Съдийската Комисия по атестирането и конкурсите беше попълнена с още един член. Днес Пленумът на Върховния касационен съд избра Добрин Кючуков от окръжния съд в Ямбол за част от професионалната квота в комисията, съобщиха от ВКС. Той е бил подкрепен с 36 гласа „за“ от 68 присъствали. Минимумът гласове, за да бъде избран, е 35.

Другият кандидат – Димана Йосифова от Софийския градски съд, не е получила подкрепата на върховните съдии и няма да влезе в състава на КАК.

Така в комисията остават свободни три места – едно от професионалната квота и две, предназначени за членовете на Съдийската колегия.

На няколко поредни заседания на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет Красимир Шекерджиев алармира колегите си, че работата на КАК се затруднява поради непълния състав, вследствие на което има проблеми при формирането на мнозинство за вземане на решения. Той дори постави на дебат и промяна на правилата, с която да бъде намален броят на представителите на съвета в комисията. Дискусия по темата се очаква да има и следващата седмица на заседанието на колегията.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Местен
Местен
14 ноември 2018 21:27
Гост

Ямбол е градът! Нека в КАК да има и хора извън софийското статукво.

Фен
Фен
14 ноември 2018 15:50
Гост

Жалко за колежката Йосифова. Тя е отличен професионалист.

Минувач
Минувач
14 ноември 2018 15:47
Гост

Крайноно време е да се попълнят незаетите места, понеже работата на КАК в момента се затруднява.

Анчо
Анчо
14 ноември 2018 15:38
Гост

Добър избор.