Извънредното заседание на парламента днес не се състоя поради липса на кворум.

В 9 ч. в пленарната зала имаше само 78 депутати, като управляващите от ГЕРБ бойкотираха заседанието и не се явиха. От тях в залата бяха само депутатът Александър Ненков и председателят на парламента Цвета Караянчева, която даде отсрочка от 20 минути за повторна регистрация, но и след нея в залата бяха 78 народни представители.

„Ние намираме предложените точки в дневния ред за безпредметни и безумни“, каза Ненков.

Присъстващите от БСП започнаха да скандират „оставка“, а Караянчева отправи забележка, че опозицията не е осигурила кворум.

„Не е коректно да викате, след като не сте направили всичко възможно да осигурите кворума. Виждам, че и във вашите редици има липси“, обърна се Караянчева към лидера на БСП Корнелия Нинова.

Пред парламента пък се събраха протестиращи, които замеряха сградата с яйца и домати.

Според дневния ред на заседанието, депутатите трябваше да гласуват искане за нова актуализация на бюджета заради коронавируса и парите, които правителството ще отпусне.

От БСП искаха и изслушване на премиера Бойко Борисов и на вътрешния министър Христо Терзийски заради насилието над журналисти, протестиращи и партийни активисти по време на Националната конференция на ГЕРБ. Борисов обаче също не беше в парламента.

 

16
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Има ли значение
Има ли значение
13 август 2020 14:15
Гост

Страх.
Крах.
Безхаберие.
Народно недоверие.
Непрофесионализъм.
Непукизъм.
Дебилизъм.
Комунизъм.
….
Това показаха с днешното си отсъствие от работа любимите ви народни избраници.
Който не ходи на работа, следва да бъде уволнен дисциплинарно.
На тая длъжност – да се изгони с освирквания и да бъде принуден да подаде оставка.
В КРБ следва да се предвидят не повече от 100 депутата, а и толкова са ни много, които при несвършена работа, неизпълнени обещания и неявяване наработа да могат да бъдат отзовани.

Лена
Лена
13 август 2020 10:33
Гост

Предложените точки в дневния ред доста често са безпредметни и безумни.

Хари
Хари
13 август 2020 10:29
Гост

Пълно безхаберие. Ето какви хора управляват държавата.

Zero
Zero
13 август 2020 10:23
Гост

Борисов иначе много знае да говори. Ама не можа да дойде. Нали имаше някакви велики идеи.

Ленторез
Ленторез
13 август 2020 10:30
Гост

За какво? Той си дава зор само когато трябва да реже лентички.

Simo
Simo
13 август 2020 10:18
Гост

Е, това е много несериозно отношение.

Цицеров
Цицеров
13 август 2020 9:48
Гост

НЕ вярвам на тия депутати. Всеки от тях си има бизнес. Как пък няма редови работници или директори в някакви фирми, а всеки от тях си има собствен бизнес? Всеки депутат или кмет влиза в политиката за да си облагороди бизнеса. Е мерси!

Анонимен
Анонимен
13 август 2020 9:50
Гост

Е те какви мислиш, че влизат? Нали имат бизнес, от там си плащат на партиините лидери и после влизат в парламента. И си прокарват закони, които им уйдисват на тях самите. А иначе такива, като фирмите на Бакалова и Софиянска имат чадър от НАП. Ама не им пречи скоро и те да се набутат в парламента

Bobi M
Bobi M
13 август 2020 9:48
Гост

Да си гледат работата. И двете партии са трагедия. А ОП и Марешки няма да подушат повече управление!

Тошков
Тошков
13 август 2020 9:47
Гост

Според мен тези са за затвора всички. НЕ може да си опозиция и изобщо каквато и роля да имаш в парламента да се държиш така махленски

Анонимен
Анонимен
13 август 2020 9:47
Гост

На предстоящите избори не мога да кажа, че Слави е нещо кой знае колко по-различно от ГЕРБ или БСП. Обаче поне е ново лице и партия и като нищо за наказателен вот да го подкрепят много хора.

Анонимен
Анонимен
13 август 2020 9:46
Гост

Като четеш програмата на Трифонов и не виждаш нищо за образование, култура, здравеопазване, екология…обаче пък иска да намали депутатите. Еми честно казано само заради това бих го подкрепил. Нека са 120. Друг е въпроса как се случват подобни промени. Могат ли изобщо да се случат, ако си само в коалиция, а не управляваш ти. Защото надали еднолично Трифонов ще може да управлява

Анонимен
Анонимен
13 август 2020 9:45
Гост

ОСтавка за всички в парламента. Включително и БСП!

Стаматова
Стаматова
13 август 2020 9:45
Гост

Според мен ГЕРБ се излагат. Не може да се цупиш и по тази причина да не ходиш на заседания. А въпросите на БСП не са нелогични, макар, че самото БСП е безумно

Ananieva
Ananieva
13 август 2020 9:44
Гост

БСП не знам защо са решили, че ще направят нещо на избори. Дори сега не са втора политическа сила, а им отреждат трета позиция, след Има такъв народ.

Daniel
Daniel
13 август 2020 9:43
Гост

Цирк