разбрал, че става дума за инвалидна количка. Научил от телевизионните репортажи. Адвокатът му Илиян Павлов тогава обясни следното: „Тя е изглеждала просто като количка в силен дъжд и той си е превозил железата с нея, нищо повече”.

От прокуратурата днес уточниха, че „предвид високата обществена опасност на деянието и дееца“, както и заради това, че кражбата на велосипеда е извършена в условията на опасен рецидив, на 14 юли 2018 г., наблюдаващият прокурор е постановил 72-часов арест за Методиев, като предстои да бъде поискано от съда да му наложи постоянен такъв.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Не е случайно
Не е случайно
16 юли 2018 17:22
Гост

Този очевидно е и скрит педофил, все на детски неща посяга – открадното колело сигурно е било с помощни гуми. Сега адвокатът му може да пледира, че страда от зависимост и се нуждае от лечение, вместо от затвор.

Петров
Петров
16 юли 2018 20:17
Гост

Дано да попадне на точния лекар да го излекува набързо от клептоманията му.

Петров
Петров
16 юли 2018 14:43
Гост

Просто си превозил железата нашия! Да беше върнал после количката.

Мунчо
Мунчо
16 юли 2018 16:03
Гост

И адвокатът ги говори едни врели-некипели. А с колелото какво ще си транспортира клиента му?

Анонимен
Анонимен
16 юли 2018 14:41
Гост

Хубава работа, ама циганска.

Възмутен
Възмутен
16 юли 2018 14:48
Гост

Нвма спасение от тази сган. Ама нали трябва да ги интегрираме.