Адвокат Валентина Каменарска

Столичната адвокатка Валентина Каменарска е била нападната в кантората си от клиент, който опитал да я изнасили. За това разказа самата тя в профила си във „Фейсбук“.

От МВР вчера излязоха с лаконичното съобщение: „Сигнал за инцидент в офис на бул. „Цар Борис III“ е подаден към 16 часа днес. На място веднага са изпратени полицейски екипи. Работата по изясняването на факти и обстоятелства около случая продължава“. А днес от пресцентъра заявиха за „Лекс“, че засега не съобщават повече информация.

Самата Каменарска написа, че вчера около 19 ч нападателят ѝ е бил задържан. Неофициално от столичната полиция потвърждават за ареста, както и че за нападението е образувано досъдебно производство.

Днес в ранния следобед от Софийската районна прокуратура официално потвърдиха, че по случая има задържан и са му повдигнати обвинения за опит за изнасилване, който е останал недовършен по независещи от дееца причини.

Арестуван за нападението над адвокат Каменарска е Е. Костов, на 35 години, неосъждан. От прокуратурата описват извършеното от него така: „На 18 октомври 2018 г., около 15 часа, в София, на бул. „Цар Борис III“ 212, в офис, използван за нуждите на адвокатска кантора, той е направил опит да се съвкупи с лице от женски пол, като я принудил към това със сила – вкарал я в санитарното помещение, натиснал я към земята по главата, запушил ѝ устата и започнал да я души, след което ѝ нанесъл удари през лицето“.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвиняемия до 72 часа, а в понеделник той ще бъде изправен пред съда, който реши дали да остане в ареста.

„Лекс“ представя случая с думите на адвокат Каменарска. Автентичността им беше потвърдена от съпруга ѝ Владимир Владов, с когото успяхме да се свържем.

Ето разказа ѝ:

„Днес, както повечето разбраха, бях нападната, малтретирана над един час в кантората си. Извършителят се опита и да ме изнасили. Искам да кажа за случая две думи, защото ми е ясно, че отново той ще се употреби все от някого. 

Имах запазен час за клиент за 15 часа. Клиентът е идвал над 8 пъти за консултации при мен. Никога, никога не е имало какъвто и да било намек от негова страна, че ме харесва, желае и пр, никога дори не ме е питал нищо лично. При влизането в кантората, ме грабна на ръце, при което започнах да крещя.

Никой, никой не се отзова, въпреки,че бях затворена и бита в банята на офиса над час. Звъняха ми на вратата, но никой не извика полиция, никой и след това не призна, че е чул нещо. Не, не успя да ме изнасили.

И да, беше 185 см и огромен силен мъж. Не успя, защото не спрях да говоря и говоря, да задавам въпроси, много, непрекъснато и без да спирам. Не успя да се съсредоточи в деянието си, колкото и абсурдно да звучи на човек, който не е присъствал. Когато изненадващо започвах да крещя за помощ, започваше да ме бие и удря главата ми в стената. Не исках да умра и не се съпротивлявах яростно. Мисля,че това ме спаси“.

Адвокат Каменарска заявява, че е благодарна, че е жива, защото извършителят е носил нож, който обаче тя не е видяла.

По-късно тя написа в профила си, че мъжът е заловен в 19 ч. И допълва: „Аз пък намерих в банята си презервативите му, които полицията е пропуснала да забележи, въпреки че бяха до самата врата. Имам СОТ, който се опитах безуспешно да включа, докато изродът се изнизваше, защото чак тогава успях да се добера до дистанционното. СОТ-ът не се включи, въпреки трикратните ми опити“.

Адвокат Каменарска пише още, че извършителят твърди, че е лежал в лудница и нищо не помни. „Аз обаче помня как си прикриваше следите. В тази връзка, понеже някой пита как си е тръгнал без да довърши деянието си – той извърши доста други престъпления, които и довърши. Не успя единствено да ме изнасили, защото свърши докато се борех и ме душеше и преди да успее да проникне. След това опитваше и пак и пак, но аз говорех за имотите му, за договори, за сделките му, без да спирам. И още много други неща говорех. И той се разсейваше, накрая явно му писна. Защото нали това е все най-важното – щом не съм изнасилена, нещо ми е гнила работата…“, продължава с разказа си юристката.

Тя коментира и друг инцидент, свързан с нападението над нея. Става въпрос за агресия срещу екип на телевизия Bulgaria ON AIR при опит да направи репортаж по случая.

„И, да, имало е инцидент с журналисти. Идвали са до кантората ми, блъскали са вратата и прозорците. Докато бях в „Пирогов“ 6 пъти ми се включи СОТ-ът заради това. Бутали са и са хващали за ръкава и яката мои близки, които следвало според журналистите да им дадат информация. Опитали са да отварят вратата на автомобила им“, твърди адвокатката.

На сайта на кантората ѝ, която се намира на бул. „Цар Борис III“ №212, за Валентина Каменарска е посочено, че е работила като юрисконсулт за мобилен оператор и адвокат на „Топлофикация“. Била е и адвокат на банкова институция.

8
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
19 октомври 2018 12:36
Гост

Трябва ВАДвС да излезе най-малкото с остра декларация и да осъди подобно посегателство срещу защитник. Ако беше някоя прокурорка Цацров отдавна щеше да е дал пресконференцищ и да е задвижил цялата машина на правоохранителните органи. Ами защитниците? Може ли да има процес без защита? Такова нападение трябва да стане квалифициран състав по НК. ВАДвС, не мълчи!

Гадория
Гадория
19 октомври 2018 10:44
Гост

Такива неща не трябва да се случват.
Дано да не е истина. Малко е съмнително веднага след такова насилие да пишеш по социалните мрежи, а и тази адвокатка понякога послъгва…

Anonimen
Anonimen
19 октомври 2018 11:12
Гост

Дали наистина журналистите са идвали са до кантората и, и са блъскали вратата и прозорците?

Мунчо
Мунчо
19 октомври 2018 10:36
Гост

Я да видим сега кой колега на Каменарска ще защитава този изрод.

Колега
Колега
19 октомври 2018 10:38
Гост

Ще карат по списъка на дежурните служебни адвокати и последният няма право да откаже. Същото като със Северин.

Анчо
Анчо
19 октомври 2018 10:27
Гост

Ама и хората са станали едни бездушни. Как не помогнаха на жената!

Анонимен
Анонимен
19 октомври 2018 10:25
Гост

Какво става с тези хора! Като че ли полудяха.

Misho
Misho
19 октомври 2018 10:33
Гост

Toq si e napravo za zatvarqne. Opasen e za horata.