От днес започва записването за програмата за летни студентски стажове в държавната администрация, съобщиха от Министерския съвет.

Обявени са 1145 свободни стажантски позиции в 43 професионални направления.

Най-много са стажовете студенти по икономика – 394 места, право -145 места, Администрация и управление – 140 места, Архитектура, строителство и геодезия – 64 места и Информатика и компютърни науки – 47.

В програмата могат да участват всички български граждани, които се обучават във висши училища в страната или чужбина.

Кандидатстването, първоначалния подбор и класирането на кандидатите се извършва изцяло онлайн на Портала за студентски стажове в държавната администрация: http://staj.government.bg.

Кандидатът трябва да се регистрира и да си направи профил в портала, да реши онлайн тест и да избере до 5 позиции за стаж.

Крайният срок за кандидатстване по програмата е 22 април 2018 г., 23,59 ч. Подробна информация за всеки етап може да бъде намерена на специалния сайт на програмата.

Стажовете ще се проведат в рамките на трите летни месеца – юли, август и септември. Продължителността им е между 10 и 45 работни дни. Всеки успешно завършил стажа си студент ще получи удостоверение и оценка на придобитите умения.

Коментирайте

avatar