Апелативният специализиран наказателен съд наложи запори и възбрани на множество имоти, сметки и дружествени дялове на бизнесмена Миню Стайков, съобщиха от спецпрокуратурата.

Искането за налагане на обезпечителните мерки е на специализираната прокуратура. Те са наложени, за да се обезпечи предвидената в закона конфискация за престъпленията, за които той е обвинен – ръководене на организирана престъпна група за продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.
Миню Стайков, синът му Стайко Стайков и още шестима души бяха задържани в началото на септември при акция на спецпрокуратурата във „Винпром Карнобат“, „СИС Индустрийс“ и „Топаз Мел“. В хода на разследването прокурорите събрали и доказателства за злоупотреби с европари по програмата „Млад фермер“. Обвиненията са, че групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар. С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит за 1 016 139 лева при търговска дейност, твърдят от обвинението.

Миню Стайков и други двама от участниците в групата още са в ареста. Като при постановяването на постоянната мярка за неотклонение на Стайков съдът прие, че е налице обосновано предположение, че той е участвал в схема за пране на пари. Синът му Стайко Стайков още се издирва.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
12 ноември 2018 13:02
Гост

Ветко Арабаджиев и Миню Стайков бяха едни от първите, които отвориха частни фирми с крупни печалби. до къде стигнаха…

Мишо
Мишо
12 ноември 2018 12:54
Гост

Не се ли научиха, че този номер с ДДС-то се изтърка.

Анонимен
Анонимен
12 ноември 2018 12:56
Гост

С програмата „Млад фермер“също. Нека Миню потърка сега малко наровете.

Гичка
Гичка
12 ноември 2018 12:43
Гост

Само така! Тези най ги боли като ги настъпиш финансово. Нали толкова време са крали.