Заместник-кметът на София Евгени Крусев ще бъде обвинен за ремонта на столичната ул. „Граф Игнатиев“.

Това стана ясно днес от думите на Крусев, който днес подаде оставка и сам призна, че е призован от прокуратурата, за да му бъде повдигнато обвинение. През октомври прокуратурата започна проверка след поредния скандал около ремонта. Тогава организацията „Спаси София“ подаде сигнал, че проектът за трамвайното трасе по улицата е променен в хода на процеса и след сключването на договор с изпълнителя. Проблем според организацията е, че е бил заменен материал, който се използва за виброизолация на трамвайните релси. Фирмата, която е била отстранена от процедурата, е предложила продукт, който след това пък е бил положен от спечелилата конкурса „Джи Пи Груп“.

Ремонтът ще струва над 25 млн. лева, като трябваше да приключи до края на октомври, но и до момента улицата не е отворена изцяло за движение. Качеството на изпълнението пък доведе до множество гневни реакции от жителите на София още преди да приключат дейностите.

„В началото на другата седмица съм призован да дам показания в прокуратурата. Вчера късно следобед получих призовка. Призован съм в качеството си на обвиняем. Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата“, обясни днес Евгени Крусев. Той уверено каза, че скоро ремонтът ще приключи и дори към момента можело да се каже, че „Граф Игнатиев“ е една от красивите улици на София, а преди е бил „един ориенталски битак“. Според Крусев още не са приключили и вътрешните проверки в общината, които започнаха след информацията за подмяната на проекта в движение.

„Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам прокуратурата да го установи“, добави Крусев.

8
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Иван Иванов
Иван Иванов
06 декември 2018 6:24
Гост

Правиха преди години ремонт, ама сега наново.
Впрочем Трамваите имат изграден подземен тунел – доколкото знам, който минава под Граф Игнатиев, излиза на стадиона Васил Левски. Това е също удачно решение, но може би е негоден.
Като цяло ремонтът е харчене на пари.

Крусев няма за какво да го обвиняват.

Недялко
Недялко
05 декември 2018 22:29
Гост

За мен ремонта стана добре да разбира се винаги може и още но Джи Пи Груп мисля ,че свършиха качествена работа ! Така ,че …..

Пешеходец
Пешеходец
04 декември 2018 15:14
Гост

Толкова време ни усложняват живота с този ремонт и накрая и некачествено свършен.

Минувач
Минувач
04 декември 2018 15:01
Гост

Голяма сага с тоя ремонт.

Мистър Джингълс
Мистър Джингълс
04 декември 2018 14:50
Гост

Просто трябва да сложат там улични музиканти, които свирят саундтрака на Челюсти и всичко си идва на мястото:

Анонимен
Анонимен
04 декември 2018 15:18
Гост

И да сложат билборд на Евгени Крусев като главен герой.

Мистър Джингълс
Мистър Джингълс
04 декември 2018 15:56
Гост

Хм, не знам. Все пак главният герой накрая убива акулата.

Анонимен
Анонимен
04 декември 2018 21:53
Гост

Тя сега е под прикритие.