Единодушно Прокурорската колегия гласува доверие на Иван Кирков за втори мандат като ръководител на районната прокуратура в Бургас.

Всички изказали се членове на Висшия съдебен съвет отбелязаха, че първият му мандат е бил успешен, въпреки тежката районна прокуратура, която е една от най-големите в страната.

Пламен Найденов заяви, че Кирков е бил скромен при посочването на проблемите в района, най-вече кадровата обезпеченост. „Той отбеляза, че има много командировани, други се преместват в други органи на съдебната власт. Има голямо текучество на кадри, а освен това не малко от тях временно отсъстват поради отпуск по майчинство. По 5-6 колежки излизат в майчинство по една-две години, което допълнително затруднява работата в районната прокуратура в Бургас. Иван Кирков не го посочи като проблем, защото въпреки това той се справя с работата. Има необходимите качества да бъде ръководител на една от най-големите районни прокуратури в страната“, каза Найденов.

Калина Чапкънова отбеляза, че има преки впечатления от работата на Кирков, докато тя оглавяваше окръжната прокуратура в Бургас. „В районната прокуратура е създадена много добра организация на работата. Иван Кирков е не само ръководител, администратор, той е работещ прокурор. През 2016 г. имаше най-много внесени в съда дела в сравнение с останалите прокурори от РП-Бургас, което е необичайно. Той работи в екип и това си личи от концепцията му и от представянето му днес при използването на изрази като указахме, създадохме, набелязахме и т.н. Това предимство доведе до тези добри резултати през последните години“, заяви Чапкънова.

Георги Кузманов на свой ред посочи, че Кирков прекрасно се справя със служебните си ангажименти, създал е добра атмосфера на работа и заслужава подкрепа.

Бургас има идентични проблеми с останалите три големи районни прокуратури в страната – текучество на кадри при магистрати и служители, огромно текучество на разследващи полицаи, голям и специфичен район, който изисква специфични мерки. Кирков се справя добре с възложените задачи като ръководител. Бих му гласувала доверие при бъдещата реформа на съдебната карта, при която районната прокуратура в Бургас би станала една от най-големите и тежки такива“, каза на свой ред Гергана Мутафова.

Главният прокурор Сотир Цацаров отбеляза: „Работата на Иван Кирков е такава, каквато е концепцията му и представянето му днес – стриктна, подредена, точна. Това е един от административните ръководители, които работят без особен шум около себе си. Прави максимума, за да реши проблемите, които съществуват, а не само да ги постави и да чака да се решат. Районът е доста труден, това е една от най-тежките прокуратури. Работата на колегата като административен ръководител и като прокурор е на изключително добро ниво“.

Така с 11 гласа без нито един против Иван Кирков бе одобрен за втори мандат като шеф на РП-Бургас.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
колега
колега
12 декември 2018 19:28
Гост

Сериозен кадър! 4 коментара си е написал похвали под статията хахаха

Прокурор
Прокурор
12 декември 2018 15:26
Гост

Нямах и други очаквания за избора. Постът е отговорен, а и прокуратурата е една от най-натоварените. При така създадената организация тук няма нужда от рокади.

Минувач
Минувач
12 декември 2018 15:24
Гост

Правилен избор. Повечето шефове на съдилища и прокуратури се отдават изцяло на административна дейност, за разлика от него.

Колега
Колега
12 декември 2018 15:22
Гост

Много добре. Той, не само че създаде много добра организация на работата, но и работи като прокурор наравно с нас.

Анонимен
Анонимен
12 декември 2018 15:17
Гост

Прокуратурата е много натоварена. А проблемът с кадровата обезпеченост още чака решение.