Висшият съдебен съвет от днес вече приема документите на желаещите да станат обвинители и следователи в специализираната прокуратура.

Свободните места са общо 16, като само едно от тях е за прокурор, а останалите 15 са за следователи. Срокът за подаване на документи е до 18 декември, включително. Кандидатите могат да го направят лично или чрез писмено упълномощен представител в администрацията на Висшия съдебен съвет. Всички необходими за попълване образци, можете да намерите тук.

От ВСС днес напомниха на 109-имата кандидати в конкурса за първоначално назначаване като районен съдия какви са правилата за достъп до аудитория 292 на СУ „Св. Климент Охридски“, където в събота ще се проведе писменият изпит. Като публикуваха и последния им актуален списък.

Влизането в сградата на Софийския университет ще се осъществява само откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, съобщиха от съвета. Като уведомяват кандидатите, че влизането на автомобили не е позволено.

Те ще бъдат пускани в аудиторията след 7,45 ч. и след представяне на лична карта, входящ номер и полагане на подпис в присъствен списък.

В изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства. Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението им.

Не е разрешено и използването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. Явилите се на изпита следва да носят нормативни актове без такива приложения.

Кандидатите ще се борят за 6 свободни места в районните съдилища – по едно в Провадия, Велинград, Средец и Козлодуй и две в Лом.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Колега
Колега
04 декември 2018 17:45
Гост

Айде, не се назландисвайте, не е толкова лошо.

Анонимен
Анонимен
04 декември 2018 13:50
Гост

Много следователи се търсят в специализираната прокуратура. Явно интересът не е голям.

Минувач
Минувач
04 декември 2018 13:53
Гост

Работата им е тежка, а заплатите по никакъв начин не компенсират това.

Анонимен
Анонимен
04 декември 2018 13:49
Гост

Нищо чудно, че няма много кандидати. Като гледам в кои съдилища са свободните места…