Съдия Ирена Петкова встъпи в длъжност като заместник-председател на Окръжен съд-Варна и ръководител на Гражданското отделение.

Петкова подписа днес акта за встъпване в длъжност пред шефа на съда Марин Маринов. На събитието присъстваха другите двама заместник-председатели Мария Терзийска (ръководител на Търговското отделение) и Иваничка Славкова (на Наказателното отделение), както и съдебният администратор Анелия Бъчварова.

На 9 юли Съдийската колегия назначи Ирена Петкова за зам.-шеф на ОС-Варна като предложението за това беше на Марин Маринов. Петкова заема мястото на Росица Станчева, която бе освободена по нейна молба, защото е командирована в Апелативен съд-Варна.

Общото събрание на ОС-Варна изрази положително становище по предложението на Маринов.

Съдия Ирена Петкова е родена във Варна. През 1996 г. завършва юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Кариерата и́ започва през 1999 г. като младши съдия в Окръжен съд-Варна.

На 14 юли 2000 г. встъпва в длъжност като районен съдия, а от февруари 2003 г. до февруари 2004 г. е заместник-председател на PC-Варна.

Тя е съдия в ОС-Варна от 16 февруари 2004 г. като в продължение на 15 години е част от Гражданско отделение.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Любопитен
Любопитен
18 юли 2019 17:09
Гост

Само кадрови промени напоследък. Но то и много съдилища, хубаво е, че ни информират за всяко назначение. То по-късно стават ясни някои неща, като погледнеш назад.

Анонимен
Анонимен
17 юли 2019 17:37
Гост

Толкова млада и вече зам. председател на ключов съд.

Анонимен
Анонимен
17 юли 2019 17:54
Гост

Не виждам какво ви учудва. Красимир Влахов, когото познавам лично, с цялото ми уважение към него до къде стигна

Анонимен
Анонимен
17 юли 2019 17:26
Гост

Успех в новото й начинание. Това е доста натоварен съд.