Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев е избран за член на борда на директорите на Съвета на нотариатите на Европейския съюз (СНЕС). Това е станало при тържественото отбелязване на 25-ата годишнина на европейската организация.

То беше под надслов: „Съветът на нотариатите на ЕС- 25 години в услуга на правосъдието, свободата и сигурността“.

По време на честването е избран и нов председател на организацията, която обединява нотариатите в Европейският съюз. Това е Пиер-Люк Вожел -заместник-председател на Френския нотариат. Той поема председателството от д-р Мариус Колер, а официално ще встъпи на новата си длъжност от 2019 г. При избора си той е обявил: „Европа, която защитава, е Европа, която се нуждае от нотариусите си“. Той е на 63 години, а кантората му е в Сен Мало.

Шефът на гръцкия нотариат Грегориос Рускас е избран за вицепрезидент на организацията.

В доклада си отиващият си шеф на СНЕС Колер е подчертал отличните си впечатления от провелия се през октомври в София Конгрес на българските нотариуси, на който беше чествана 20-годишнината от създаването на Нотариална камара. „Той специално благодари на председателя Танев за мащабната организация и хубавите моменти, които е споделил със своите български приятели и колеги“, съобщиха от камарата.

Догодина българските нотариуси ще избират ново ръководство. Това ще стана на общо събрание на 24 и25 февруари.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Някой си
Някой си
10 декември 2018 16:38
Гост

Преди години Танев ми беше съмнителен, някак не ми вдъхваше доверие, но човекът доказа, че го бива за шеф на камарата, а и успя да ги стегне много. Бел.авт. – не съм нотариус.

Gero
Gero
10 декември 2018 14:08
Гост

Поздравления!

Anonimen
Anonimen
10 декември 2018 14:09
Гост

Беше ясно, че ще е той.

Мишо
Мишо
10 декември 2018 14:06
Гост

Европа се нуждае от нотариусите си, но на нас тук ни идват малко в повечко.

Нищо лично
Нищо лично
10 декември 2018 16:49
Гост

Особено в София.