Двама нови шефове на отделения, предложени от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков, бяха изслушани днес от Пленума на съда.

Предложението на Чолаков е съдия Емилия Миткова да стане председател на Първо отделение, което временно се ръководи от Йордан Константинов. Съдиите в него разглеждат данъчни спорове. Миткова в момента е част от Осмо отделение на ВАС.

За самото Осмо отделение, което също разглежда данъчни дела, Чолаков пък предлага да бъде оглавено от съдия Бисерка Цанева. То временно се ръководи от Мирослав Мирчев. Предложената за негов председател съдия Цанева сега е в Четвърто отделение. Очаква се неговото ръководство да поеме Татяна Хинова. Четвърто отделение се произнася по изборните дела, както и по спорове за концесии, приватизация, обществени поръчки и земеделски субсидии.

Днес Пленумът на ВАС е изслушал Миткова и Цанева, като „Лекс“ научи, че колегите им не са им задавали въпроси. Предстои да бъде изслушана и Татяна Хинова.

Когато Георги Чолаков назначи тримата нови председатели на отделения, без титуляр ще остане само трето, което сега временно се ръководи от Ваня Пунева.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Безгласна буква
Безгласна буква
29 юни 2018 9:13
Гост

Не разбирам, преди време някои хора опищяха цялата Вселена с призивите за въвеждане на съдийско самоуправление, а сега старата песен на нов глас.
Поздравления, колеги!

Анонимен
Анонимен
28 юни 2018 17:44
Гост

Всеки ръководител има право на избор на екип. Дава шанс на хора, на които смята, че може да има доверие. Ако те не се справят, негово право е да ги смени. Не бива да бъде укоряван за това си право.

Митко Цанев
Митко Цанев
28 юни 2018 16:54
Гост

Това са съвсем нормални назначения, Чолаков си гради екип, с който да работи добре. Все пак е административен ръководител, а не психолог или политик.

ххххх
ххххх
28 юни 2018 17:42
Гост

Прав сте, колега, не може пленумът да му определя шефовете на отделения, той само ги изслушва, а решението си е на Чолаков

Анонимен
Анонимен
28 юни 2018 16:19
Гост

Доволна съм за избора на съдия Миткова. Тя ще бъде добър ръководител.

Иванов
Иванов
28 юни 2018 16:17
Гост

Е как ще им задават въпроси колегите. Чолаков вече си е решил кои ще са новите председатели.

Възмутен
Възмутен
28 юни 2018 16:21
Гост

Абсолютно голословен сте. Председателят е отличен ръководител. Освен това винаги се допитва до колегите за мнение.